Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Dyraste och billigaste hundraserna att försäkra 2023

Hundförsäkringen kan skilja sig i pris beroende på vilken ras din hund är och vilken försäkringsaktör du väljer. Här är de billigaste och dyraste 2023!

Skriven av Josefine

Publicerad 12 juli, 2023. Uppdaterad 13 mars, 2024.

två glada hundar en gårdshund och en retriever springer glatt då de har en bra försäkring efter att matte jämfört hundförsäkring på happensDyr eller billig hundförsäkring

När du funderar över vilken hundras som passar dig och din familj bäst så kan det även vara smart att fundera över kostnaden för hundförsäkringen. En hundförsäkring kan nämligen skilja sig flera tusenlappar per år mellan olika hundraser och bolag. Vi på Happens har gjort en analys där vi jämfört 10 försäkringsaktörer på marknaden och gjort en lista med den dyraste och billigaste hundrasen att försäkra. Så vad visar vår analys?

Tips! Testa själv och se ditt pris på hundförsäkringar med vår jämförelsetjänst

De 7 dyraste hundraserna att försäkra

När vi gjorde vår jämförelse tittade vi på ett veterinärvårdsbelopp om 30 000 kr, en kastrerad tik på två år som bor i Stockholm. De hundraser som var dyrast att försäkra var då American Bully, Boston Terrier, Cane Corso, Mastiff, Newfoundlandshund, Pitbull och Rottweiler. American Bully är den absolut dyraste hundrasen att försäkra om man ser till snittpriset, men tittar man istället på den dyraste premien så är det hundrasen Rottweiler som kostar mest. 

Priset för en likvärdig försäkring för en och samma hundras kan även skilja sig rätt mycket. Den billigaste försäkringen för hundrasen Mastiff kostar 379 kr i månaden medan ett annat bolag erbjuder en likvärdig försäkring för 596 kr i månaden. Det blir många tusenlappar man kan spara per år genom att välja den med en lägre månadskostnad men lika bra innehåll. 

De 7 billigaste hundraserna att försäkra

Bland de absolut billigaste hundraserna att försäkra ser vi Jack Russel Terrier, Finsk Lapphund och Finsk Spets, Australian Shepherd samt Chihuahua och hundar som är av blandraser. Border Collie toppar listan med de billigaste hundarna att försäkra med ett genomsnittligt månadspris på 151 kr. Men precis som med alla försäkringar så kan priset skilja sig en del hos olika försäkringsaktörer och den billigaste hundförsäkringen för Border Collie ligger på 139 kr i månaden medan den dyraste ligger på 241 kr i månaden. 

Så har vi jämfört

I vår analys har vi utgått från en tik på 2 år, som är kastrerad och bor med husse eller matte i Stockholm. Vi har jämfört likvärdiga försäkringar från olika försäkringsaktörer med ett veterinärvårdsbelopp om 30 000 kr. Ditt exakta pris kan därför skilja sig något från de priser som vi har fått fram då en del premiegrundande uppgifter inte kommer vara detsamma för dig. Priset kan förstås även skilja sig om du väljer att titta på ett högre veterinärvårdsbelopp eller om du lägger till tillägg i din hundförsäkring som vi inte har räknat med i vår prisjämförelse. 

När jämförde du din hundförsäkring sist?

Att jämföra försäkring är ett snabbt och enkelt sätt att spara pengar på. Det är viktigt att ha en bra försäkring, men det är bra att tänka på att likvärdiga försäkringar kan skilja mycket i pris hos olika försäkringsaktörer. Vare sig du precis blivit med hund eller haft din fyrbente vän ett tag så är det alltid bra att jämföra hundförsäkring för att vara säker på att du har rätt försäkring till rätt pris. Du behöver inte jämföra försäkringsbolag var för sig utan du kan enkelt använda dig av en jämförelsesajt för försäkringar, som till exempel vår kostnadsfria jämförelse här Happens

Därför får du ett billigare pris

Om du har jämfört hundförsäkring tidigare så vet du om att priserna hos försäkringsbolagen kan skilja sig rätt mycket. Det finns också flera faktorer som kan påverka priset du får för en hundförsäkring vilket kan göra att du både får ett dyrare och ett billigare resultat. Det går därför aldrig att säga på förhand hur mycket en hund kommer att kosta i försäkring baserat på hundras. Om du får ett lågt pris från en försäkringskatör så är det en indikation på att risken för att något skulle hända är låg.

Happens desktop hemsida logo

Jämför hundförsäkring gratis!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför hundförsäkring gratis!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen