Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Bilmodeller med ett lägre miljöavtryck

Är du på jakt efter en bil som har ett lägre klimatavtryck men lite osäker på vilka modeller som faktiskt är mer miljövänliga? Läs vidare!

Skriven av Josefine

Publicerad 15 maj, 2023. Uppdaterad 13 mars, 2024.

Bilar som är bättre för miljön

Det finns många fler bilar som har ett lägre miljöavtryck än de flesta andra bilar, och det är viktigt att välja en bil som passar dina behov och budget. Genom att välja en mer bränsleeffektiv eller eldriven bil kan du bidra till att minska ditt eget koldioxidutsläpp och hjälpa till att skydda planeten för framtida generationer.

Tesla model 3

Att Tesla är mer miljövänlig än andra bilmodeller är kanske inte så chockerande då den är 100% eldriven och har en imponerande räckvidd på över 50 mil. 

Toyota Prius

Toyota Prius är en populär hybrid som kan köras på både el och bensin. Den har en imponerande bränsleeffektivitet vilket gör att den både är mer miljövänlig och prisvärd. 

Nissan Leaf

Nissan Leaf är en annan populär elbil som är relativt prisvärd. Bilen har en räckvidd på upp till 24 mil och kan laddas på mindre än en timme vid en snabbladdningsstation.

Hyundai Ioniq 6

Hyunday Iconiq 6 har vunnit pris för “World Car of The Year” år 2023. Bilmodellen har även vunnit “World Electric Car of the year”. Räckvidden är nästan 60 mil och bilen är helt eldriven.

Försäkring för miljösmarta bilar

En del bilmodeller får en så kallad miljörabatt för att de anses vara ett bättre val för miljön. Har du en miljövänligare bil? Jämför bilförsäkring och se om du kan spara pengar!

Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen