Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Fortiflora för hund

Är din hund dålig i magen så är det möjligt att veterinär ordinerar fortiflora till hund för att hjälpa din hund att återfå balansen i magen. Vi har sammanställt all info om när du ska använda fortiflora, hur länge samt när du behöver tala med veterinär.

Josefine

Uppdaterad 02 maj, 2023

Publicerad 02 maj, 2023

hund ligger och vilar på sängen på grund av diarré och skulle behöva fortiflora

Vad är Fortiflora?

FortiFlora är en probiotisk kosttillskott som ofta används för att främja tarmhälsa hos hundar. Det innehåller en unik probiotisk stam som har visat sig stödja hälsosam tarmfunktion och immunsystemet hos hundar.

En hälsosam tarmflora är viktig för hundens övergripande hälsa. En obalans i tarmfloran kan orsaka mag-tarmproblem som diarré, förstoppning, gasbildning och illamående. FortiFlora kan hjälpa till att återställa balansen i tarmfloran och förbättra tarmhälsan hos hundar.

FortiFlora innehåller också höga nivåer av vitamin E och andra antioxidanter som kan stödja hundens immunsystem. Det kan vara särskilt användbart för hundar med en svag immunförsvar, äldre hundar, hundar som genomgår stressiga situationer eller hundar som har drabbats av sjukdomar.

Hur ofta kan jag ge fortiflora?

FortiFlora är enkel att använda och kommer i små påsar med enkel dosering. Du kan enkelt blanda påsen med hundens mat en gång om dagen. FortiFlora är också säkert att använda för hundar i alla åldrar och storlekar, inklusive valpar och dräktiga tikar.

Det finns inget specifikt svar på hur länge man ska använda FortiFlora, eftersom det beror på hundens individuella behov och hälsa. Vissa hundar kan behöva FortiFlora under en kortare tid för att återställa tarmfloran och stödja matsmältningen, medan andra kan behöva FortiFlora som en långsiktig del av deras dagliga hälsorutin.

Om din hund har drabbats av en matsmältningsstörning eller har tagit antibiotika, kan FortiFlora användas under en kortare period för att hjälpa till att återställa tarmfloran och främja hälsosam matsmältning. Å andra sidan kan äldre hundar eller hundar med kroniska mag-tarmproblem behöva FortiFlora som en del av deras dagliga hälsorutin.

Det är alltid bäst att diskutera användningen av FortiFlora med din veterinär för att avgöra om det är lämpligt för din hunds individuella behov och hur länge det ska användas. Din veterinär kan också ge dig råd om dosering och hur FortiFlora kan integreras i din hunds dagliga kost.

Symtom på att din hund behöver Fortiflora

Symtom på att din hund kan behöva FortiFlora inkluderar ofta mag-tarmproblem som diarré, förstoppning, gasbildning och illamående. Andra symtom kan inkludera minskad aptit, viktnedgång, trötthet och allmänna tecken på obehag.

Om din hund har genomgått antibiotikabehandling kan det också resultera i en obalans i tarmfloran, vilket kan leda till mag-tarmproblem. FortiFlora kan hjälpa till att återställa balansen i tarmfloran och främja en hälsosam matsmältning.

Symtom på behov av Fortiflora:

  • Diarré

  • Förstoppning

  • Gasbildning

  • Illamående

  • Minskad aptit

  • Viktnedgång

  • Trötthet

  • Allmänna tecken på obehag

Om du misstänker att din hund behöver FortiFlora eller om din hund visar några av ovanstående symtom, är det alltid bäst att rådgöra med din veterinär. Din veterinär kan ge dig råd om lämplig dosering och hur FortiFlora kan integreras i din hunds kost för att främja en hälsosam tarmflora och förbättra hundens matsmältning.

Hör med din veterinär

Det är alltid viktigt att rådgöra med din veterinär innan du ger din hund någon form av kosttillskott eller medicin, inklusive FortiFlora. Din veterinär kan ge dig råd om huruvida FortiFlora är lämpligt för din hund och hur mycket som ska ges. Det är också viktigt att notera att FortiFlora inte är en ersättning för en hälsosam diet och en aktiv livsstil för din hund.

Om din hundförsäkring täcker djurens Vårdguide eller digitala veterinärvårdssamtal kan det alltid vara en bra idé att kontakta veterinär där så slipper du boka tid. 

Nu blev något fel

Nu blev något fel

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

Hund

Katt

Hem

Spar

Bil

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.