Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Folksam Kattförsäkring

Funderar du på att skaffa Folksams kattförsäkring men undrar om det är rätt för dig och din katt? Läs vidare nedan för att hitta rätt kattförsäkring.

Skriven av Josefine

Publicerad 21 april, 2023. Uppdaterad 19 mars, 2024.

Vad täcker Folksams kattförsäkring?

Folksams kattförsäkring finns i två omfattningar: bas och stor. Du kan därmed välja mellan två veterinärvårdsbelopp och olika omfattningar. Bas täcker lite mindre medan stor täcker lite mer. Veterinärvårdsbeloppet för bas är 30 000 kr och veterinärvårdsbeloppet för stor är 60 000 kr. 

Det här ingår alltid i Folksams Kattförsäkring:

  • Akupunktur remitterad av veterinär

  • Djurens vårdguide

  • Dolda fel

Vad ingår i Folksam Kattförsäkring bas?

I Folksam kattförsäkring bas ingår veterinärvård upp till 30 000 kr. Dolda fel ingår förutsatt att du når upp till satta villkor för det. Digital veterinärvård via Djurens vårdguide ingår också. Även akupunktur ordinerat av veterinär ingår också. 

Vad ingår inte i Folksam Kattförsäkring bas?

I Folksam kattförsäkring bas ingår inte skydd för datortomografi, scintigrafi och magnetundersökning. Du får heller inget skydd för kostnader av mediciner. Om du önskar ett skydd för tandvård eller mer specifikt borttagande av tänder samt bett-korrigering i medicinskt syfte så räcker det inte med Folksam kattförsäkring Bas. Skydd för TR(FORL) ingår ej och kan heller inte läggas till som ett tillägg. 

Vad ingår i Folksam Kattförsäkring Stor?

Folksams Kattförsäkring stor har samma basskydd som deras kattförsäkring bas men med ett utökat skydd. I Folksam kattförsäkring stor får du skydd för datortomografi, scintigrafi och magnetundersökning. Kostnader för mediciner och rehabilitering ingår utan ett maxbelopp. Det ingår ett visst skydd för tandvård. Du får då skydd för utdragning av mjölktänder samt bett-korrigering i medicinskt syfte. 

Vad ingår inte?

Skydd för TR(FORL) ingår ej men kan läggas till som ett tillägg. För raserna Perser och Exotic ersätts inte veterinärvårdskostnader för undersökning, behandling eller operation av näsborrar.

Happens desktop hemsida logo

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Är Folksam bra?

På Trustpilot har Folksam över 14 000 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 4,2 av 5 stjärnor. Det folk kommenterar på är lång handläggningstid och långa telefonköer. De omdömen med högt betyg kommenterar på trevligt bemötande och tydlig information kring skadehandläggning. 

På Google Reviews har Folksam 435 recensioner och ett genomsnittligt betyg på 3,7 av 5 stjärnor. De som är nöjda med Folksam kommenterar på trevlig och personlig service medan de som är missnöjda kommenterar på låg eller ingen ersättning alls. Eftersom att Google inte kollar om recensionerna som skrivits är av kunder som faktiskt haft Folksam försäkring så är inte det en lika trovärdig källa för omdöme som till exempel Trustpilot. Det finns även en del recensioner på Google som hänvisar till en välsmakande pizza vilket förstås inte har något med försäkringsbolaget Folksam att göra. 

Det finns även ett par enstaka omdömen på Reco. Där har Folksam 11 omdömen och ett snittbetyg på 1,7 av 5 Recos. Precis som på Google så är Folksam inte aktiva på Reco då de varken ber om omdömen eller besvarar dem. 

Rabatt på kattförsäkring

Folksam erbjuder 30% rabatt för din kattunge under första året du har kattförsäkringen. Rabatten gäller vid nyteckning och måste tecknas innan katten fyller ett år. 

Har Folksam den bästa försäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och ditt försäkringsbehov skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt liv rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag. 

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen