Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Bilägare: Sänk dina kostnader

Du kan spara flera tusenlappar på bilen genom att göra en enda sak, som endast tar nån minut. Läs vidare och se vad!

Skriven av Josefine

Publicerad 30 augusti, 2023. Uppdaterad 13 mars, 2024.

Sänk dina kostnader på bilen

Att ha bil kan vara både härligt och jobbigt på samma gång. Många upplever att de blir mindre begränsade med en egen bil då du kan åka vart du vill när du vill. Men sedan kostar det ju också att ha bil, vilket förstås är mindre roligt. Så här i lågkonjunkturstider är det inte helt ovanligt att börja bli mer medveten om sin konsumtion och se vart man kan spara in pengar. Bilen är ett bra exempel på något du kan spara mycket pengar på och faktum är att det är väldigt enkelt att göra det. Bilförsäkring, fordonsskatt, drivmedel och underhåll är bara ett par få kostnader där du kan spara in pengar. 

Bensinpriset genom åren

Bensinpriset rör på sig hela tiden men på senare år har det gått upp markant. Lägsta bensinpriset såg vi under pandemin då man kunde tanka för så lite som 12 kr litern. Hösten 2023 var snittpriset för att tanka bensin närmare 20 kr per liter. När kostnaderna ökar är det bra att tänka lite extra på hur man kan spara pengar. Nedan finner du värdefulla tips för hur du kan sänka kostnaderna på din bil och spara pengar. 

Planera din körning

Spara pengar på bränsle genom att köra medvetet och planera din körning. Först och främst, kör lugnt och försiktigt. Undvik överdriven acceleration och höga hastigheter, eftersom det kan öka bränsleförbrukningen. Det kan även vara smart att planera dina resor och försöka gå eller ta cykeln när det går. 

Ladda din elbil på natten

Om du har en eldriven bil eller en hybrid så har du troligtvis redan sänkt dina kostnader en del i jämförelse mot att ha en bensin eller dieseldriven bil. Men faktum är att du kan sänka dina kostnader ytterligare något om du har ett rörligt elavtal. Se till att du laddar bilen på natten då elpriset är som lägst. Då kan du spara in ännu mer pengar på bilen. 

Så kan du spara flera tusenlappar

Oavsett om du har en sprillans ny bil eller en äldre pärla så är bilförsäkring en nödvändig men mindre rolig kostnad att betala. Genom att jämföra din bilförsäkring varje år så kan du spara flera tusenlappar som annars hade gått till spillo. Ofta kan det löna sig att byta. När du jämför bilförsäkring hos oss på Happens så jämför du både innehåll och pris. Bland alla sajter som jämför försäkring så fokuserar de flesta endast på priset vilket förstås kan bli lite tokigt om det innebär att man går miste om rätt skydd som passar bättre.

Happens desktop hemsida logo

Se hur mycket du kan spara

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Så mycket skiljer det i pris mellan bolagen

Det finns flera faktorer som påverkar priset på din bilförsäkring så som till exempel bilens ålder, förarens ålder, värde, omfattning på försäkringen och var du bor. Men trots att man jämför pris för samma uppgifter så kan priset skilja sig flera tusenlappar i årspremie. Hur kommer det sig? När Happens jämförde helförsäkring för en Volvo XC60 i Stockholm så skiljde det 5 232 kr per år mellan den billigaste och dyraste helförsäkringen.

Misstaget många gör

Många tecknar en bilförsäkring och sedan låter de den förnyas år efter år utan att fundera över saken. Ett försäkringsbolag kan vara bäst för dig när bilen är ny, och ett helt annat när den har några år på nacken. Att jämföra sin bilförsäkring kan inte bara spara dig pengar utan det kan även ge dig ett bättre skydd för samma summa som du betalar idag. Även om du tror att du har den absolut bästa försäkringen till det bästa priset så tycker vi ändå att det är värt att jämföra din bilförsäkring för att få det bekräftat. Det är kostnadsfritt att jämföra försäkring på Happens och tar bara någon minut.

Så ofta ska du jämföra din bilförsäkring

Majoriteten av alla försäkringsaktörer på svensk marknad har en försäkringsperiod som löper ett år i taget. Om du har en försäkring med en försäkringsperiod på ett år i taget så innebär det att du endast kan byta försäkring en gång per år, på försäkringens huvudförfallodatum. För att se till att du har rätt skydd till rätt pris kan det därför vara en god idé att jämföra försäkring minst en gång per år. Ofta kan man spara flera tusenlappar på sin årspremie då det inte är säkert att det lönar sig att vara lojal till ett bolag. För att se din försäkrings huvudförfallodatum kan du kontakta ditt försäkringsbolag, eller hämta in din bilförsäkring med BankID hos oss på happens.

Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring nu

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Se hur mycket du kan spara

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen