Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


FurryChamp Kattförsäkring

Vi går igenom omfattning, pris, fördelar och nackdelar samt om FurryChamp kan vara rätt försäkring för dig och din katt.

Skriven av Josefine

Publicerad 14 mars, 2023. Uppdaterad 13 mars, 2024.


Vad kostar FurryChamp Kattförsäkring?

Beroende på kattens ras, ålder, kön och om den är kastrerad eller inte så kan priset skilja sig. Du kan själv påverka din försäkringspremie genom att välja en lägre eller högre fast och rörlig självrisk. Du kan räkna med att betala allt mellan 50 kr och 500 kr per månad för din kattförsäkring. 

Vad täcker FurryChamps kattförsäkring?

FurryChamp har inte krånglat till det med olika omfattningar utan har endast en kattförsäkring som du får välja veterinärvårdsbelopp och självrisker på. FurryChamp täcker skador och sjukdomar, läkemedel och rehabilitering samt avlivning och kremering för din katt. Tandvård vid olycksfall täcks. Även tidigare hälsobesvär täcks om du anmäler det i samband med att du tecknar försäkring hos FurryChamp.

Vad ingår i FurryChamp Kattförsäkring?

I FurryChamps kattförsäkring kan du välja mellan två olika veterinärvårdsbelopp: 30 000 kr och 60 000 kr. Där ingår kostnader för undersökning, behandling och medicin ordinerat av veterinär när din katt skadar sig i en olycka eller blir svårt sjuk. Dolda fel ingår så länge man har har haft sin katt försäkrad oavbrutet sedan före 16 veckors ålder. Veterinärvård upp till 7 000 kr för tidigare besvär som uppstått inom 24 månader bakåt i tiden ingår också. Rehabilitering ingår upp till 12 000 kr, läkemedel upp till 6 000 kr och medicinskt kattfoder upp till 3 000 kr. 


Vad ingår inte?

Tand- eller bettbesvär till följd av Feline Odontoclastic Resorptive Lesions (FORL/TR) eller som inte är direkt följd av olycksfall ingår inte i FurryChamps kattförsäkring. Sjukdomar som är till följd av misskötsel eller som kunnat förebyggas med vaccinering ingår av förklarliga skäl inte i försäkringen. 


Fördelar med FurryChamp:

  • 365 dagars självriskperiod

  • Täcker tidigare hälsobesvär

  • Akut djursjukvård täcks


Nackdelar med FurryChamp:

  • Rasspecifika begränsningar

  • Försäkrar ej gamla katter över 9 år


Har FurryChamp den bästa kattförsäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och ditt djur skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt liv rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika djurförsäkringsbolag.

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen