Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Fortiflora för hund

Vad är fortiflora, fungerar fortiflora och när ska ens hund äta det? Läs om symtom för när din hund kan behöva fortiflora.

Skriven av Josefine

Publicerad 02 maj, 2023. Uppdaterad 20 mars, 2024.

hund ligger och vilar på sängen på grund av diarré och skulle behöva fortiflora

Vad är Fortiflora?

FortiFlora är en probiotisk kosttillskott som ofta används för att främja tarmhälsa hos hundar. Det innehåller en unik probiotisk stam som har visat sig stödja hälsosam tarmfunktion och immunsystemet hos hundar. Är din hund dålig i magen så är det möjligt att veterinär ordinerar fortiflora till hund för att hjälpa din hund att återfå balansen i magen.

En hälsosam tarmflora är viktig för hundens övergripande hälsa. En obalans i tarmfloran kan orsaka mag-tarmproblem som diarré, förstoppning, gasbildning och illamående. FortiFlora kan hjälpa till att återställa balansen i tarmfloran och förbättra tarmhälsan hos hundar.

FortiFlora innehåller också höga nivåer av vitamin E och andra antioxidanter som kan stödja hundens immunsystem. Det kan vara särskilt användbart för hundar med en svag immunförsvar, äldre hundar, hundar som genomgår stressiga situationer eller hundar som har drabbats av sjukdomar.

Hur ofta kan jag ge fortiflora?

FortiFlora är enkel att använda och kommer i små påsar med enkel dosering. Du kan enkelt blanda påsen med hundens mat en gång om dagen. FortiFlora är också säkert att använda för hundar i alla åldrar och storlekar, inklusive valpar och dräktiga tikar.

Det finns inget specifikt svar på hur länge man ska använda FortiFlora, eftersom det beror på hundens individuella behov och hälsa. Vissa hundar kan behöva FortiFlora under en kortare tid för att återställa tarmfloran och stödja matsmältningen, medan andra kan behöva FortiFlora som en långsiktig del av deras dagliga hälsorutin.

Om din hund har drabbats av en matsmältningsstörning eller har tagit antibiotika, kan FortiFlora användas under en kortare period för att hjälpa till att återställa tarmfloran och främja hälsosam matsmältning. Å andra sidan kan äldre hundar eller hundar med kroniska mag-tarmproblem behöva FortiFlora som en del av deras dagliga hälsorutin.

Det är alltid bäst att diskutera användningen av FortiFlora med din veterinär för att avgöra om det är lämpligt för din hunds individuella behov och hur länge det ska användas. Din veterinär kan också ge dig råd om dosering och hur FortiFlora kan integreras i din hunds dagliga kost.

Symtom på att din hund behöver Fortiflora

Symtom på att din hund kan behöva FortiFlora inkluderar ofta mag-tarmproblem som diarré, förstoppning, gasbildning och illamående. Andra symtom kan inkludera minskad aptit, viktnedgång, trötthet och allmänna tecken på obehag.

Om din hund har genomgått antibiotikabehandling kan det också resultera i en obalans i tarmfloran, vilket kan leda till mag-tarmproblem. FortiFlora kan hjälpa till att återställa balansen i tarmfloran och främja en hälsosam matsmältning.

Symtom på behov av Fortiflora:

  • Diarré

  • Förstoppning

  • Gasbildning

  • Illamående

  • Minskad aptit

  • Viktnedgång

  • Trötthet

  • Allmänna tecken på obehag

Om du misstänker att din hund behöver FortiFlora eller om din hund visar några av ovanstående symtom, är det alltid bäst att rådgöra med din veterinär. Din veterinär kan ge dig råd om lämplig dosering och hur FortiFlora kan integreras i din hunds kost för att främja en hälsosam tarmflora och förbättra hundens matsmältning.

Hör med din veterinär

Det är alltid viktigt att rådgöra med din veterinär innan du ger din hund någon form av kosttillskott eller medicin, inklusive FortiFlora. Din veterinär kan ge dig råd om huruvida FortiFlora är lämpligt för din hund och hur mycket som ska ges. Det är också viktigt att notera att FortiFlora inte är en ersättning för en hälsosam diet och en aktiv livsstil för din hund.

Om din hundförsäkring täcker djurens Vårdguide eller digitala veterinärvårdssamtal kan det alltid vara en bra idé att kontakta veterinär där så slipper du boka tid. 

Happens desktop hemsida logo

Jämför hundförsäkring!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför hundförsäkring!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen