Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Försäkring för Tesla

När du letar efter en bilförsäkring till din Tesla finns det några saker att tänka på för att hitta en försäkring som passar dina behov och ger bästa möjliga skydd.

Josefine

Uppdaterad 06 juli, 2023

Publicerad 15 maj, 2023

Vit Tesla kör försäkrad med helförsäkring efter att ägare har jämfört bilförsäkring för Tesla på Happens

Försäkra en elbil

Det blir allt vanligare med elbilar i Sverige men trots det så är inte alla bilförsäkringar optimala för en elbil. Eftersom att en elbil har en helt annan teknik än en vanlig bensin- eller dieseldriven bil så är det viktigt att din bilförsäkring har skydd för batteri och elektronik.

Vad kostar försäkring för en Tesla?

Att försäkra en Tesla kostar ofta minst 2 000 kr per månad. Alla försäkringsbolag vill inte försäkra en Tesla vilket gör att priset troligen kommer att fluktuera mycket. Det är därför extra viktigt att du jämför försäkring för Tesla innan du tecknar.   

Viktigt när du ska försäkra en Tesla

  1. Täckning för skador på batteriet: Teslas bilar drivs av en elektrisk motor som är beroende av ett batteri för att fungera. Skador på batteriet kan vara dyra att reparera eller ersätta, så se till att din försäkring täcker dessa kostnader.

  2. Täckning för olyckor orsakade av självkörande funktioner: Teslas bilar har avancerade självkörande funktioner, såsom autopilot, som kan minska risken för olyckor. Men om en olycka sker som involverar dessa funktioner, behöver du en försäkring som täcker skadorna.

  3. Täckning för stöld: Teslas bilar är populära och kan vara attraktiva för tjuvar. Se till att din försäkring täcker stöld av både bilen och dess tillbehör.

  4. Försäkringspremie: Försäkringspremien för en Tesla kan vara högre än för andra bilar på grund av dess höga värde och avancerade teknologi. Jämför priser från olika försäkringsbolag för att hitta en försäkring som passar din budget.

  5. Service- och reparationsbehov: Teslas bilar har unika service- och reparationsbehov som kan vara kostsamma. Se till att din försäkring täcker dessa kostnader och att du har tillgång till auktoriserade serviceverkstäder.

  6. Miljövänliga försäkringsalternativ: Om miljön är viktig för dig kan du leta efter försäkringsbolag som erbjuder gröna eller miljövänliga försäkringsalternativ. Dessa kan till exempel inkludera ersättning för koldioxidutsläpp eller satsningar på förnybar energi.

Genom att tänka på dessa faktorer kan du hitta en bilförsäkring som passar dina behov och ger bästa möjliga skydd för din Tesla.

Jämför försäkring innan du tecknar

När du jämför bilförsäkring är det alltid viktigt att du jämför både innehåll och pris men det är dock extra viktigt när du ska jämföra försäkring för en Tesla. 

Jämför bilförsäkring nu!

Nu blev något fel

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.