Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Bästa bilförsäkringen 2023

Att välja rätt bilförsäkring kan vara en utmaning då det finns många faktorer som påverkar priset och villkoren varierar beroende på kundens behov. För att bedöma vilken försäkring som är bäst är det viktigt att titta på både skydd och pris. Vill du veta vilken bilförsäkring som är bäst för dig? Läs vidare.

Josefine

Uppdaterad 30 maj, 2023

Publicerad 04 maj, 2023

Kör en Audi med bästa bilförsäkringen

Vilken bilförsäkring är bäst?

När man väljer bilförsäkring finns det många faktorer som påverkar ens individuella pris. Villkoren är också olika bra anpassade utifrån olika kunder. Det mest generella sättet att titta på vilken bilförsäkring som är bäst blir därför att titta på omfattning och skydd. Med andra ord: vart får du mest skydd för omfattningen? Enligt Konsumenternas är den bästa trafikförsäkringen 2023 ICA försäkring med ett betyg på 4,8 av 5. Tittar man istället på halv- och helförsäkring är det istället Folksam Stor som ligger högst rankat på 4,6 respektive 4,7 poäng. 

ICAs trafikförsäkring

ICAs trafikförsäkring har ofta en låg premie och du får dessutom ICA-bonus. Hos ICA får du en trafikförsäkring som även inkluderar rättsskydd och personskador. Är ICA bilförsäkring bra? ICA bilförsäkring har fått överlag positiva omdömen från kunder online. Många har berättat om en smidig och enkel process när de köpt en försäkring hos ICA. Kunderna har också uttryckt nöjdhet med den personliga servicen och snabba hanteringen av skadeärenden. 

Folksams Halvförsäkring Stor

Folksams halvförsäkring Stor har fått bäst betyg i Konsumenternas oberoende jämförelse. Det som är viktigt att tänka på här är dock att det är en halvförsäkring med ett paket av tilläggsförsäkringar. Du får till exempel allrisk, hyrbil samt självriskreducering vid vissa moment. Det finns en del halvförsäkringar som har dessa moment inkluderat i deras försäkring vilket innebär att det kan finnas andra halvförsäkringar med billigare premie och samma innehåll. Se därför alltid till att jämför din bilförsäkring och stirra dig inte blind på alla moment som ingår. 

Folksams Helförsäkring Stor

I Folksams helförsäkring Stor gäller detsamma som vid deras halvförsäkring. Det är en helförsäkring med tillägg så som hyrbil, allrisk och självriskreducering. Se alltid till att jämföra både innehåll och pris. En helförsäkring hos ett annat bolag kan vara bättre då innehållet mer stämmer överens med dina behov och du får det till ett billigare pris. 

Vilken bilförsäkring är billigast?

Eftersom att premien alltid sätts individuellt baserat på ett flertal olika faktorer så går det heller inte att säga vilken den billigaste bilförsäkringen är. Det är just därför det är så viktigt att jämföra sin bilförsäkring varje år så att man kan försäkra sig om att man har rätt skydd till rätt pris. Sedan är det ju också så att försäkringsbehovet ändras lite över tid i takt med att bilen blir äldre så nedgraderar man ofta sin bilförsäkring.

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

Hund

Katt

Hem

Spar

Bil

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.