Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Evident Life försäkringsbolag

Om du är på jakt efter en livförsäkring har du kanske hört talats om Evident Life men du vet inte så mycket om dem som försäkringsbolag. I den här artikeln ger vi dig all info du behöver om Evident Life försäkring.

Josefine

Uppdaterad 30 maj, 2023

Publicerad 30 maj, 2023

Vilka är Evident Life?

Evident Life Försäkring AB är ett digitalt försäkringsbolag som började sälja försäkringar i februari 2021. Bolaget grundades av en grupp försäkrings- och teknik-entusiaster. Sinsemellan har de över 100 års erfarenhet av att arbeta inom försäkringsbranschen både i Sverige och internationellt.

Vad har Evident Life för försäkringar?

Evident Life erbjuder två olika försäkringar. Den ena är en livförsäkring vilket innebär att dina anhöriga får ersättning om du skulle dö. Den andra är en försäkring för allvarliga sjukdomar såsom cancer, Alzheimers, ALS, Parkinson m.fl. 

Digitala försäkringar

Evident Life satsar helhjärtat på digitala system. Allt sker digitalt och som försäkringstagare behöver du inte skriva ut eller posta papper alls. 

Pay-as-you-live

Evident life sätter inte försäkringspremier utifrån schablonbelopp utan anpassar premien utifrån hur du lever. När man tecknar en livförsäkring hos Evident får man möjlighet att göra en 3D-skanning av kroppen så att man tidigt kan upptäcka eventuella hälsoproblem som kan dyka upp i framtiden. Man får även tips och råd för hur man kan rehabilitera och förebygga dessa i tidigt skede. 

Undrar du vilka andra försäkringsbolag som erbjuder livförsäkring? Här kan du se en lista!

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.