Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


De mest bränslesnåla bilarna

Vilka bilar drar lite bränsle? Vi ger dig 8 bilmodeller som är bränslesnåla så att du kan spara pengar på din bil.

Skriven av Josefine

Publicerad 05 maj, 2023. Uppdaterad 19 mars, 2024.

toyota hybrid bränslesnål bil

Bränslesnåla bilar 

För dig som inte är riktigt redo att köra helt eldrivet så är en hybridbil ett riktigt bra alternativ för att sänka din bensin eller dieselkostnad. Nedan följer en lista med bilmodeller som är bränslesnåla. 

Vad är en bränslesnål bil?

En bränslesnål bil är en bil som använder mindre bränsle än genomsnittet för sin storlek och klass. En bränslesnål bil kan använda teknik som hybrid- eller eldrift, mindre och mer effektiva motorer, aerodynamiska designelement och lättviktsmaterial för att minska bränsleförbrukningen.

Varför är bränslesnåla bilar viktiga?

Bränslesnåla bilar är viktiga av flera skäl. För det första kan de hjälpa till att minska utsläppen av växthusgaser och därmed bidra till att bekämpa klimatförändringarna. För det andra kan de spara pengar på bränsle för bilägare, särskilt för dem som kör mycket eller som har en större bil. För det tredje kan de hjälpa till att minska beroendet av importerad olja och öka självförsörjningen på energi.

Vilka bilmodeller är bränslesnåla?

Det finns många olika bilmodeller som är bränslesnåla. Bland de vanligaste bränslesnåla teknologierna finns hybridbilar, som kombinerar en bensinmotor med en elmotor för att minska bränsleförbrukningen. Plug-in hybrider är en annan typ av hybridbil som kan laddas från ett eluttag och köra på el en viss sträcka innan bensinmotorn behöver användas.

Dieselbilar har traditionellt sett haft en hög bränsleeffektivitet på grund av deras höga kompressionsförhållande och låga varvtal, men på senare tid har utsläppen från dieselbilar blivit ett problem och de har blivit mindre populära.

Elbilar är en annan typ av bränslesnål bil. De drivs helt av el och har ingen utsläppsnivå under drift, vilket gör dem till en mycket miljövänlig bil. Nackdelen med elbilar är deras begränsade räckvidd och behovet av att ladda batterierna regelbundet.

Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Toyota Prius Hybrid

  • Toyota Prius är en av de mest bränslesnåla bilarna på marknaden idag. Den är en hybridbil som använder både en bensinmotor och en elmotor för att driva bilen. Med en förbrukning på 3,3 liter per 100 kilometer är den ett mycket bra alternativ för den som vill spara pengar på bränsle.

Hyundai Ioniq Hybrid

  • Hyundai Ioniq Hybrid är en annan populär hybridbil som är bränslesnål. Den har en förbrukning på 3,4 liter per 100 kilometer och är ett bra alternativ för den som vill ha en bil med både prestanda och bränsleeffektivitet.

Kia Niro Hybrid

  • Kia Niro är en hybrid-SUV med en förbrukning på 3,8 liter per 100 kilometer. Den har en rymlig interiör och är ett bra val för den som behöver en större bil.

Volkswagen Golf BlueMotion

  • Volkswagen Golf BlueMotion är en bränslesnål bil med en förbrukning på 3,2 liter per 100 kilometer. Den är också prisvärd och en av de mest populära bilarna på marknaden.

Audi A3 Sportback e-tron

  • Audi A3 Sportback e-tron är en plug-in hybridbil med en förbrukning på 1,5 liter per 100 kilometer. Den kan också köras på enbart el i cirka 50 kilometer och är ett bra val för den som vill ha en bil som kan köra både på el och bensin.

Peugeot 308 BlueHDi

  • Peugeot 308 BlueHDi är en dieselbil som är bränslesnål. Den har en förbrukning på 3,2 liter per 100 kilometer och är ett bra val för den som kör mycket på motorväg.

Renault Clio dCi

  • Renault Clio dCi är en annan dieselbil som är bränslesnål. Den har en förbrukning på 3,2 liter per 100 kilometer och är ett bra val för den som vill ha en mindre bil.

Ford Fiesta ECOnetic

  • Ford Fiesta ECOnetic är en bränslesnål bil med en förbrukning på 3,2 liter per 100 kilometer. Den är också en prisvärd bil och ett bra val för den som vill spara pengar på

Försäkring för bränslesnål bil

Att köpa en bränslesnål bil kan vara ett bra sätt att spara pengar på bränsle och minska på miljöpåverkan. Det finns många olika typer av bränslesnåla bilar att välja mellan, inklusive hybridbilar, plug-in hybrider, dieselbilar och elbilar. En del försäkringsbolag erbjuder ibland en lägre premie på din bilförsäkring om du kör en mer miljövänlig bil. Att välja en bränslesnål bil kan vara ett enkelt sätt att bidra till en bättre miljö och spara pengar på samma gång.

Happens desktop hemsida logo

Kolla hur mycket du kan spara!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen