Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

FurryChamp Kattförsäkring

FurryChamp är en helt ny försäkringsaktör bland djurförsäkringar i Sverige som satsar helhjärtat på hund- och kattförsäkring. För att underlätta din jämförelse har vi samlat all info du behöver veta om FurryChamps kattförsäkring. Vi går igenom omfattning, pris, fördelar och nackdelar samt om FurryChamp kan vara rätt försäkring för dig och din katt.

Josefine

Uppdaterad 20 april, 2023

Publicerad 14 mars, 2023


Vad kostar FurryChamp Kattförsäkring?

Beroende på kattens ras, ålder, kön och om den är kastrerad eller inte så kan priset skilja sig. Du kan själv påverka din försäkringspremie genom att välja en lägre eller högre fast och rörlig självrisk. Du kan räkna med att betala allt mellan 50 kr och 500 kr per månad för din kattförsäkring. 

Vad täcker FurryChamps kattförsäkring?

FurryChamp har inte krånglat till det med olika omfattningar utan har endast en kattförsäkring som du får välja veterinärvårdsbelopp och självrisker på. FurryChamp täcker skador och sjukdomar, läkemedel och rehabilitering samt avlivning och kremering för din katt. Tandvård vid olycksfall täcks. Även tidigare hälsobesvär täcks om du anmäler det i samband med att du tecknar försäkring hos FurryChamp.

Vad ingår i FurryChamp Kattförsäkring?

I FurryChamps kattförsäkring kan du välja mellan två olika veterinärvårdsbelopp: 30 000 kr och 60 000 kr. Där ingår kostnader för undersökning, behandling och medicin ordinerat av veterinär när din katt skadar sig i en olycka eller blir svårt sjuk. Dolda fel ingår så länge man har har haft sin katt försäkrad oavbrutet sedan före 16 veckors ålder. Veterinärvård upp till 7 000 kr för tidigare besvär som uppstått inom 24 månader bakåt i tiden ingår också. Rehabilitering ingår upp till 12 000 kr, läkemedel upp till 6 000 kr och medicinskt kattfoder upp till 3 000 kr. 


Vad ingår inte?

Tand- eller bettbesvär till följd av Feline Odontoclastic Resorptive Lesions (FORL/TR) eller som inte är direkt följd av olycksfall ingår inte i FurryChamps kattförsäkring. Sjukdomar som är till följd av misskötsel eller som kunnat förebyggas med vaccinering ingår av förklarliga skäl inte i försäkringen. 


Fördelar med FurryChamp:

  • 365 dagars självriskperiod

  • Täcker tidigare hälsobesvär

  • Akut djursjukvård täcks


Nackdelar med FurryChamp:

  • Rasspecifika begränsningar

  • Försäkrar ej gamla katter över 9 år


Har FurryChamp den bästa kattförsäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och ditt djur skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt liv rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika djurförsäkringsbolag.

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.