Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Aktsam bilförsäkring

Undrar du om Aktsam bilförsäkring är bra? I den här artikeln går vi igenom vad Aktsam bilförsäkring innehåller samt omdöme om Aktsam bilförsäkring.

Skriven av Josefine

Publicerad 26 maj, 2023. Uppdaterad 06 juli, 2023.

logga för aktsam bilförsäkring på en bilväg

Aktsam trafikförsäkring

Aktsam bilförsäkring erbjuder bilförsäkring i flera omfattningar. Trafikförsäkring är det man måste ha enligt svensk lag för att få äga bil i Sverige. Hos Aktsam kan du teckna en trafikförsäkring med 0 kr i självrisk om föraren är över 24 år.

Aktsam halvförsäkring

Aktsams Halvförsäkring erbjuder ett grundläggande skydd för din bil mot brand, stöld, glasrutor och skador på maskin och elektronik. Försäkringen inkluderar också bärgningstjänster och ett rättsskydd. Det är viktigt att notera att självrisken varierar beroende på typen av skada och att vissa begränsningar och villkor kan gälla. Innan du köper en halvförsäkring från Aktsam är det alltid klokt att jämföra försäkring på Happens.

Brand

Halvförsäkringen täcker skador som orsakats av brand, åsknedslag, explosion och kortslutning på elektriska kablar. Om din bil blir drabbad av en sådan händelse kan du få ersättning för de skador som uppstått. Självrisken för brandskador är 1 800 kronor.

Stöld och Inbrott

Denna del av halvförsäkringen ger skydd mot skador på grund av stöld, tillgrepp eller försök till stöld. Det är viktigt att notera att bortmonterad utrustning, som inte förvaras i fordonet, måste vara inlåst i ett utrymme som endast försäkringstagaren har tillträde till. Ersättningen för stulna föremål är föremål för en självrisk på 1 800 kronor. Dessutom är ersättningen för eftermonterad ljud- och bildutrustning begränsad till 15 000 kronor.

Glasrutor

Om vindrutan, sidorutan eller bakrutan på din bil spricker, krossas eller går sönder täcks skadan av halvförsäkringen. Det är dock viktigt att komma ihåg att skador som inträffar i samband med kollisioner, vältningsolyckor eller avkörningar inte omfattas. Självrisken för glasskador är 1 800 kronor. Om rutan kan repareras istället för att bytas ut, minskas självrisken till 100 kronor per stenskott.

Maskin och elektronik

Halvförsäkringen omfattar även skador som påverkar bilens funktion, inklusive motor, elektronik och växellåda. För att vara berättigad till detta skydd måste din bil vara högst 8 år gammal och ha kört högst 10 000 mil. Självrisken varierar beroende på antalet körda mil och kan vara antingen 1 800 kronor eller en procentsats av reparationskostnaden.

Bärgning

Om din bil blir skadad och behöver transporteras till närmaste verkstad täcker halvförsäkringen kostnaderna för bärgning. Detta gäller även vid exempelvis sjukdom och olycksfall, då försäkringen även inkluderar hemtransport av förare och passagerare eller transport till närmaste sjukhus eller läkare. Självrisken för bärgning är 1 500 kronor. Det är viktigt att notera att även en tillkopplad släpvagn eller husvagn omfattas av denna försäkring.

Rättsskydd

Halvförsäkringen inkluderar också ett rättsskydd som ger ersättning för advokat- och rättegångskostnader i samband med trafikolyckor, köp, försäljning eller reparation av bilen. Den högsta ersättningen som kan erhållas är tre gällande basbelopp inklusive moms. Självrisken för rättsskydd är 20 procent av kostnaden, med ett minimibelopp på 1 500 kronor.

Aktsam helförsäkring

Aktsams Helförsäkring för bil erbjuder ett omfattande skydd som inkluderar trafikförsäkring, halvförsäkring och vagnskadeförsäkring. Med flexibiliteten att välja självrisknivå kan du anpassa försäkringen efter din ekonomiska förmåga och behov. 

Vagnskadeförsäkring

En av de viktigaste delarna i Helförsäkringen är vagnskadeförsäkringen. Den ersätter yttre skador på din bil som kan uppstå vid kollision med ett djur, trafikolyckor eller skadegörelse. Detta innebär att om din bil blir skadad i en olycka eller om någon medvetet skadar den, kan du få ersättning för att reparera skadorna.

Flexibel självrisk

Vid tecknande av Helförsäkringen har du möjlighet att välja självrisknivå. Du kan välja mellan tre alternativ: 3 000 kr, 4 500 kr och 6 000 kr. Genom att välja en högre självrisk kan du få en lägre premie. Det ger dig flexibilitet att anpassa försäkringen efter din ekonomiska situation och behov.

Är Aktsam bra eller dåligt?

Aktsam har väldigt få omdömen och recensioner online. Det är därför svårt att svara på om Aktsams bilförsäkring är bra eller dålig. På Trustpilot finns i skrivande stund endast 12 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 2,1 av 5 stjärnor. Aktsam bilförsäkring samlar inte in omdömen och har heller ingen företagsprofil på Trustpilot.

Aktsam kontakt

För att komma i kontakt med Aktsam bilförsäkring finns det olika sätt att nå dem. Om du inte kan lösa dina ärenden direkt på deras hemsida kan du kontakta deras kundservicemedarbetare genom att ringa på telefonnumret 0771-31 10 20. Kundservicen är tillgänglig från måndag till fredag mellan kl. 08:00 och 16:00. Om du har en skada kan du kontakta Skadeavdelningen, öppettiderna är måndag till fredag mellan kl. 09:00 och 15:00. Du kan också nå Aktsam genom postadresserna: Aktsam, 106 26 Stockholm och Aktsam Bilskador, Box 293, 901 07 Umeå.

Anmäla skada till Aktsam bilförsäkring

För att anmäla en skada till Aktsam bilförsäkring kan du göra det genom att ringa deras skadeavdelning. Telefonnumret för att anmäla bilskador är 077-131 10 00. Du når skadeavdelningen under måndag till fredag mellan kl. 09.00 och 15.00.

Om du behöver bilbärgning kan du kontakta SOS på telefonnumret 08-505 140 69. För stenskott och andra glasskador rekommenderas att du bokar tid hos Ryds bilglas eller Samglas.

Vid stöld rekommenderas det att du gör en polisanmälan och skickar in den till Aktsam. Det kan även vara viktigt att skicka in kvitton eller liknande originalhandlingar för de föremål som har stulits. Om du har förlorat personligt lösöre i samband med stölden bör du också kontakta försäkringsbolaget för din hemförsäkring.

Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen