Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Dina Hundförsäkring - Allt du behöver veta

Dina försäkringar är den femte största försäkringsgivaren av sakförsäkringar i Sverige. Hos Dina kan du både försäkra ditt hem och din hund. Vi har samlat det viktigaste du behöver veta om Dina hundförsäkring så att du kan göra en bra jämförelse.

#hundförsäkring
#djurförsäkring

Josefine

Uppdaterad 27 mars, 2023

Publicerad 17 mars, 2023Vad kostar Dina hundförsäkring?


Priset för Dinas hundförsäkring bestäms utifrån hundens ålder, ras samt vilket veterinärvårdsbelopp och vilken självrisk du väljer. Om du sedan dessutom också väljer till en livförsäkring för din hund så blir försäkringspremien dyrare. För en hundförsäkring hos Dina kan du räkna med att få betala allt mellan 200 kr till 900 kr per månad.  Om du vill ha ett specifikt pris för hundförsäkring kan du göra en jämförelse här.

Vad täcker Dina hundförsäkring?


Dina Hundförsäkring har tre valbara ersättningsnivåer: 40 000 kr, 80 000 kr eller 120 000 kr. Oavsett vilket veterinärvårdsbelopp du väljer så ingår det alltid skydd för veterinärvård, medicin, rehabilitering och avlivning. Dessutom ingår det fria veterinärvårdssamtal via FirstVet.

Det här ingår alltid i Dinas hundförsäkring:

  • Veterinärvårdssamtal via FirstVet

  • Ersättning för medicin

  • Ersättning för rehabilitering

  • Avlivning upp till 1 000 kr
Vad ingår i Dinas hundförsäkring?

I Dinas hundförsäkring får du ersättning för datortomografi (CT) och magnetröntgen (MR) upp till 10 000 kr. Veterinärvård ingår upp till det valda veterinärvårdsbeloppet om 40 000 kr, 80 000 kr eller 120 000 kr. Ersättning för receptbelagd medicin och förbandsmaterial ingår också upp till 10 000 kr. Även kostnader för rehabilitering ersätts med upp till 10 000 kr per år.

Dolda fel ingår om hunden varit oavbrutet försäkrad sedan före fyra månaders ålder. Kastration kan täckas av Dinas hundförsäkring om din hund har någon av följande symptom: Livmodersjukdomar med tydliga kliniska symptom, vaginalprolaps, förlossningsskador, diabetes, prostatasjukdomar, perinealbråck, analadenom, testikelinflammation, testikelomvridning samt tumörsjukdomar i testiklar, vagina eller äggstockar. 

Vad ingår inte?


Strålbehandling ingår inte i Dinas hundförsäkring och går inte att lägga till. Tidigare besvär som din hund haft innan teckning av hundförsäkringen eller som uppstår under karenstid ingår inte. Om du har lagt till livförsäkring och har hundrasen shar pei kan du inte få ersättning vid avlivning om orsaken beror på ögon-, öron- eller hudsjukdomar. Likaså gäller rasspecifika begränsningar för trubbnosade hundraser så som mops, fransk bulldog, bostonterrier, engelsk bulldog och pekingese. Om hunden avlivas till följd av besvär med mjuka gommen, trånga luftvägar, knipta näsborrar eller förträngningar i svalget får du ingen liversättning. Chihuahua täcks inte av kejsarsnitt vid förlossning om det är tikens första kull. Paradontit, även kallad tandlossning, ingår inte i Dinas hundförsäkring varken med eller utan tandvårdstillägget. Försäkra gammal hund


Hos Dina försäkringar kan din hund vara max 7 år gammal för att kunna försäkras. Livförsäkringen upphör att gälla vid 8 års ålder för vissa raser och vid 11 års ålder för andra raser. Även fast du fortfarande kan få liversättning för din hund mellan 7-11 års ålder så kan du inte försäkra en gammal hund som är äldre än 7 år. 

Tilläggsförsäkringar


Dina försäkringar erbjuder två olika tilläggsförsäkringar för hundförsäkringen. Du kan lägga till en livförsäkring på din veterinärvårdsförsäkring eller köpa den separat och endast ha en livförsäkring. Livförsäkring ger ersättning vid dödsfall eller avlivning ordinerat av veterinär. Det går också att lägga till en tandvårdsförsäkring för att få ersättning vid sjukdom eller olycka av tänderna. Tandsjukdomar som ersätts är karies, gingivit, stomatit, tandresorption (TR), tandfraktur, rotspetsabscess och komplikationer till bettfel. Tandsten och tandlossning (paradontit) ingår ej. 


Rabatt på Dina hundförsäkring


Dina ger rabatt på din hundförsäkring om du försäkrar en kastrerad tik. De erbjuder ingen valprabatt eftersom att de vill vara transparenta med sin prissättning från början. 


Fördelar med Dinas hundförsäkring:

  • Höga veterinärvårdsbelopp

  • Låga premier

  • Medicin & rehabiliering ingår alltid


Nackdelar med Dinas hundförsäkring:

  • Rasspecifika begränsningar

  • Inget skydd för strålbehandlingDina Hundförsäkring omdöme:


Kundomdömen och recensioner online är inte Dina försäkringars starka sida. De har i dagsläget inget samarbete med företag för att samla in omdömen och de svarar således heller inte på omdömen online. Därför är det svårt att skaffa sig en helhetsuppfattning om vad kunder tycker om Dina försäkringar. I oberoende mätningar rankar de högt men på recensionssidor rankar de lågt. 

På Trustpilot har Dina försäkringar som sagt ingen företagsprofil. Det innebär att de inte ber om omdömen och de svarar heller inte de omdömen som skrivs. På Trustpilot har Dina försäkringar 85 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 1,8 av 5 stjärnor. Många klagar på att autogirodragning inte fungerat och att de stått oförsäkrade efter ett tag på grund av obetald försäkringspremie. De som är nöjda kommenterar att skadehanteringen varit snabb samt ett trevligt kundbemötande. 

På Reco har Dina försäkringar inte heller någon företagsprofil. Det är därför inte så förvånande att det endast finns 5 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 1 av 5 Recos. Där klagar folk på utebliven ersättning i skadeärende. 

På Google recensioner har Dina försäkringar 48 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 3,1 av 5 stjärnor. Här kommenterar folk på utebliven ersättning och långsam återkoppling i skadeärende då det tagit 1-2 veckor att få svar. En del omdömen är lämnade utan kommentar och ett omdöme beskriver en park i närheten vilket förstås inte är ett omdöme för Dina försäkringar. 

Har Dina den bästa hundförsäkringen?


Vilket skydd som passar bäst för dig och din hund skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt djur rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag

Josefine Öijer

Ämnen:

#hundförsäkring

#djurförsäkring

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.