Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Aktsam försäkring

Vad är Aktsam för försäkringsbolag och vad erbjuder de? I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta om Aktsam för att kunna jämföra försäkring.

Skriven av Josefine

Publicerad 26 maj, 2023. Uppdaterad 12 januari, 2024.

Aktsam blir Trygg Hansa

Sedan November 2023 och framåt så går det inte längre att teckna försäkringar hos Aktsam utan man hänvisas istället vidare till Trygg Hansa. För den som redan har en försäkrings hos Aktsam så kommer den förnyas hos Trygg Hansa. Om du är intresserad av att jämföra bil- eller hemförsäkring från andra försäkringsbolag kan du göra det kostnadsfritt hos oss på Happens. Jämför försäkringar här!

Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Aktsam

Att ha en pålitlig och lämplig bilförsäkring är av yttersta vikt för alla bilägare. I denna artikel kommer vi att titta närmare på Aktsam, en försäkringsleverantör som erbjuder olika försäkringar, inklusive bilförsäkringar. Vi kommer att utforska vilka försäkringar Aktsam erbjuder, diskutera företagets rykte och ägande, samt ge information om hur man kontaktar dem och anmäler skada.

Vilka försäkringar erbjuder Aktsam?

Aktsam erbjöd i första hand bilförsäkringar. Aktsam erbjuder dock ett brett utbud av försäkringar för att möta olika behov. För fordonsägare erbjuder de fordonsförsäkringar för bilar, husvagnar och släpvagnar. Utöver detta erbjuder Aktsam även hemförsäkringar, villahemförsäkringar och bostadsrättsförsäkringar. För att få information om priserna för bilförsäkringar kan du besöka Aktsams webbplats och teckna försäkringen online. För övriga försäkringar behöver du ringa Aktsam och få hjälp över telefon.

Är Aktsam bra?

När det gäller bedömningen av Aktsams kvalitet och rykte finns det begränsad information tillgänglig. Aktsam samlar inte in omdömen online, och på Trustpilot har de endast 12 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 2,1 av 5 stjärnor. Det är också värt att notera att Aktsam inte har en registrerad profil på Trustpilot, vilket innebär att de inte aktivt efterfrågar eller svarar på omdömen. Av denna anledning är det svårt att ge en definitiv bedömning av Aktsams kvalitet och att säga om de är bra eller dåliga. 

Happens desktop hemsida logo

Hitta en ny bilförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Vem äger Aktsam?

Aktsam är en produkt som säljs via en filial till Trygg Hansa. Ansvarig försäkringsgivare för Aktsam är Tryg Forsikring som har sitt säte i Danmark. Aktsam här därför tillsyn av den danska tillsynsmyndigheten. Aktsam står även under Svenska finansinspektionens tillsyn eftersom att de distribuerar försäkring i Sverige. 

Aktsam kontakt

Om du behöver komma i kontakt med Aktsam finns det flera sätt att nå dem. Det enklaste sättet är att ringa dem på telefonnummer 0771-31 10 20 under vardagar mellan 8:00 och 16:00. Genom att kontakta dem kan du få hjälp och ställa frågor angående försäkringar eller andra ärenden. 

Anmäla skada till Aktsam

I skrivande stund är det endast möjligt att anmäla skada via telefon. Aktsam har inte ett system för digital skadeanmälan som till exempel via mina sidor eller liknande. Om du har råkat ut för något behöver du alltså ringa till Aktsam för att få hjälp med att anmäla skada. Om din försäkring hos Aktsam har förnyats hos Trygg Hansa så är det istället Trygg Hansa du ska vända dig till.

Aktsam försäkring

Aktsam är en försäkringsleverantör som erbjuder fordonsförsäkringar för bilar, husvagnar och släpvagnar, samt andra försäkringar såsom hemförsäkringar, villahemförsäkringar och bostadsrättsförsäkringar. Det är dock viktigt att notera att det finns begränsad information tillgänglig när det gäller deras rykte och kundupplevelse. Ägandet av Aktsam tillhör Trygg Hansa och Tryg Forsikring, vilket innebär att de är föremål för tillsyn från både den danska tillsynsmyndigheten och Svenska finansinspektionen. Om du vill kontakta Aktsam eller anmäla en skada, rekommenderas att du ringer dem under deras kontorstider.

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen