Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Dyraste och billigaste hundraserna att försäkra 2023

Att köpa hund kan vara dyrt och skiljer sig ofta mycket i pris beroende på vilken ras det gäller. Men något som du kanske inte tänkt på är att även hundförsäkringen kan skilja sig i pris beroende på vilken ras din hund är och vilken försäkringsaktör du väljer.

Josefine

Uppdaterad 13 juli, 2023

Publicerad 12 juli, 2023

Dyr eller billig hundförsäkring

När du funderar över vilken hundras som passar dig och din familj bäst så kan det även vara smart att fundera över kostnaden för hundförsäkringen. En hundförsäkring kan nämligen skilja sig flera tusenlappar per år mellan olika hundraser och bolag. Vi på Happens har gjort en analys där vi jämfört 10 försäkringsaktörer på marknaden och gjort en lista med den dyraste och billigaste hundrasen att försäkra. Så vad visar vår analys?

Tips! Testa själv och se ditt pris på hundförsäkringar med vår jämförelsetjänst

De 7 dyraste hundraserna att försäkra

De absolut dyraste hundraserna att försäkra i Sverige är American Bully, Boston Terrier, Cane Corso, Mastiff, Newfoundlandshund, Pitbull och Rottweiler. Vi har jämfört 10 olika försäkringsaktörer och deras priser för den mest grundläggande hundförsäkringen med ett veterinärvårdsbelopp om 30 000 kr. American Bully är den absolut dyraste hundrasen att försäkra om man ser till snittpriset, men tittar man istället på den dyraste premien så är det hundrasen Rottweiler som kostar mest. 

Priset för en likvärdig försäkring för en och samma hundras kan även skilja sig rätt mycket. Den billigaste försäkringen för hundrasen Mastiff kostar 379 kr i månaden medan ett annat bolag erbjuder en likvärdig försäkring för 596 kr i månaden. Det blir många tusenlappar man kan spara per år genom att välja den med en lägre månadskostnad men lika bra innehåll. 

De 7 billigaste hundraserna att försäkra

Bland de absolut billigaste hundraserna att försäkra ser vi Jack Russel Terrier, Finsk Lapphund och Finsk Spets, Australian Shepherd samt Chihuahua och hundar som är av blandraser. Border Collie toppar listan med de billigaste hundarna att försäkra med ett genomsnittligt månadspris på 151 kr. Men precis som med alla försäkringar så kan priset skilja sig en del hos olika försäkringsaktörer och den billigaste hundförsäkringen för Border Collie ligger på 139 kr i månaden medan den dyraste ligger på 241 kr i månaden. 

Så har vi jämfört

I vår analys har vi utgått från en tik på 2 år, som är kastrerad och bor med husse eller matte i Stockholm. Vi har jämfört likvärdiga försäkringar från olika försäkringsaktörer med ett veterinärvårdsbelopp om 30 000 kr. Ditt exakta pris kan därför skilja sig något från vårt då en del premiegrundande uppgifter inte kommer vara detsamma för dig. Priset kan förstås även skilja sig om du väljer att titta på ett högre veterinärvårdsbelopp eller om du lägger till tillägg i din hundförsäkring som vi inte har räknat med i vår prisjämförelse. 

När jämförde du din hundförsäkring sist?

Att jämföra försäkring är ett snabbt och enkelt sätt att spara pengar på. Det är viktigt att ha en bra försäkring, men det är bra att tänka på att likvärdiga försäkringar kan skilja mycket i pris hos olika försäkringsaktörer. Vare sig du precis blivit med hund eller haft din fyrbente vän ett tag så är det alltid bra att jämföra hundförsäkring för att vara säker på att du har rätt försäkring till rätt pris. Du behöver inte jämföra försäkringsbolag var för sig utan du kan enkelt använda dig av en jämförelsesajt för försäkringar, som till exempel vår kostnadsfria jämförelse här Happens

Jämför hundförsäkring nu!

Nu blev något fel

Nu blev något fel

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.