Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


5 fel du kanske gör när du tecknar bilförsäkring

Så undviker du vanliga misstag folk gör när de ska teckna bilförsäkring. Se våra bästa tips för att hitta rätt bilförsäkring!

Skriven av Josefine

Publicerad 09 maj, 2023. Uppdaterad 19 mars, 2024.

Kvinna sitter och jämför försäkring på happensVanliga misstag när du tecknar försäkring

När du tecknar en bilförsäkring är det viktigt att du gör det på rätt sätt för att få det bästa skyddet för din bil och samtidigt hålla kostnaderna nere. Tyvärr kan många människor göra misstag när de tecknar en bilförsäkring som kan leda till problem längre fram. Om du vill veta hur du hittar den bästa bilförsäkringen kan du läsa mer här.

1. Du jämför bara pris och missar innehållet

Det är vanligt att människor väljer första bästa försäkring utan att jämföra priserna och villkoren hos olika försäkringsbolag. Det är viktigt att du jämför priser och villkor från olika försäkringsbolag för att hitta den bästa bilförsäkringen som passar dina behov och din budget.

2. Du lägger till tilläggsförsäkringar du inte behöver

Om du bor i stan och väldigt sällan kör bilen på landsbygd kanske ett tillägg för djurkollision med 0 kr i självrisk inte är något för dig. Det finns många fler exempel på tilläggsförsäkringar som är riktigt bra för de som har ett behov men pengar i sjön för de som inte har det. Tänk därför till en extra gång om du verkligen behöver den där tilläggsförsäkringen. 

3. Du maxar självrisken

En hög självrisk kan göra din försäkring billigare, men om du får en skada på bilen kan det bli en dyr affär. Det är viktigt att välja en självrisk som du har råd med och som inte kommer att orsaka ekonomisk stress om du får en skada på bilen.

4. Du skippar att kolla villkoren

Många människor läser inte igenom villkoren för sin bilförsäkring. Detta kan leda till problem om en olycka skulle inträffa och det visar sig att försäkringen inte täcker vissa skador. Läs igenom villkoren noga innan du tecknar en försäkring och se till att du förstår vad som ingår och vad som inte ingår.

5. Du söker efter samma omfattning år efter år

Dina försäkringsbehov kan ändras över tid, till exempel om du köper en ny bil eller flyttar till ett annat område. Det är viktigt att se över dina försäkringsbehov regelbundet och se till att du har rätt försäkringsskydd för din situation.

Keep calm and compare insurance 

Sammanfattningsvis är det viktigt att ta tid på sig när man tecknar en bilförsäkring och se till att man väljer rätt försäkringsskydd för sin situation. Genom att undvika de vanligaste misstagen kan du spara pengar och få det bästa skyddet för din bil. Allra lättast är att du jämför på Happens eftersom att du då får pris och översikt för villkor så att du kan se vad du faktiskt köper. 

Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen