Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Bästa kattförsäkringen 2023

Vi har gjort en jämförelse av kattförsäkringar i Sverige 2023 och hittat den bästa kattförsäkringen.

Skriven av Josefine

Publicerad 27 mars, 2023. Uppdaterad 13 mars, 2024.


Vilken är den bästa kattförsäkringen?

Eftersom att ens behov och livssituation kan skilja sig enormt mellan individer så blir kattförsäkring något individuellt. Det går därför inte att säga att en kattförsäkring är bäst för alla utan man måste först jämföra innan man kan se vilken som bäst lämpar sig själv och ens katt, både när det kommer till innehåll, villkor och pris. Det går att säga vilket försäkringsbolag som erbjuder högst veterinärvårdsersättning eller vilket försäkringsbolag som har högst kundnöjdhet enligt SKI men det går inte att, utan att veta ditt försäkringsbehov, vilken kattförsäkring som är bäst för dig och din katt. För att ta reda på vilket kattförsäkring som är bäst för dig måste du jämföra kattförsäkring.

Kattförsäkring bäst i test 2023

En av huvuddelarna i en kattförsäkring är ersättning för veterinärvård, där Lassies kattförsäkring, precis som Hedvig, har marknadens högsta veterinärvårdsbelopp. Lassie har inte några rasspecifika begränsningar och försäkrar alla katter oavsett om det är en gammal katt på 15 år eller en kattunge på 15 veckor. Ett försäkringsbolag som vi på Happens gillar när vi kollar på flera olika parametrar är Sveland, som har näst högst veterinärvårdsbelopp och en hög kundnöjdhet enligt SKI på 76,3.

Jämför kattförsäkring innan du tecknar!

Att jämföra kattförsäkringar är en viktig process för att välja rätt försäkring som passar dig, din katt och din situation. Här är några viktiga aspekter att överväga när du jämför kattförsäkringar för att hitta den bästa kattförsäkringen för dig:

Veterinärvårdsbelopp: Tänk på att välja rätt veterinärvårdsbelopp eftersom att det är det som styr hur hög ersättning du kan få om din katt skulle behöva veterinärvård.

Kort karenstid: Om du önskar att din försäkring ska gälla så snabbt som möjligt efter tecknandet är det klokt att välja en försäkring med en kort karenstid. Detta är den tid som måste passera innan din försäkring träder i kraft fullt ut.

Lång teckningsperiod: Om du har en äldre katt kan en försäkring med en lång teckningsperiod vara värdefull. Detta ger dig möjlighet att byta till en ny försäkring även om din katt är äldre. Var noga med att kolla upp åldersgränserna för olika försäkringsbolag.

Självrisker: Självrisk är det belopp du själv måste betala när du nyttjar försäkringen. Att välja en försäkring med låg självrisk kan minska din ekonomiska bördan vid olyckor eller skador. Å andra sidan kan en högre självrisk innebära lägre månatliga premier.

Hög kundnöjdhet: Kundnöjdhet är viktigt för att säkerställa att försäkringsbolaget ger en pålitlig och tillfredsställande service. Undersökningar från Svenskt Kvalitetsindex (SKI) ger dig insikter i hur nöjda andra kattägare har varit med olika försäkringsbolag.

Vid jämförelsen av kattförsäkringar är det väsentligt att prioritera de faktorer som är mest relevanta för dig och din katts specifika behov. Genom att noggrant överväga dessa aspekter kan du fatta ett informerat beslut som ger den bästa vård och skydd för din katt. Tänk på att det kan vara bra att även kontakta försäkringsbolagen direkt för att få ytterligare information och förtydliganden om deras erbjudanden.

Happens desktop hemsida logo

Jämför kattförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Bra kattförsäkring 

När du letar efter en bra kattförsäkring är det viktigt att du gör en personlig jämförelse för dig och din katt. Även om Lassie rankar högst som bästa kattförsäkringen 2023 så gäller det bara generellt. Det kan till exempel vara så att du får samma, eller bättre skydd hos Svelands som du får hos Lassie men till ett lägre pris. Eller så har du inget behov av en kattförsäkring med marknadens högsta veterinärvårdsbelopp och väljer istället en kattförsäkring med ett lägre veterinärvårdsbelopp, vilket de flesta gör.

Jämför Kattförsäkring

För att hitta en bra och billig kattförsäkring så är det viktigt att man jämför försäkring innan man tecknar. Det ger dig en bra bild av vad ett rimligt pris på marknaden är och du kan också få en översikt över vad de olika försäkringar täcker och inte täcker. När du jämför kattförsäkring på happens så kan du också själv klicka i vilka delar av kattförsäkringen som du vill ska ingå. Om dolda fel och tandvård är ett viktigt skydd för dig men du inte har behov av att medicin ingår så kan du istället välja det som är viktigt och välja bort det som är mindre viktigt. På så vis får du fram förslag på försäkringar som ger dig rätt skydd till rätt pris. 

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför kattförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen