Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Bilförsäkring för Volkswagen ID. Buzz

Funderar du på eller har du precis skaffat Volkswagens nya ID. Buzz? Vi hjälper dig hitta rätt försäkring!

Skriven av Josefine

Publicerad 30 juli, 2023. Uppdaterad 13 mars, 2024.

Passagerare i Volkswagen Id buzz tittar ut genom fönstret på bilresanFörsäkra Volkswagen ID. Buzz

Volkswagen släppte sin moderna variant av familjebussen år 2022. Den är helt eldriven och har många funktioner som både är bekväma och som gör bilresan säkrare. När du letar försäkring till din Volkswagen ID. Buzz finns det dock en del du behöver tänka på. Vi hjälper dig få rätsida på bilförsäkringen!

Trafik-, halv- eller helförsäkring?

Enligt svensk lag måste du ha minst en trafikförsäkring på din bil. Men eftersom att trafikförsäkringen endast täcker personskador och skador på motpartens bil i en trafikolycka så är det förstås vettigt att ha en större omfattning. Så ska man välja halvförsäkring eller helförsäkring till Volkswagen ID. Buzz då? Ja, de flesta nyproducerade bilar har en vagnskadegaranti de första åren. Ofta gäller vagnskadegarantin i 3 år. Det innebär att du kan skippa helförsäkringen under dessa tre år eftersom att yttre skador på karossen täcks av vagnskadegarantin. 

Att tänka på 

Eftersom att Volkswagen ID. Buzz är eldriven så är det viktigt att man tänker på att halvförsäkringen man tecknar har ett bra skydd för batteriet. En del bilförsäkringar har samma skydd som gäller för alla oavsett om man har fossildriven, hybrid eller eldriven bil. Men en del bilförsäkringar vill att man tecknar en separat bilförsäkring som är anpassad just för elbilar och då är det viktigt att man kollar villkoren och innehållet en extra gång innan man tecknar. 

Jämför bilförsäkring

Som alltid när du ska teckna en försäkring så ska du förstås alltid jämföra. Försäkringspriser sätts alltid individuellt och beroende på vilket försäkringsbehov du  har så kommer olika bolag att kunna erbjuda förmånliga priser och innehåll. Så ha det i åtanke och jämför alltid bilförsäkring innan du tecknar!

Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring nu

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring nu

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen