Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Allt du behöver veta när du ska försäkra din Volvo

Happens hjälper dig hitta rätt försäkring för din Volvo och vad du ska tänka på för att hitta rätt bilförsäkring för dig och din plånbok.

Skriven av Josefine

Publicerad 31 juli, 2023. Uppdaterad 20 mars, 2024.

Blå Volvo XC60 eller s80 står parkerad och försäkrad efter jämförelse av bilförsäkring på Happens

Vilken Volvo modell ska du försäkra?

När det är dags att försäkra din Volvo är det viktigt att du gör en noggrann jämförelse av olika försäkringsalternativ för att hitta den bästa lösningen för dina behov. Volvo erbjuder ett brett utbud av bilmodeller, såsom Volvo S/V60, Volvo XC40, Volvo XC60, Volvo S/V90, och alla ligger i lite olika prisklasser. Det är en av flera prisgrundande uppgifter som kan avgöra vilken försäkring som ger dig bäst skydd till bäst pris. 

Jämför försäkring för Volvo

Precis som med alla försäkringar är det viktigt att jämföra priser och villkor för att hitta den mest förmånliga bilförsäkringen för din Volvo. Försäkringspriser sätts individuellt och varierar beroende på dina specifika behov och omständigheter. Genom att använda en jämförelsetjänst som Happens kan du enkelt och smidigt få prisförslag från olika försäkringsbolag och se vilka förmåner de erbjuder.

Happens desktop hemsida logo

Jämför försäkring för Volvo

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Trafik-, halv- eller helförsäkring?

En bilförsäkring för din Volvo inkluderar det obligatoriska grundskyddet, även kallat trafikförsäkring. Men det finns också möjlighet att teckna en specialanpassad märkesförsäkring som kan erbjuda ytterligare skydd beroende på dina specifika behov. Det är viktigt att du väljer en försäkring som passar din Volvo-modell och dina förutsättningar bäst. Oavsett vilket alternativ du väljer, bör du jämföra olika alternativ innan du tecknar din försäkringspremie.

Trafikförsäkring för din Volvo

Trafikförsäkringen är det grundläggande skyddet som alla bilägare måste ha enligt lag för att kunna köra sin Volvo. Denna försäkring täcker skador du kan orsaka på andra personer, deras egendom och passagerare om du skulle vara inblandad i en olycka. Observera dock att trafikförsäkringen inte täcker skador på din egen Volvo.

Halvförsäkring för din Volvo

En halvförsäkring inkluderar trafikförsäkringen och ger även extra skydd såsom rättsskydd, räddning vid olycka, stöld, brand, glas- och maskinskador. För att avgöra om halvförsäkring är det bästa alternativet för dig, kan du använda dig av Happens jämförelsetjänst för att få en översikt över olika försäkringsbolags erbjudanden.

Helförsäkring för din Volvo

Helförsäkring inkluderar vagnskadeskydd, vilket ger ersättning för skador på din egen bil vid exempelvis kollisioner. Om din Volvo är ny kan den ofta ha vagnskadegaranti de första tre åren, vilket kan göra en halvförsäkring tillräcklig under den perioden. Det finns också möjlighet att lägga till olika tilläggsförsäkringar, så det kan vara fördelaktigt att jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig.

Märkesförsäkring för din Volvo

En Volvo märkesförsäkring är speciellt utformad för dig som äger en Volvo. Den kan erbjuda extra skydd beroende på din bilmodell och användning, såsom förmåner vid viltolyckor eller omfattande skydd vid körning utanför Sveriges gränser. Det kan även inkludera fördelar som lägre självrisk eller nyckelförsäkring. Tänk på att jämföra märkesförsäkringen med andra alternativ för att hitta den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen för dig. Märkesförsäkringar är ofta dyra och behöver inte nödvändigtvis ha det bästa skyddet. 

3 tips för en billigare Volvoförsäkring:

1. Jämför olika alternativ: Använd Happens jämförelsetjänst för att få prisförslag från olika försäkringsbolag och hitta den bästa försäkringen för din Volvo.

2. Välj rätt försäkring för din Volvo-modell: Beroende på om din Volvo är ny eller äldre kan olika försäkringsalternativ vara mer lämpliga.

3. Spara pengar för oväntade kostnader: Ha en buffert för mindre skador och andra kostnader som kan uppstå i samband med ditt bilägande.

Så hittar du den bästa försäkringen för din Volvo

Kostnaden för att försäkra din Volvo beror på flera faktorer, såsom bilmodell, ålder, bostadsort, och din egen profil som förare. Volvo är generellt sett en relativt prisvärd bil att försäkra, men det är viktigt att jämföra priser för att hitta den mest förmånliga lösningen för dig.

Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför försäkring för Volvo

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen