Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Bilförsäkring för Volkswagen ID. Buzz

Funderar du på eller har du precis skaffat Volkswagens nya ID. Buzz? Vi hjälper dig hitta rätt försäkring! Det här behöver du tänka på när du väljer försäkring till Volkswagen ID. Buzz.

Josefine

Uppdaterad 30 juli, 2023

Publicerad 30 juli, 2023

Passagerare i Volkswagen Id buzz tittar ut genom fönstret på bilresanFörsäkra Volkswagen ID. Buzz

Volkswagen släppte sin moderna variant av familjebussen år 2022. Den är helt eldriven och har många funktioner som både är bekväma och som gör bilresan säkrare. När du letar försäkring till din Volkswagen ID. Buzz finns det dock en del du behöver tänka på. Vi hjälper dig få rätsida på bilförsäkringen!

Trafik-, halv- eller helförsäkring?

Enligt svensk lag måste du ha minst en trafikförsäkring på din bil. Men eftersom att trafikförsäkringen endast täcker personskador och skador på motpartens bil i en trafikolycka så är det förstås vettigt att ha en större omfattning. Så ska man välja halvförsäkring eller helförsäkring till Volkswagen ID. Buzz då? Ja, de flesta nyproducerade bilar har en vagnskadegaranti de första åren. Ofta gäller vagnskadegarantin i 3 år. Det innebär att du kan skippa helförsäkringen under dessa tre år eftersom att yttre skador på karossen täcks av vagnskadegarantin. 

Att tänka på 

Eftersom att Volkswagen ID. Buzz är eldriven så är det viktigt att man tänker på att halvförsäkringen man tecknar har ett bra skydd för batteriet. En del bilförsäkringar har samma skydd som gäller för alla oavsett om man har fossildriven, hybrid eller eldriven bil. Men en del bilförsäkringar vill att man tecknar en separat bilförsäkring som är anpassad just för elbilar och då är det viktigt att man kollar villkoren och innehållet en extra gång innan man tecknar. 

Jämför bilförsäkring

Som alltid när du ska teckna en försäkring så ska du förstås alltid jämföra. Försäkringspriser sätts alltid individuellt och beroende på vilket försäkringsbehov du  har så kommer olika bolag att kunna erbjuda förmånliga priser och innehåll. Så ha det i åtanke och jämför alltid bilförsäkring innan du tecknar!

Jämför bilförsäkring nu

Nu blev något fel

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.