Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Så kan du spara pengar på din hund

Att spara pengar kan ge dig mer klirr i kassan och faktum är att det finns en hel del att spara på vovven. Läs våra tips!

Skriven av Josefine

Publicerad 03 maj, 2023. Uppdaterad 19 mars, 2024.

Kvinna pussar sin hund på kinden, hunden ler för att hans matte sparat pengar på hundutgifter

Så här kan du spara pengar på dina hundutgifter

Att vara hundägare kan vara en underbar och givande upplevelse, men det kan också vara en dyr en. Från mat och veterinärbesök till leksaker och tillbehör kan kostnaderna snabbt lägga upp sig. Lyckligtvis finns det många sätt att spara pengar på dina hundutgifter utan att kompromissa på din hunds hälsa eller välbefinnande.

10 saker du kan göra för att spara pengar:

  1. Klippa hundens klor själv

  2. Klippa och trimma hundens päls själv

  3. Köpa hundmat i bulk

  4. Förebygga veterinärbesök genom god vård

  5. Laga hundbädd som gått sönder

  6. Köpa hundgodis i bulk

  7. Köp begagnade hundtillbehör

  8. Ha rätt hundförsäkring

  9. Laga trasiga hundkläder

  10. Hitta hundvakt billigt

Att klippa din hunds klor själv är ett enkelt sätt att spara pengar på hundvården. Det kan dock också vara en skrämmande uppgift för nya hundägare som inte är vana vid att klippa klor på djur. Men med lite övning och tålamod kan du lära dig att klippa din hunds klor själv på ett säkert och effektivt sätt.

Att trimma din hunds päls hemma kan spara pengar på hundtrimning, men det kräver också rätt utrustning och teknik för att göra det på ett säkert och effektivt sätt. Det är viktigt att använda en trimmer som är avsedd för hundar, och att ta hänsyn till din hunds päls- och hudtyp när du väljer rätt verktyg och klippteknik. Om du är osäker på hur du ska trimma din hunds päls är det alltid bäst att rådfråga en professionell hundtrimmer för råd och tips. Det finns många bra klipp på youtube för vägledning.

Om du i dagsläget går och köper mindre påsar hundmat så kan du spara mycket pengar varje år på att börja köpa hundmat i bulk. Ofta är det billigare att beställa online så du slipper bära hem flera kilon hundmat. 

Om din pälskling har bitit av en kant eller något litet på din hundbädd så kan du många gånger laga den själv med lite synål och tråd. Det är en onödig utgift att köpa en ny hundbädd om det inte behövs. 

Spara tusenlappar på din hundförsäkring

Visste du att många är felförsäkrade idag och betalar onödigt dyra pengar för en försäkring som inte innehåller rätt skydd? Om du jämför din hundförsäkring på Happens kan du jämföra både pris och villkor så att du verkligen vet att du får rätt försäkring till rätt pris. Du kan spara flera tusenlappar per år genom att jämföra och byta hundförsäkring.

Happens desktop hemsida logo

Jämför hundförsäkring!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför hundförsäkring!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen