Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Bilägare: Sänk dina kostnader

Visst är det skönt att ha bil men det kan också vara rätt frustrerande med alla höga kostnader som detta innefattar. Det behöver dock inte vara svårt att sänka sina kostnader för bilen och du kan faktiskt spara flera tusenlappar genom att göra en enda sak, som inte tar längre tid än några minuter.

Josefine

Uppdaterad 30 augusti, 2023

Publicerad 30 augusti, 2023

Sänk dina kostnader på bilen

Att ha bil kan vara både härligt och jobbigt på samma gång. Många upplever att de blir mindre begränsade med en egen bil då du kan åka vart du vill när du vill. Men sedan kostar det ju också att ha bil, vilket förstås är mindre roligt. Så här i lågkonjunkturstider är det inte helt ovanligt att börja bli mer medveten om sin konsumtion och se vart man kan spara in pengar. Bilen är ett bra exempel på något du kan spara mycket pengar på och faktum är att det är väldigt enkelt att göra det. Bilförsäkring, fordonsskatt, drivmedel och underhåll är bara ett par få kostnader där du kan spara in pengar. 

Bensinpriset genom åren

Bensinpriset rör på sig hela tiden men på senare år har det gått upp markant. Lägsta bensinpriset såg vi under pandemin då man kunde tanka för så lite som 12 kr litern. Idag är snittpriset för att tanka bensin närmare tjugo kronor per liter. När kostnaderna ökar är det bra att tänka lite extra på hur man kan spara pengar. Nedan finner du värdefulla tips för hur du kan sänka kostnaderna på din bil och spara pengar. 

Planera din körning

Spara pengar på bränsle genom att köra medvetet och planera din körning. Först och främst, kör lugnt och försiktigt. Undvik överdriven acceleration och höga hastigheter, eftersom det kan öka bränsleförbrukningen. Det kan även vara smart att planera dina resor och försöka gå eller ta cykeln när det går. 

Ladda din elbil på natten

Om du har en eldriven bil eller en hybrid så har du troligtvis redan sänkt dina kostnader en del i jämförelse mot att ha en bensin eller dieseldriven bil. Men faktum är att du kan sänka dina kostnader ytterligare något om du har ett rörligt elavtal. Se till att du laddar bilen på natten då elpriset är som lägst. Då kan du spara in ännu mer pengar på bilen. 

Så kan du spara flera tusenlappar

Oavsett om du har en sprillans ny bil eller en äldre pärla så är bilförsäkring en nödvändig men mindre rolig kostnad att betala. Genom att jämföra din bilförsäkring varje år så kan du spara flera tusenlappar som annars hade gått till spillo. Ofta kan det löna sig att byta. När du jämför bilförsäkring hos oss på Happens så jämför du både innehåll och pris. Bland alla sajter som jämför försäkring så fokuserar de flesta endast på priset vilket förstås kan bli lite tokigt om det finns alternativ där man kan få ett ännu bättre skydd för samma peng.

Se hur mycket du kan spara

Nu blev något fel

Nu blev något fel

Så mycket skiljer det i pris mellan bolagen

Det finns flera faktorer som påverkar priset på din bilförsäkring så som till exempel bilens ålder, förarens ålder, värde, omfattning på försäkringen och var du bor. Men trots att man jämför pris för samma uppgifter så kan priset skilja sig flera tusenlappar i årspremie. Hur kommer det sig? När Happens jämförde helförsäkring för en Volvo XC60 i Stockholm så skiljde det 5 232 kr per år mellan den billigaste och dyraste helförsäkringen.

Misstaget många gör

Många tecknar en bilförsäkring och sedan låter de den förnyas år efter år utan att fundera över saken. Ett försäkringsbolag kan vara bäst för dig när bilen är ny, och ett helt annat när den har några år på nacken. Att jämföra sin bilförsäkring kan inte bara spara dig pengar utan det kan även ge dig ett bättre skydd för samma summa som du betalar idag. Även om du tror att du har den absolut bästa försäkringen till det bästa priset så tycker vi ändå att det är värt att jämföra din bilförsäkring för att få det bekräftat. Det är helt gratis att jämföra försäkring på Happens, det tar bara 1 minut och du behöver inte fylla i ditt telefonnummer.

Så ofta ska du jämföra din bilförsäkring

Majoriteten av alla försäkringskatörer på svensk marknad har en försäkringsperiod som löper ett år i taget. Det innebär att du endast kan byta försäkring en gång per år, på försäkringens huvudförfallodatum. För att se till att du har rätt skydd till rätt pris är det därför viktigt att du jämför försäkring minst en gång per år. Ofta kan man spara flera tusenlappar på sin årspremie då det sällan lönar sig att vara lojal till ett bolag. För att se din försäkrings huvudförfallodatum kan du kontakta ditt försäkringsbolag, eller hämta in din bilförsäkring med BankID i vår jämförelse.

Jämför bilförsäkring nu

Nu blev något fel

Nu blev något fel

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.