Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Allt du behöver veta när du ska försäkra din Peugeot

Oavsett om du redan har en Peugot eller precis ska skaffa så finns det en del saker som kan vara bra att tänka på vad gäller försäkringen.

Skriven av Josefine

Publicerad 31 juli, 2023. Uppdaterad 12 mars, 2024.

Bil av märket Peugot står parkerad och försäkrad efter att ägare har jämfört bilförsäkring på Happens

Försäkra Peugot

Peugeot är ett välkänt bilmärke med en lång historia och ett väl etablerat varumärke i Sverige. När du ska försäkra din Peugeot finns det olika försäkringsalternativ att välja mellan, och det är viktigt att du jämför olika alternativ för att hitta den bästa och mest förmånliga bilförsäkringen för din Peugeot. 

Trafikförsäkring för Peugeot

En trafikförsäkring är det grundläggande skyddet som alla bilägare enligt lag måste ha för att kunna köra sin Peugeot. Trafikförsäkringen täcker skador du kan orsaka på andra personer, deras egendom och passagerare om du skulle vara inblandad i en olycka. Kom ihåg att trafikförsäkringen inte täcker skador på din egen Peugeot. Det är viktigt att du tecknar en trafikförsäkring för din Peugeot innan du tar den ut på vägarna.

Halvförsäkring för Peugeot

Om din Peugeot är ny och har en vagnskadegaranti som gäller de första tre åren, kan en halvförsäkring vara ett lämpligt alternativ för dig. Halvförsäkringen inkluderar trafikförsäkring och ger även skydd mot rättsskydd, räddning, stöld, maskinskada, brand och glas. Det är viktigt att du jämför olika försäkringsbolags villkor för halvförsäkringar innan du bestämmer dig för den bästa lösningen för din Peugeot.

Helförsäkring för Peugeot

En helförsäkring ger ett heltäckande skydd för din Peugeot och inkluderar både trafik- och halvförsäkring. I en helförsäkring ingår även en vagnskadeförsäkring, vilket kan vara värdefullt om din vagnskadegaranti har löpt ut. Det kan bli kostsamt om din Peugeots exteriör blir skadad vid exempelvis en krock och du endast har en halvförsäkring. Se över vilken nivå av skydd som passar din Peugeot och dina behov bäst innan du väljer en helförsäkring.

Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring för Peugot

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Märkesförsäkring för Peugeot

En märkesförsäkring är specialanpassad för Peugeot och kan erbjuda extra förmåner och skydd som är skräddarsydda för just din bilmodell. Det kan inkludera rabatt på självrisk, skydd som ersätter din Peugeot om den blir totalförstörd eller stulen under det första året, eller möjlighet till hyrbil när din Peugeot står på verkstaden. För att få exakta kostnader och villkor för märkesförsäkringar, kontakta de försäkringsbolag som erbjuder detta för Peugeot och begär prisförslag.

Hur mycket kostar det att försäkra en Peugeot?

Priset för att försäkra din Peugeot kan variera beroende på flera faktorer, såsom bilmodell, ålder, bostadsort och din egen profil som förare. Peugeot ligger på en mellannivå när det gäller priserna på försäkringspremier. För att få en bättre bild av vad det kan kosta att försäkra din Peugeot, kan du jämföra olika försäkringsalternativ med hjälp av Happens jämförelsetjänst för bilförsäkringar.

3 tips för att hitta den bästa försäkringen för din Peugot

1. Jämför olika alternativ: Innan du tecknar en bilförsäkring för din Peugeot är det viktigt att du jämför priser och villkor från olika försäkringsbolag.

2. Välj rätt försäkringsnivå: Beroende på om din Peugeot är ny och har vagnskadegaranti eller inte, kan olika försäkringsnivåer vara mer lämpliga. Fundera över vilket skydd du behöver och välj en försäkring som passar din bil och dina behov bäst.

3. Skippa onödiga tillägg: Även om det kan vara frestande att välja ett alternativ som är lite dyrare och har extra tillägg så är det inte säkert att du behöver dem. Om du bor i en stad är djurkollision ofta ett onödigt dyrt tillägg som sällan nyttjas. Dubbelkolla alltid så att du får rätt innehåll. 

Sammanfattningsvis är det viktigt att du jämför olika försäkringsalternativ innan du väljer att försäkra din Peugeot. Happens jämförelsetjänst kan hjälpa dig med att få flera förslag från olika försäkringsbolag, vilket gör det enklare för dig att hitta den bästa och mest prisvärda bilförsäkringen för din Peugeot. 

Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring för Peugot

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen