Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Bästa hundförsäkringen 2023

Vi vet att det är svårt att välja försäkring till din hund. Det är viktigt att du får rätt skydd till rätt pris. Vi har gjort en jämförelse av hundförsäkringar i Sverige 2023 och hittat den bästa hundförsäkringen.

Josefine

Uppdaterad 17 april, 2023

Publicerad 27 mars, 2023


Vilken är den bästa hundförsäkringen?

Lassie är, enligt vår jämförelse och konsumenternas, den bästa hundförsäkringen 2023. Lassies hundförsäkring är bäst eftersom att den erbjuder marknadens högsta veterinärvårdsbelopp, inte har några rasspecifika begränsningar och försäkrar alla hundar oavsett om den är en gammal hund på 10 år eller en valp på 10 veckor. 

Fördelar med Lassie

  • Marknadens högsta veterinärvårdsbelopp

  • Kan avslutas när som helst

  • Inga rasspecifika begränsningar

Nackdelar med Lassie

  • Ny aktör

  • Gäller ej för medföljande sjukdomar hos importerad hund    Lassie djurförsäkring logga

Hundförsäkring bäst i test 2023

Enligt konsumenternas jämförelse av hundförsäkringar så får Lassie och ManyPets allra högst betyg med 4,7 av 5. Både Lassie och ManyPets är nya aktörer på marknaden bland djurförsäkringar i Sverige. Dom erbjuder marknadens största veterinärvårdsbelopp, har inga rasspecifika begränsningar och försäkrar även äldre hundar oavsett hur gamla de är. På Trustpilot har Lassie ett högre betyg än ManyPets vilket gör att Lassie blir den bästa hundförsäkringen 2023. 

Bra hundförsäkring

När du letar efter en bra hundförsäkring är det viktigt att du gör en personlig jämförelse för dig och din hund. Även om Lassie är bästa hundförsäkringen 2023 så gäller det bara generellt. Det kan till exempel vara så att du får samma bra skydd hos ManyPets som du får hos Lassie men till ett lägre pris. Eller så har du inget behov av en hundförsäkring med marknadens högsta veterinärvårdsbelopp och klarar dig på FurryChamps hundförsäkring. 

Jämför hundförsäkring

För att hitta en bra och billig hundförsäkring så är det viktigt att man jämför försäkring innan man tecknar. Det ger dig en bra bild av vad ett rimligt pris på marknaden är och du kan också få en översikt över vad de olika försäkringar täcker och inte täcker. När du jämför hundförsäkring på happens så kan du också själv klicka i vilka delar av hundförsäkringen som du vill ska ingå. Om dolda fel och tandvård är ett viktigt skydd för dig men du inte bryr dig om medicin ingår så kan du välja det som är viktigt och välja bort det som är mindre viktigt. På så vis får du fram förslag på försäkringar som ger dig rätt skydd till rätt pris. 

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.