Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Försäkring för vägassistans - bra eller dåligt?

Vägassistansförsäkring kan vara bra för vissa men onödigt för andra. Kolla om du behöver en vägassistansförsäkring eller ej!

Skriven av Josefine

Publicerad 09 juni, 2023. Uppdaterad 19 mars, 2024.

När du har fastnat med bilen och väntar på vägassistans, då kan man passa på att jämföra försäkring på Happens

Vägassistans i halvförsäkringen

I både halv- och helförsäkringar ingår bärgning av bilen. Om bilen har blivit skadad eller fått driftsstopp av något slag så kan du få hjälp med bärgning och ta det på din bilförsäkring. För laddbara bilar, såsom elbilar eller laddhybrider, erbjuder flera försäkringsbolag en utökad täckning för bärgning. Det innebär att om bilens driftsstopp beror på ett urladdat batteri, kommer försäkringsbolaget fortfarande att ersätta bärgning till närmaste verkstad. Detta är särskilt fördelaktigt för ägare av laddbara fordon, eftersom de kan vara mer sårbara för batteriproblem jämfört med bilar som går på bensin eller diesel.

Assistansförsäkring

Om du önskar ytterligare skydd utöver det som erbjuds genom räddningsmomentet i din halv- eller helförsäkring kan du överväga att teckna en assistansförsäkring. Genom att teckna denna försäkring kan du få extra ersättning som i huvudsak täcker självrisken för bärgning samt kostnaden för att hyra en bil under några dagar i samband med bärgningen. Det är dock viktigt att alltid jämföra innehåll och pris så att du inte står med dubbla försäkringar.

Vad ingår i vägassistans?

Beroende på försäkringsbolag så kan förmånerna för vägassistans skilja sig i omfattning. En del bolag har ett generöst assistans-moment som ingår medan andra erbjuder det som en tilläggsförsäkring. Det är högst individuellt huruvida det är värt att ha en assistansförsäkring eller om man klarar sig på den man har i halvförsäkringen.

Exempel på moment som kan ingå i momenten vägassistans:

  1. Reparation på plats: Om din bil drabbas av ett mindre problem som kan lösas direkt på plats, kan assistansförsäkringen täcka kostnaderna för att få bilen att fungera igen.

  2. Låsöppning: Om du låser in dina nycklar i bilen kan assistansförsäkringen täcka kostnaderna för att få bilen upplåst.

  3. Bärgning: Assistansförsäkringen kan täcka kostnaden för bärgning av din bil, även om problemet beror på brist på drivmedel.

  4. Hyrbil: Om din bil behöver repareras efter en olycka eller ett mekaniskt problem kan assistansförsäkringen täcka kostnaden för att hyra en bil under den tid din bil är ur funktion.

  5. Hotellövernattning: Om du är långt hemifrån och din bil inte kan användas på grund av ett större problem, kan assistansförsäkringen täcka kostnaden för en hotellövernattning.

Det är viktigt att notera att exakt täckning och vilka tjänster som ingår kan variera mellan olika försäkringsbolag och försäkringsavtal. Det är alltid rekommenderat att jämföra försäkring både på innehåll och pris. 

Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen