Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Dina Kattförsäkring - Allt du behöver veta

Dina försäkringar är den femte största försäkringsgivaren av sakförsäkringar i Sverige. Hos Dina kan du både försäkra ditt hem och din katt. Vi har samlat det viktigaste du behöver veta om Dina kattförsäkring så att du kan göra en bra jämförelse innan du försäkrar din katt.

#kattförsäkring
#djurförsäkring

Josefine

Uppdaterad 17 mars, 2023

Publicerad 17 mars, 2023Vad kostar Dina Kattförsäkring?


Priset för Dinas kattförsäkring bestäms utifrån din katts ålder, ras, kön, vart ni bor, samt vilken självrisk och veterinärvårdsbelopp du väljer. Om du lägger till livförsäkring eller tandförsäkring höjs premien ytterligare. Om du vill försäkra din katt hos Dina kan du räkna med att betala en månadskostnad mellan 100 kr och 400 kr. Om du vill ha ett specifikt pris för kattförsäkring kan du göra en jämförelse här

Vad täcker Dinas Kattförsäkring?

Om du försäkrar din katt hos Dina försäkringar kan du välja mellan två veterinärvårdsbelopp: 40 000 kr eller 80 000 kr.  Oavsett vilket veterinärvårdsbelopp du väljer så ingår det alltid skydd för veterinärvård, medicin, rehabilitering och avlivning. Dessutom ingår det fria veterinärvårdssamtal via FirstVet.

Det här ingår alltid i Dinas kattförsäkring:

  • Veterinärvårdssamtal via FirstVet

  • Ersättning för medicin

  • Ersättning för rehabilitering

  • Avlivning upp till 1 000 kr


Vad ingår i Dinas kattförsäkring?


I Dinas kattförsäkring får du ersättning för datortomografi (CT) och magnetröntgen (MR) upp till 10 000 kr. Veterinärvård ingår upp till det valda veterinärvårdsbeloppet om 40 000 kr eller 80 000 kr. Ersättning för receptbelagd medicin och förbandsmaterial ingår också upp till 10 000 kr. Även kostnader för rehabilitering ersätts med upp till 10 000 kr per år. 

Dolda fel ingår om katten varit oavbrutet försäkrad hos Dina sedan före fyra månaders ålder. Kastration kan täckas av Dinas kattförsäkring om din katt har någon av följande symptom: Livmodersjukdomar med tydliga kliniska symptom, vaginalframfall, förlossningsskador, diabetes, prostatasjukdomar, testikelinflammation, testikelomvridning samt tumörsjukdomar i testiklar, vagina eller äggstockar. Tandvård ersätts vid fraktur orsakad av olycksfall och utan bakomliggande tandsjukdom. 

Vad ingår inte?


Om din katt saknar vaccination för kattpest (parvovirus) och kattsnuva (herpes- och calcivirus) kan du inte få ersättning för det. Navelbråck och kroksvans täcks inte av Dinas kattförsäkring. Bettfel och tandresorption (TR/FORL) täcks inte utan tilläggsförsäkringen Tandvård. Strålningsbehandling, kemoterapi och cytostatika ingår inte i Dinas kattförsäkring utan måste bekostas på egen hand.  


Dina kattförsäkring har rasspecifika begränsningar för Scottish fold, perser och exotic. Om du har en katt av rasen Scottish Fold och den behöver avlivas till följd av ledsjukdomar så kan du inte få liversättning för den. För kattraserna Perser och Exotic gäller detsamma men då till följd av sjukdom i näsborrar och näshåla. 


Försäkra gammal katt

Hos Dina försäkringar får din katt inte vara äldre än 7 år gammal för att kunna försäkras. Livförsäkringen upphör att gälla vid 11 års ålder för andra raser. Även fast du fortfarande kan få liversättning för din katt mellan 7-11 års ålder så kan du inte försäkra en gammal katt som är äldre än 7 år.

Tilläggsförsäkringar


Hos Dina försäkringar kan du lägga till en tandvårdsförsäkring för din katt om du vill ha skydd för Tandresorption (TR/FORL). Den kostar ofta mindre än 20 kr per månad och ger då skydd för karies, gingivit, stomatit, tandresorption (FORL/TR ) tandfraktur, rotspetsabscess samt komplikationer till bettfel. 


Om du vill teckna en livförsäkring för din katt så kan du göra det hos Dina oavsett om du har en veterinärvårdsförsäkring eller ej. Du får då ersättning om din katt dör eller behöver avlivas enligt en veterinärs omdöme. Ibland kan en katt behöva avlivas då den är för svårt skadad eller för sjuk för att kunna räddas och leva ett dugligt liv. Då kan en livförsäkring vara bra om man önskar få ersättning för det.  


Fördelar med Dina Kattförsäkring:

  • Låg premie

  • Medicin & rehabilitering ingår alltid

  • Tydliga villkor


Nackdelar med Dina Kattförsäkring:

  • TR/FORL ingår endast i tilläggsförsäkring

  • Rasspecifika begränsningar

  • Försäkrar ej katter äldre än 7 år


Dina kattförsäkring omdöme:

Kundomdömen och recensioner online är inte Dina försäkringars starka sida. De har i dagsläget inget samarbete med företag för att samla in omdömen och de svarar således heller inte på omdömen online. Därför är det svårt att skaffa sig en helhetsuppfattning om vad kunder tycker om Dina försäkringar. I oberoende mätningar rankar de högt men på recensionssidor rankar de lågt. 

På Trustpilot har Dina försäkringar som sagt ingen företagsprofil. Det innebär att de inte ber om omdömen och de svarar heller inte de omdömen som skrivs. På Trustpilot har Dina försäkringar 85 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 1,8 av 5 stjärnor. Många klagar på att autogirodragning inte fungerat och att de stått oförsäkrade efter ett tag på grund av obetald försäkringspremie. De som är nöjda kommenterar att skadehanteringen varit snabb samt ett trevligt kundbemötande. 

På Reco har Dina försäkringar inte heller någon företagsprofil. Det är därför inte så förvånande att det endast finns 5 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 1 av 5 Recos. Där klagar folk på utebliven ersättning i skadeärende. 

På Google recensioner har Dina försäkringar 48 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 3,1 av 5 stjärnor. Här kommenterar folk på utebliven ersättning och långsam återkoppling i skadeärende då det tagit 1-2 veckor att få svar. En del omdömen är lämnade utan kommentar och ett omdöme beskriver en park i närheten vilket förstås inte är ett omdöme för Dina försäkringar. 

Har Dina den bästa kattförsäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och din katt skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt djur rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag

Josefine Öijer

Ämnen:

#kattförsäkring

#djurförsäkring

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.