Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Audi bilförsäkring

Går du i tankarna om att köpa en Audi och är på jakt efter försäkring eller är det dags att förnya en gammal försäkring? Läs mer!

Skriven av Josefine

Publicerad 15 maj, 2023. Uppdaterad 13 mars, 2024.

Bil av märket Audi försäkrad genom jämförelse av bilförsäkring på Happens

Vilken bilförsäkring ska du ha för din Audi?

Om du har en sprillans ny Audi kan det vara förmånligt att teckna en märkesförsäkring det första året eller två. Har du istället en Audi som kört ett par år så så är det alltid rekommenderat att jämföra din audi-försäkring så att du vet att du har rätt skydd till rätt pris. Ofta vet man bäst själv vilken omfattning man vill ha på sin bil baserat på vilket skydd man önskar ha om olyckan är framme. Tänk dock på att det alltid görs åldersavdrag och att om kostnaden för reparation överstiger bilens värde så kan bilen behöva skrotas. Det är därför inte värt att ha en helförsäkring på en gammal bil som inte är värd så mycket. 

Audi trafikförsäkring

Audi bilförsäkring erbjuder alla tre omfattningar som är standard idag i Sverige. Det lagstadgade skyddet trafikförsäkring passar dig som har en äldre Audi som inte är värt så mycket eftersom att du inte får ersättning på skador på din egna bil. 

Audi halvförsäkring

Audi halvförsäkring ger dig skydd för skador på bland annat glas, maskin och om du behöver vägassistans. Om du har en ny Audi som fortfarande har vagnskadegaranti så räcker det med en halvförsäkring.

Audi helförsäkring

Audi helförsäkring är precis som det låter en försäkring med ett heltäckande skydd. Du har skydd för trafikskador, skador som täcks av halvförsäkringen samt vagnskadeskydd vilket gör att både yttre och inre skador på din bil täcks. Om du har en Audi som fortfarande är ny men som inte har vagnskadegaranti kvar så kan en helförsäkring vara rätt val för dig.

Nyvärde och mervärde

Om du har en försäkring hos Audi och en bil som är nyare än två år så täcks du av Audi’s Nyvärde. Det innebär att om din bil totalskadas och den inte har gått mer än 4 000 mil så får du en ny Audi av samma marknadsvärde och modell. Det finns dock vissa villkor som måste vara uppfyllda och skydd för nyvärde omfattar inte alla. 

Mervärde gäller dig som har en Audi som gått mer än 4 000 mil eller som är äldre än 2 år. Du får 20% mer i utbetalning om din bil skulle skadas totalt. Här finns det dock, precis som på nyvärde, en del villkor som ska vara uppfyllda och det gäller som sagt inte för alla som har en Audi försäkring. Vill du veta vad som gäller exakt hänvisar vi dig till villkoren för Audi bilförsäkring. 

Audi bilförsäkring

Audi bilförsäkring är en märkesförsäkring som enbart försäkrar bilar av märket Audi. If skadeförsäkring är ansvarig för Audi försäkring. Audi erbjuder också en förlängd nybilsgaranti, som ger dig extra skydd mot oväntade reparationer och underhållskostnader under en längre tidsperiod. Denna försäkring är speciellt utformad för att skydda Audi-bilar som är under fem år gamla, och ger dig extra trygghet under den tid då garantin på din bil börjar löpa ut.

För Audi-ägare som vill ha ännu mer skydd och trygghet, finns det också möjlighet att lägga till tilläggsförsäkringar som täcker glas, däck och lån av hyrbil vid reparationer. Audi-bilförsäkringar kan vara skräddarsydda efter dina specifika behov och önskemål, så att du kan känna dig säker och trygg när du kör din Audi.

Det är också viktigt att notera att kostnaden för Audi bilförsäkring kan variera beroende på flera faktorer, inklusive din ålder, bilmodell, körhistorik och mycket mer. Det är därför viktigt att jämföra olika försäkringsalternativ och priser för att hitta den bästa försäkringen för din Audi och din budget.

Audi bilförsäkring omdöme

Audi försäkring har endast 8 omdömen på Trustpilot. Audi samlar inte in omdömen och svarar inte heller på recensionerna. Det finns heller inga omdömen på Google recensioner eller på reco. Vi kan därför inte ge ett samlat betyg för Audi försäkring eftersom att det finns för lite information att gå på.

Jämför bilförsäkring

Om du är på jakt efter en bilförsäkring för din Audi så rekommenderar vi dig att jämför försäkring innan du tecknar. Priset för en bilförsäkring kan skilja sig otroligt mycket beroende på om du passar in i försäkringsbolagets målgrupp eller ej. Jämför försäkring på happens.se.

Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen