Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Aktsam försäkring

Vad är Aktsam för försäkringsbolag och vad erbjuder de? I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta om Aktsam för att kunna jämföra försäkring.

Josefine

Uppdaterad 13 juli, 2023

Publicerad 26 maj, 2023

Aktsam

Att ha en pålitlig och lämplig bilförsäkring är av yttersta vikt för alla bilägare. I denna artikel kommer vi att titta närmare på Aktsam, en försäkringsleverantör som erbjuder olika försäkringar, inklusive bilförsäkringar. Vi kommer att utforska vilka försäkringar Aktsam erbjuder, diskutera företagets rykte och ägande, samt ge information om hur man kontaktar dem och anmäler skada.

Vilka försäkringar erbjuder Aktsam?

Aktsam har i första hand bilförsäkringar. Aktsam erbjuder dock ett brett utbud av försäkringar för att möta olika behov. För fordonsägare erbjuder de fordonsförsäkringar för bilar, husvagnar och släpvagnar. Utöver detta erbjuder Aktsam även hemförsäkringar, villahemförsäkringar och bostadsrättsförsäkringar. För att få information om priserna för bilförsäkringar kan du besöka Aktsams webbplats och teckna försäkringen online. För övriga försäkringar behöver du ringa Aktsam och få hjälp över telefon.

Är Aktsam bra?

När det gäller bedömningen av Aktsams kvalitet och rykte finns det begränsad information tillgänglig. Aktsam samlar inte in omdömen online, och på Trustpilot har de endast 12 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 2,1 av 5 stjärnor. Det är också värt att notera att Aktsam inte har en registrerad profil på Trustpilot, vilket innebär att de inte aktivt efterfrågar eller svarar på omdömen. Av denna anledning är det svårt att ge en definitiv bedömning av Aktsams kvalitet och att säga om de är bra eller dåliga. 

Vem äger Aktsam?

Aktsam är en produkt som säljs via en filial till Trygg Hansa. Ansvarig försäkringsgivare för Aktsam är Tryg Forsikring som har sitt säte i Danmark. Aktsam här därför tillsyn av den danska tillsynsmyndigheten. Aktsam står även under Svenska finansinspektionens tillsyn eftersom att de distribuerar försäkring i Sverige. 

Aktsam kontakt

Om du behöver komma i kontakt med Aktsam finns det flera sätt att nå dem. Det enklaste sättet är att ringa dem på telefonnummer 0771-31 10 20 under vardagar mellan 8:00 och 16:00. Genom att kontakta dem kan du få hjälp och ställa frågor angående försäkringar eller andra ärenden. 

Anmäla skada till Aktsam

I skrivande stund är det endast möjligt att anmäla skada via telefon. Aktsam har inte ett system för digital skadeanmälan som till exempel via mina sidor eller liknande. Om du har råkat ut för något behöver du alltså ringa till Aktsam för att få hjälp med att anmäla skada. 

Aktsam försäkring

Aktsam är en försäkringsleverantör som erbjuder fordonsförsäkringar för bilar, husvagnar och släpvagnar, samt andra försäkringar såsom hemförsäkringar, villahemförsäkringar och bostadsrättsförsäkringar. Det är dock viktigt att notera att det finns begränsad information tillgänglig när det gäller deras rykte och kundupplevelse. Ägandet av Aktsam tillhör Trygg Hansa och Tryg Forsikring, vilket innebär att de är föremål för tillsyn från både den danska tillsynsmyndigheten och Svenska finansinspektionen. Om du vill kontakta Aktsam eller anmäla en skada, rekommenderas att du ringer dem under deras kontorstider.

Jämför bilförsäkring

Nu blev något fel

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.