Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Agria Djurförsäkring - Omdöme, information och betyg 2023

Det finns både för- och nackdelar med Agria. Vi har samlat det viktigaste du behöver veta om Agria försäkring samt omdöme.

Skriven av Josefine

Publicerad 15 februari, 2023. Uppdaterad 25 mars, 2024.

Om Agria Djurförsäkring

Agria har funnits i över 130 år och har ett välkänt namn när det kommer till djurförsäkringar. Agria grundades redan år 1890 som det första rikstäckande djurförsäkringsbolaget och gick då under namnet Skandinaviska Kreaturförsäkringsbolaget förkortat som SKFB. De är idag verksamma i sju länder och är störst i Sverige på hundförsäkring. 

Vem äger Agria?

Agria djurförsäkring AB är ett dotterbolag till Länsförsäkringar och är med andra ord helägt av dem. Agria är Länsförsäkringsgruppens specialistföretag för djur- och grödaförsäkring. 

Är Agria bra?


På Trustpilot har Agria ett genomsnittsbetyg på 4,0 av 5. Majoriteten av omdömena är antingen högsta betyg eller lägsta betyg. Det folk kommenterar mest på är trevlig kundservice, dyr försäkringspremie, att de varit kunder i många år samt att de inte fått någon ersättning.

Agria har genom åren fått flera utmärkelser och priser. År 2021 blev Agria tilldelad utmärkelse för Trygg Kundkontakt. Agria har sedan 80 år tillbaka haft en forskningsfond och avsätter en del av premieintäkten till veterinärmedicinsk forskning.

På Google har Agria ett genomsnittsbetyg på 3,5 av 5 stjärnor. Många skriver att de tycker att Agria är dyrt och att de känner sig lurade när de inte har fått ersättning för en skada. De som har gett 4 eller 5 stjärnor i betyg säger att de särskilt tycker att Agria har bra kundservice. Värt att kommentera är dock att Google inte verifierar sina omdömen. Recensioner för Agria på Google bör därmed inte ses som lika pålitliga som källor där kunder verifieras, t.ex. Trustpilot. 

Vilka försäkringar har Agria?

Agria har 4 olika typer av försäkringar:

Hos Agria kan du teckna försäkring för din hund, katt, fågel, häst och smådjur. De har ett av marknadens största utbud av tilläggsförsäkringar och är specialiserade på djurförsäkring. De erbjuder även försäkring för lantbruk och bruksdjur så som gris, får, get och höns. Något som kanske inte så många känner till om Agria är att de även erbjuder försäkring för lite mer ovanliga djur som Alpaca, lama och hjort. Agria erbjuder livförsäkring för alla djurkategorier som finns listade på deras hemsida. 

Agria kontakt & kundtjänst

  • Agria telefonnummer: 0775-88 88 88

  • Agria mejladress: nås via kontaktforumlär

För att komma i kontakt med Agrias kundtjänst kan du antingen ringa, mejla eller chatta. Om du går in på Agrias hemsida och klickar på knappen “Kontakta oss” uppe i det högra hörnet kan du antingen fylla i ett kontaktformulär och få svar via mejl eller klicka på chatt-bubblan nere i det högra hörnet. För att prata med Agria på telefon når du de på telefonnummer 0775-88 88 88.

Avsluta försäkring hos Agria

Om du vill säga upp din djurförsäkring hos Agria är det viktigt att du gör det i god tid innan den förnyas. på försäkringar är det vanligt att man har en försäkringsperiod på ett år och en huvudförfallodag per år. För att kunna säga upp en försäkring hos Agria innan huvudförfallodatum behöver du antingen säga upp den inom 14 dagar efter tecknande online enligt distansavtalslagen eller så behöver ditt försäkringsbehov ha upphört. Du kan avsluta försäkring hos Agria om ditt djur dör, avlider eller sålts till en annan ägare.

Hur anmäler jag en skada till Agria djurförsäkring?
Du kan anmäla en skada på 3 olika sätt:

  • Via hemsidan

  • Via mejl

  • Via post

Om du vill anmäla en skada för ditt djur så finns det tre sätt du kan göra det på. Om du loggar in med mobilt BankID på Agrias hemsida så kan du göra en skadeanmälan under “Mitt Agria” och sedan “Anmäl Skada”. För att mejla in din skadeanmälan är det viktigt att alla dokument är med så som besöksunderlag, kvitto, namn, adress, kontouppgifter, försäkringsnummer/personnummer samt information om ditt djur och skadan. Tänk på att handläggningstiden för skadereglering via mejl är längre än om du anmäler skadan direkt på Agrias hemsida. Om du istället vill posta in din skadeanmälan så behöver du skicka med samma dokument som när du mejlar in. 


Kan jag överklaga nekad ersättning av en skada?

Om du är missnöjd med hanteringen av ett skadeärende ska du i första hand vända dig direkt till Agria och begära en omprövning. Agria vill ha din begäran om omprövning skriftligen. Kontakta din skadehandläggare eller Agrias kundcenter på telefonnummer 0775-88 88 88. Tänk på att det här måste göras inom 6 månader efter att beslut har givits av handläggare. Det är ditt ansvar att visa att du har rätt till ersättning. Därför är det viktigt att du läser försäkringsvillkoren noggrant.

Om du fortfarande skulle vara missnöjd även efter omprövning kan du i många fall överklaga till en nämnd eller domstol. Det är alltid kostnadsfritt för dig som konsument att överklaga till en nämnd. Vilken nämnd du ska vända dig till beror på vad ärendet handlar om. Vid överklagan av beslut för ersättning av djurförsäkring kan du vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) då de prövar de flesta tvister mellan konsument och företag. 

Hållbarhet

Agrias mission är att skapa trygghet för djur och människor och med det har de satt upp en gemensam hållbarhetspolicy tillsammans med Länsförsäkringar. För att minska sitt klimatavtryck uppmuntrar de till digital skadehantering och kommunikation. De har även hållbara initiativ internt så som till exempel förnybar energi till kontoret, uppmuntran till kollektivt resande samt kontinuerlig tillsyn av arbetssätten för att få en mer energieffektiv förbrukning och uppvärmning. Agria klimatkompenserar för verksamhetens utsläpp från resor, värme, kyla och kontorsel. 

Agrias Samhällsengagemang

Agrias initiativ och bidrag till forskning är en stor del av deras samhällsengagemang men de har även andra initiativ så som hundpromenaden, kattparaden och ponnyklubben. Agria ser också till att regelbundet publicera skadeförebyggande information i poddar, artiklar på hemsidan, filmer på deras YouTube-kanal m.m. På så sätt bidrar Agria till fler friska och hållbara djur. 

Har Agria rabatt?
Agria erbjuder rabatter på sina djurförsäkringar men hur många procent man kan få i rabatt skiljer sig lite åt beroende på vilken djurkategori det är. 

Samlingsrabatt för hem- och djurförsäkring
Eftersom att Agria ägs av försäkringsbolaget Länsförsäkringar så får du 5% rabatt på din djurförsäkring om du har din hemförsäkring hos Länsförsäkringar.

Medlemsrabatt
Om du är medlem i någon djurklubb så kan du få rabatt på din djurförsäkring. Hur stor mängd rabatt du kan få skiljer sig lite mellan de olika djurförsäkringarna. Här kan du läsa om rabatter som finns för hundförsäkring och här kan du läsa mer om rabatter som finns för kattförsäkring. 

Valprabatt
Om du försäkrar din valp före den fyller fyra månader så får du 30% rabatt på din hundförsäkring första året. Efter ett år går försäkringspremien upp till ordinarie pris och valprabatten försvinner. Se därför till att du jämför hundförsäkring på nytt när den ska förnyas efter att din valp fyller ett år. Vill du nyttja valprabatten så går den in automatiskt när du skriver in din hunds födelsedatum.

Har Agria den bästa djurförsäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och ditt djur skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt djur rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag. 

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen