Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Folksam hundförsäkring

Funderar du på att teckna Folksam hundförsäkring men undrar över skydd och vad som ingår så kan du läsa vidare i denna artikeln.

Skriven av Josefine

Publicerad 21 april, 2023. Uppdaterad 13 mars, 2024.

Vad täcker Folksam hundförsäkring?

Folksams hundförsäkring finns att välja i tre nivåer: Bas, Mellan och Stor. Veterinärvårdsbeloppen är 30 000 kr på bas, 60 000 kr på mellan och 120 000 kr på stor. 

Det här ingår alltid i Folksam hundförsäkring:

  • Akupunktur remitterad av veterinär

  • Djurens vårdguide

  • Dolda fel

Vad ingår i Folksam hundförsäkring bas?

I Folksam hundförsäkring bas ingår veterinärvård upp till 30 000 kr. Dolda fel ingår förutsatt att du når upp till satta villkor för det. Digital veterinärvård via Djurens vårdguide ingår också. Även akupunktur ordinerat av veterinär ingår också. 


Vad ingår inte i Folksams hundförsäkring bas?

I Folksam hundförsäkring bas ingår inte skydd för datortomografi, scintigrafi och magnetundersökning. Du får heller inget skydd för kostnader av mediciner. Om du önskar ett skydd för tandvård eller mer specifikt borttagande av tänder samt bett-korrigering i medicinskt syfte så räcker det inte med Folksam kattförsäkring Bas. Om din hund behöver avlivas och du har Folksam hundförsäkring bas så måste du bekosta det själv eftersom att avlivning ej ingår i bas. Strålning och cellgiftsbehandling ingår inte i Folksam hundförsäkring bas och inte heller höftprotes. 

Vad ingår i Folksam hundförsäkring Mellan?

I Folksam hundförsäkring mellan ingår veterinärvård upp till 60 000 kr. Du har samma skydd som ingår i hundförsäkring bas plus ett utökat skydd.  I Folksam hundförsäkring stor får du skydd för datortomografi, scintigrafi och magnetundersökning. Kostnader för mediciner och rehabilitering ingår utan ett maxbelopp. Det ingår ett visst skydd för tandvård. Du får då skydd för utdragning av mjölktänder samt bett-korrigering i medicinskt syfte. 

Vad ingår inte i Folksam hundförsäkring mellan?

Om din hund behöver avlivas och du har Folksam hundförsäkring mellan så måste du bekosta det själv eftersom att avlivning ej ingår i mellan. Strålning och cellgiftsbehandling ingår inte i Folksam hundförsäkring mellan och inte heller höftprotes. 

Vad ingår i Folksam hundförsäkring stor?

I Folksam hundförsäkring stor ingår allt det som ingår i hundförsäkring mellan plus lite till. Skydd för avlivning ingår vilket innebär att du får ersättning upp till 1 000 kr om din hund måste avlivas på grund av sjukdom eller skada. Du får skydd för strålning och cellgiftsbehandling upp till 10 000 kr. Om din hund skulle behöva ett implantat av en höftprotes så får du ersättning för behandling med upp till 25 000 kr. 

Vad ingår inte i Folksam hundförsäkring stor?

För rasen Shar pei ersätts inte veterinärvårdskostnader för undersökning eller behandling av ögon-, öron och hudsjukdomar. Inte heller kostnader för följder eller fel som har samband med detta. 

För hundar av raserna bostonterrier, engelsk bulldogg, fransk bulldogg och mops ersätts inte veterinärvårdskostnader för undersökning, behandling eller operation av luftstrupe, mjuka gommen, näsborrar eller förträngningar i svalget. Inte heller kostnader för följder eller fel som har samband med detta. 

För hundar av raserna bostonterrier, engelsk bulldogg, fransk bulldogg och chihuahua ersätts inte veterinärvårdskostnader i samband med kejsarsnitt. Inte heller kostnader för följder eller fel som har samband med detta. Dock ersätts kejsarsnitt för dessa raser i samma omfattning som för övriga hundraser (se ovan) om tiken har fött en eller flera kullar tidigare och samtliga kullar fötts genom normalförlossning.

Happens desktop hemsida logo

Jämför hundförsäkring!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Är Folksam bra?

På Trustpilot har Folksam över 14 000 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 4,2 av 5 stjärnor. Det folk kommenterar på är lång handläggningstid och långa telefonköer. De omdömen med högt betyg kommenterar på trevligt bemötande och tydlig information kring skadehandläggning.

På Google Reviews har Folksam 435 recensioner och ett genomsnittligt betyg på 3,7 av 5 stjärnor. De som är nöjda med Folksam kommenterar på trevlig och personlig service medan de som är missnöjda kommenterar på låg eller ingen ersättning alls. Eftersom att Google inte kollar om recensionerna som skrivits är av kunder som faktiskt haft Folksam försäkring så är inte det en lika trovärdig källa för omdöme som till exempel Trustpilot. Det finns även en del recensioner på Google som hänvisar till en välsmakande pizza vilket förstås inte har något med försäkringsbolaget Folksam att göra. 

Det finns även ett par enstaka omdömen på Reco. Där har Folksam 11 omdömen och ett snittbetyg på 1,7 av 5 Recos. Precis som på Google så är Folksam inte aktiva på Reco då de varken ber om omdömen eller besvarar dem. 

I Konsumenternas jämförelse av hemförsäkring rankas Folksam högst med 4,5 av 5 poäng med deras hemförsäkring stor. Deras hundförsäkring rankas däremot betydligt lägre och får ett betyg på 3,7 av 5. 

Rabatt på hundförsäkring

Folksam erbjuder 30% rabatt för din valp under första året du har hundförsäkringen. Rabatten gäller vid nyteckning och måste tecknas innan hunden fyller ett år. Om din tik är kastrerad kan du få 10% rabatt på din hundförsäkring. 

Har Folksam den bästa försäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och ditt försäkringsbehov skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt liv rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag. 

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför hundförsäkring!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen