Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Folksam bilförsäkring

Folksam bilförsäkring erbjuder trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Jämför och se innehåll för att ta reda på om Folksam bilförsäkring är rätt för dig.

Skriven av Josefine

Publicerad 24 april, 2023. Uppdaterad 19 mars, 2024.

Är Folksams bilförsäkring bra?

Folksam har över 14 000 omdömen på Trustpilot med ett genomsnittligt betyg på 4,1 av 5 stjärnor. De människor som är nöjda med Folksam pratar om trevligt bemötande och snabb hjälp medan de som är missnöjda menar att det är raka motsatsen. Folksam är samarbetspartner med Holmgrens Bil samt har fått märkningen Bra miljöval. 

Trafikförsäkring

Folksams trafikförsäkring täcker utöver det lagstadgade skyddet även kristerapi. Om du skulle drabbas av psykisk ohälsa som en direkt följd direkt efter en trafikskada så kan du få hjälp med remiss till psykolog i upp till tio tillfällen. 

Halvförsäkring

I Folksams halvförsäkring har du samma skydd som ingår i trafikförsäkring plus mycket till. I en halvförsäkring har du skydd för skada vid brand, stöld, glas samt räddning och rättsskydd. Räddning hjälper dig till exempel om du får motorstopp och behöver bärgning.

Helförsäkring

I Folksams helförsäkring ingår allt det som ingår i trafikförsäkring och halvförsäkring plus vagnskada vilket innebär att du även får skydd på yttre skador på din egna bil som du orsakar. 

Självrisk

När du köper en bilförsäkring hos Folksam kan du välja olika nivåer av självrisk, som är det belopp som du som försäkringstagare står för vid en skada på din bil. Självrisken kan variera beroende på vilken typ av försäkring du har, såsom trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring.

Vid helförsäkring kan du välja en självrisk på 3 000 eller 6 000 kronor, men du har också möjlighet att välja en försäkring utan självrisk för vissa skador, såsom stöld, inbrott, brand och glas.

Det är viktigt att tänka på självrisken när du väljer din bilförsäkring hos Folksam, eftersom självrisken kan påverka din premie och hur mycket du själv står för vid en eventuell skada. Det är därför en bra idé att noggrant överväga vilken nivå av självrisk som passar dig och din situation bäst.

Folksam bilförsäkring kontakt

Om du behöver komma i kontakt med Folksam kan du antingen besöka deras hemsida och använda deras kontaktformulär, eller så kan du ringa deras kundservice direkt. Folksams kundservice har öppet vardagar mellan 7:30 och 21:00 samt helger mellan 9:00 och 19:00.

För frågor gällande bilförsäkringar hos Folksam kan du ringa följande telefonnummer:

  • Kundservice: 0771-950 950

  • Skadeanmälan: 0771-950 950 (val 1)

När du ringer till Folksam bör du ha ditt försäkringsnummer tillgängligt så att du kan få hjälp så snabbt som möjligt. Du kan också logga in på ditt konto på Folksams hemsida för att hantera din försäkring och göra ändringar utan att behöva ringa kundservice.

Folksam bilförsäkring omdöme

Folksam har över 14 000 omdömen på Trustpilot med ett genomsnittligt betyg på 4,1 av 5 stjärnor. De människor som är nöjda med Folksam pratar om trevligt bemötande och snabb hjälp medan de som är missnöjda menar att det är raka motsatsen. 

På Google Reviews har Folksam över 1 500 omdömen och ett genomsnittlgt betyg på 3,8 av 5 stjärnor. En del kommentarer handlar om byggnaden som är Folksams huvudkontor och inte om Folksams försäkring. Google omdömen kontrolleras inte på samma sätt som Trustpilot omdömen kontrolleras. Därför är google reviews inte lika trovärdiga som Trustpilot.

Har Folksam den bästa försäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och ditt försäkringsbehov skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt liv rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag. 

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen