Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Bilmodeller med ett lägre miljöavtryck

Är du på jakt efter en bil som har ett lägre klimatavtryck men lite osäker på vilka modeller som faktiskt är mer miljövänlig? I den här artikeln tar vi upp de 4 mest miljövänliga bilarna.

Josefine

Uppdaterad 13 juli, 2023

Publicerad 15 maj, 2023

Bilar som är bättre för miljön

Det finns många fler bilar som har ett lägre miljöavtryck än de flesta andra bilar, och det är viktigt att välja en bil som passar dina behov och budget. Genom att välja en mer bränsleeffektiv eller eldriven bil kan du bidra till att minska ditt eget koldioxidutsläpp och hjälpa till att skydda planeten för framtida generationer.

Tesla model 3

Att Tesla är mer miljövänlig än andra bilmodeller är kanske inte så chockerande då den är 100% eldriven och har en imponerande räckvidd på över 50 mil. 

Toyota Prius

Toyota Prius är en populär hybrid som kan köras på både el och bensin. Den har en imponerande bränsleeffektivitet vilket gör att den både är mer miljövänlig och prisvärd. 

Nissan Leaf

Nissan Leaf är en annan populär elbil som är relativt prisvärd. Bilen har en räckvidd på upp till 24 mil och kan laddas på mindre än en timme vid en snabbladdningsstation.

Hyundai Ioniq 6

Hyunday Iconiq 6 har vunnit pris för “World Car of The Year” år 2023. Bilmodellen har även vunnit “World Electric Car of the year”. Räckvidden är nästan 60 mil och bilen är helt eldriven.

Miljövänliga försäkringar

En del bilmodeller får en så kallad miljörabatt för att de anses vara ett bättre val för miljön. Jämför försäkring och se om någon av bilmodellerna ovan har ett bättre pris på försäkringspremie.

Jämför bilförsäkring

Nu blev något fel

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.