Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


ERV försäkring - Europeiska ERV

Är du på jakt efter en reseförsäkring och håller på och jämför? Vi har samlat all info du behöver veta om ERV försäkring, eller Europeiska ERV som de heter.

Skriven av Josefine

Publicerad 07 juni, 2023. Uppdaterad 07 juni, 2023.

Europeiska ERV

Europeiska ERV är sedan ett par år tillbaka ett Nordiskt bolag som ägs av den tyska försäkringskoncernen ERGO. Europeiska ERV är över 100 år gammalt och har lång erfarenhet av reseförsäkringar. 

ERV reseförsäkring

Europeiska ERV erbjuder flera olika reseförsäkringar. En del anpassade för en viss ålder och en del med lite olika innehåll. I kort så finns det två paket man kan välja mellan; Bas och Plus. ERV erbjuder tilläggsförsäkringar till reseförsäkringar också så att man kan skräddarsy sin reseförsäkring efter sina behov.

Reseförsäkring Bas

I reseförsäkring bas ingår sjukvård och olycksfall vid längre resa än 45 dagar. Du har även skydd för missad avresa och får hjälp med nya biljetter om något plötsligt och oförutsett skulle hända. Utöver detta har du även skydd för försenat bagage, om din resa gör att du anländer mer än 3 timmar sent, kristerapi, ansvarsskydd, överfallsskydd och rättsskydd samt självriskskydd för hem- och bilförsäkring om något skulle hända medan du är bortrest. 

Reseförsäkring Plus

ERV’s reseförsäkring plus innehåller allt det som ingår i bas och lite till. Med plus kan du få ersättning för förstörda semesterdagar om du till exempel skulle få öroninflammation och därför inte kan bada. Du kan även få ersättning för en ny resa om läkare ordinerat vila på hotellrum eller att medresenär blivit sjuk. Reseavbrott ingår också i ERV reseförsäkring plus vilket innebär att du kan få ersättning om något oförutsett händer och du därför behöver avbryta resan och åka hem. Du kan även få ersättning för dödsfall eller medicinsk invaliditet. 

Europeiska ERV omdöme

Europeiska ERV har över 200 omdömen på Trustpilot med ett genomsnittligt betyg på 4,0 av 5 stjärnor. De som är nöjda kommenterar på att de fått ersättning och varit nöjd med kundbemötande. De som är missnöjda kommenterar tvärtom att de är missnöjda med utebliven ersättning eller att ersättning dröjt att få utbetalt. 

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen