Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Billig bilförsäkring - Jämför och hitta billigaste bilförsäkringen

Letar du efter en billig bilförsäkring? Ibland kan det kännas omöjligt att hitta en billig bilförsäkring som också har bra innehåll. Läs vidare om hur du kan hitta en billig bilförsäkring som också har rätt skydd för dig och din bil.

Josefine

Uppdaterad 22 september, 2023

Publicerad 15 maj, 2023

Jämför bilförsäkring gratis

Nu blev något fel

Person jämför försäkring på Happens för att hitta billig bilförsäkring

Hitta billig bilförsäkring

Det första du kanske gör när du ska hitta en billig bilförsäkring är att du kollar med ditt försäkringsbolag där du har din hemförsäkring men faktum är att det inte behöver vara det billigaste och bästa. Samlingsrabatter i all ära men det är mycket möjligt att bilen du köpt inte stämmer överens med samma målgrupp som ditt boende och då får man oftast en billig bilförsäkring hos ett annat försäkringsbolag.

Jämför bilförsäkring

Just därför ska du alltid jämföra bilförsäkring innan du tecknar. Faktum är att du kan hittar en billig bilförsäkring med ett bra skydd på bara ett par minuter genom att göra en jämförelse. På Happens kan du jämföra försäkring på både pris och innehåll. En billig bilförsäkring ska ha ett bra pris och ett bra innehåll. Genom att jämföra bilförsäkring kan du få både ett bra skydd och ett schysst pris. 

Billig bilförsäkring

Om du är på jakt efter en billig bilförsäkring är det viktigt att du även kollar innehåll. Trafikförsäkring är ofta billigast av en anledning och det är att skador på din egna bil inte täcks. Har du en äldre bil som inte är värd så mycket så är det fullt rimligt att söka efter en trafikförsäkring och ta den absolut billigaste men om din bil bara är ett par år gammal är det viktigt att du också tittar på innehållet. Om du inte vet vad du har för innehåll i din bilförsäkring så kan en billig bilförsäkring istället bli dyr. 

Tips för att få en billig bilförsäkring

Det mest uppenbara tips är förstås att jämföra bilförsäkring för att enkelt få en överblick på marknaden och vad ett rimligt pris är. Men det finns även andra knep som du kan göra för att få en billigare bilförsäkring. 

Att höja självrisken kan också sänka premien på din bilförsäkring. Det innebär att du betalar en större del av kostnaden vid eventuella skador, men kan också innebära att du betalar mindre för din försäkring.

Om du är på jakt efter en ny bil så kan det vara en god idé att jämföra innan du köper. Till exempel så kan vissa miljövänliga bilmodeller ge en billig bilförsäkring hos vissa bolag. 

Se även till att se över ditt försäkingsbehov med jämna mellanrum. Har det blivit dags att nedgradera? Behöver din gamla bil verkligen en helförsäkring eller räcker det med en halvförsäkring?

Rätt bilförsäkring

Olika typer av bilförsäkringar erbjuder olika nivåer av täckning och därför också olika priser. Det är viktigt att välja den typ av försäkring som passar dina behov och budget. Om du till exempel har en äldre bil kanske det räcker med en trafikförsäkring istället för en omfattande försäkring.

Jämför bilförsäkring nu!

Nu blev något fel

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.