Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

5 fel du gör när du tecknar bilförsäkring

Vi vet hur upprymd du är när du köpt en ny bil . Men att välja rätt bilförsäkring glöms ofta bort. I den här artikeln går vi igenom vad man ska tänka på när man väljer bilförsäkring.

Josefine

Uppdaterad 07 juli, 2023

Publicerad 09 maj, 2023

Kvinna sitter och jämför försäkring på happensVanliga misstag när du tecknar försäkring

När du tecknar en bilförsäkring är det viktigt att du gör det på rätt sätt för att få det bästa skyddet för din bil och samtidigt hålla kostnaderna nere. Tyvärr kan många människor göra misstag när de tecknar en bilförsäkring som kan leda till problem längre fram. Om du vill veta hur du hittar den bästa bilförsäkringen kan du läsa mer här.

1. Du jämför bara pris och missar innehållet

Det är vanligt att människor väljer första bästa försäkring utan att jämföra priserna och villkoren hos olika försäkringsbolag. Det är viktigt att du jämför priser och villkor från olika försäkringsbolag för att hitta den bästa bilförsäkringen som passar dina behov och din budget.

2. Du lägger till tilläggsförsäkringar du inte behöver

Om du bor i stan och väldigt sällan kör bilen på landsbygd kanske ett tillägg för djurkollision med 0 kr i självrisk inte är något för dig. Det finns många fler exempel på tilläggsförsäkringar som är riktigt bra för de som har ett behov men pengar i sjön för de som inte har det. Tänk därför till en extra gång om du verkligen behöver den där tilläggsförsäkringen. 

3. Du maxar självrisken

En hög självrisk kan göra din försäkring billigare, men om du får en skada på bilen kan det bli en dyr affär. Det är viktigt att välja en självrisk som du har råd med och som inte kommer att orsaka ekonomisk stress om du får en skada på bilen.

4. Du skippar att kolla villkoren

Många människor läser inte igenom villkoren för sin bilförsäkring. Detta kan leda till problem om en olycka skulle inträffa och det visar sig att försäkringen inte täcker vissa skador. Läs igenom villkoren noga innan du tecknar en försäkring och se till att du förstår vad som ingår och vad som inte ingår.

5. Du söker efter samma omfattning år efter år

Dina försäkringsbehov kan ändras över tid, till exempel om du köper en ny bil eller flyttar till ett annat område. Det är viktigt att se över dina försäkringsbehov regelbundet och se till att du har rätt försäkringsskydd för din situation.

Keep calm and compare insurance 

Sammanfattningsvis är det viktigt att ta tid på sig när man tecknar en bilförsäkring och se till att man väljer rätt försäkringsskydd för sin situation. Genom att undvika de vanligaste misstagen kan du spara pengar och få det bästa skyddet för din bil. Allra lättast är att du jämför på Happens eftersom att du då får pris och översikt för villkor så att du kan se vad du faktiskt köper. 

Jämför bilförsäkring!

Nu blev något fel

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.