Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Jämför bästa bilförsäkringen

Vilken bilförsäkring är bäst? Vill du ha den billigaste bilförsäkringen eller den bästa bilförsäkringen? Då ska du jämföra bilförsäkring på Happens.

Skriven av Josefine

Publicerad 04 maj, 2023. Uppdaterad 19 mars, 2024.

Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring här

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Kör en Audi med bästa bilförsäkringen

Vilken bilförsäkring är bäst?

När man väljer bilförsäkring finns det många faktorer som påverkar ens individuella pris. Villkoren är också olika bra anpassade utifrån olika kunder. Det mest generella sättet att titta på vilken bilförsäkring som är bäst blir därför att titta på omfattning och skydd. Med andra ord: vart får du mest skydd för omfattningen? Enligt Konsumenternas är den bästa trafikförsäkringen 2023 ICA försäkring med ett betyg på 4,8 av 5. Tittar man istället på halv- och helförsäkring är det istället Folksam Stor som ligger högst rankat på 4,6 respektive 4,7 poäng. 

ICAs trafikförsäkring

ICAs trafikförsäkring har ofta en låg premie och du får dessutom ICA-bonus. Hos ICA får du en trafikförsäkring som även inkluderar rättsskydd och personskador. Är ICA bilförsäkring bra? ICA bilförsäkring har fått överlag positiva omdömen från kunder online. Många har berättat om en smidig och enkel process när de köpt en försäkring hos ICA. Kunderna har också uttryckt nöjdhet med den personliga servicen och snabba hanteringen av skadeärenden. 

Folksams Halvförsäkring Stor

Folksams halvförsäkring Stor har fått bäst betyg i Konsumenternas oberoende jämförelse. Det som är viktigt att tänka på här är dock att det är en halvförsäkring med ett paket av tilläggsförsäkringar. Du får till exempel allrisk, hyrbil samt självriskreducering vid vissa moment. Det finns en del halvförsäkringar som har dessa moment inkluderat i deras försäkring vilket innebär att det kan finnas andra halvförsäkringar med billigare premie och samma innehåll. Se därför alltid till att jämför din bilförsäkring och stirra dig inte blind på alla moment som ingår. 

Folksams Helförsäkring Stor

I Folksams helförsäkring Stor gäller detsamma som vid deras halvförsäkring. Det är en helförsäkring med tillägg så som hyrbil, allrisk och självriskreducering. Se alltid till att jämföra både innehåll och pris. En helförsäkring hos ett annat bolag kan vara bättre då innehållet mer stämmer överens med dina behov och du får det till ett billigare pris. 

Vilken bilförsäkring är billigast?

Eftersom att premien alltid sätts individuellt baserat på ett flertal olika faktorer så går det heller inte att säga vilken den billigaste bilförsäkringen är. Det är just därför det är så viktigt att jämföra sin bilförsäkring varje år så att man kan försäkra sig om att man har rätt skydd till rätt pris. Sedan är det ju också så att försäkringsbehovet ändras lite över tid i takt med att bilen blir äldre så nedgraderar man ofta sin bilförsäkring.

Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring här

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen