Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Gjensidige försäkring

Funderar du på att skaffa försäkring hos Gjensidige men undrar om det är ett bra försäkringsbolag? Läs vidare!

Skriven av Josefine

Publicerad 24 mars, 2023. Uppdaterad 13 mars, 2024.


Gjensidige försäkring

Du kanske har hört talas om Gjensidige försäkring men aldrig haft din försäkring hos dem eller så har du ingen susning om vilka eller vad Gjensidige är. Gjensidig är förstås ett ord på norska och betyder ömsesidig. Det är precis det Gjensidige vill att deras försäkring ska vara: Ömsesidig. I den här artikeln går vi igenom fördelar och nackdelar samt omdöme om Gjensidige försäkring för att hjälpa dig att kunna fatta ett välgrundat beslut när du väljer försäkringsbolag.


Vem äger Gjensidige?

Gjensidige är en svensk filial till det norska försäkringsbolaget Gjensidige forsikring ASA. Med andra ord är Gjensidige i grunden ett norskt försäkringsbolag med en filial i Sverige. Gjensidigestiftelsen är majoritetsägare av Gjensidige Forsikring ASA. Gjensidigestiftelsen är kundägd vilket innebär att all aktieutdelning från stiftelsen går till skadeförsäkringskunder.  

Om Gjensidige försäkring

Gjensidige har historia så långt som till tidigt 1800-tal. Som många andra försäkringsbolag startade Gjensidige som en gemensam kassa för skydd mot brand. Namnet Gjensidige kom först 1974 när två försäkringsbolag, Samtrygd och Norsk Bilforsikring Norge (NBG), gick ihop till ett gemensamt försäkringsbolag. De senaste 20 åren har Gjensidige etablerat sig utanför Norge och finns idag verksamma i 6 länder. Idag är Gjensidige Nordens tredje största försäkringsbolag. 

Vad har Gjensidige för försäkringar?

Gjensidige erbjuder flera försäkringar för dig, ditt hem, din familj och dina saker. Hos Gjensidige kan du försäkra det mesta. Hemförsäkring, bilförsäkring och olycksfallsförsäkring är bara ett axplock av försäkringar som de erbjuder. 

Gjensidige Hemförsäkring:

 • Hemförsäkring hyresrätt

 • Hemförsäkring bostadsrätt

 • Villahemförsäkring

 • Fritidshusförsäkring


Gjensidige bilförsäkring:

 • Trafikförsäkring

 • Halvförsäkring

 • Helförsäkring

Gjensidige fordonsförsäkring:

 • Motorcykelförsäkring

 • Mopedförsäkring

 • Släpvagnsförsäkring


Gjensidige personförsäkring:

 • Olycksfallsförsäkring

 • Sjukvårdsförsäkring

 • Idrottsförsäkring


Gjensidige djurförsäkring via Sveland:

 • Hundförsäkring

 • Kattförsäkring

 • Smådjursförsäkring


Övriga försäkringar hos Gjensidige:

 • Reseförsäkring

 • Dolda fel försäkring vid försäljning av bostad


Gjensidige kontakt & kundtjänst

Behöver du komma i kontakt med Gjensidige försäkrings kundtjänst? Du kan kontakta dem genom att ringa till 0771-326 326. Du kan även nå Gjensidige via e-post på info@gjensidige.se. Om du vill kontakta Gjensidige gällande ett skadeärende kan du istället skriva till skador@gjensidige.se. Om du vill anmäla en skada kan du enkelt göra det på Gjensidige mina sidor. 

Gjensidige kontaktuppgifter:

Telefonnummer: 0771-326 326

e-post: info@gjensidige.se

Skadeärenden: skador@gjensidige.se


Hur gör jag en skadeanmälan hos Gjensidige?

För att göra en skadeanmälan hos Gjensidige går du in på deras hemsida för att fylla i ett skadeformulär. Välj vilken typ av skada det gäller och logga sedan in med mobilt bank-ID för att fylla i skadeanmälan. Du kan också hitta till skadeformuläret genom att logga in och välja den försäkring som skadan gäller.

Kan jag överklaga nekade ersättning av en skada?

Om du är missnöjd med hanteringen av en skada ska du i första hand vända dig direkt till din skadehandläggare hos Gjensidige. Om du inte vet vem som är du skadehandläggare kan du höra av dig till Gjensidiges kundtjänst så hjälper de dig. 

Om du ändå inte skulle bli nöjd efter ytterligare kontakt med skadehandläggare så kan du begära en omprövning. Om du vill ompröva ett skadeärende hos Gjensidige kontaktar du klagomålsansvarig på klagomalansvarig@gjensidige.se.

Om du fortfarande skulle vara missnöjd även efter omprövning kan du i många fall överklaga till en nämnd eller domstol. Det är alltid kostnadsfritt för dig som konsument att överklaga till en nämnd. Vilken nämnd du ska vända dig till beror på vad ärendet handlar om. Vid överklagan av beslut för ersättning av försäkring kan du vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) då de prövar de flesta tvister mellan konsumenter och företag.

Hållbarhet

Gjensidige har satt upp en hållbarhetsstrategi som är uppdelad på tre områden: ett tryggare samhälle, lägre koldioxidutsläpp och ansvarsfulla investeringar. Gjensidige aspirerar att uppnå dessa mål genom att bland annat informera om skadeförebyggande åtgärder. Vid bilskador ska skadorna i första hand repareras och allra helst med begagnade bildelar. Gjensidige har därmed som mål att skaderegleringen ska vara cirkulär så gott det går. Genom att ge råd till både kunder och medmänniskor i samhället tror sig Gjensidige kunna ha en positiv påverkan på både social och miljömässig hållbarhet. 

Är Gjensidige bra?

På Trustpilot har Gjensidige Sverige över 4 000 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 4,0 av 5 stjärnor. 58% av alla omdömen är satta med betyget 5 stjärnor och 14% av alla omdömen är satta med betyget 1 stjärna. De som är nöjd med sin försäkring hos Gjensidige kommenterar snabb handläggning och utbetalning. De som lämnat ett negativt omdöme kommenterar dålig kommunikation och ovänligt bemötande. Gemensamt för de flesta omdömen är att Gjensidige har lågt pris vilket gör att folk är nöjda med försäkringspremien. 

På Google recensioner har Gjensidige strax över 150 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 2,3 av 5 stjärnor. De flesta kommenterar dåligt bemötande av kundtjänst samt bristande försäkringsvillkor som resulterar i utebliven ersättning. Det ska dock tilläggas att Google recensioner kan skrivas av vem som helst då det inte är verifierade omdömen från verkliga kunder.  


Har Gjensidige rabatt?

Gjensidige erbjuder rabatt på alla deras försäkringar om man tecknar minst 2 huvudförsäkringar. Med huvudförsäkringar avses hemförsäkring, bilförsäkring, fritidshusförsäkring och sjukvårdsförsäkring. Du kan inte få rabatt på sjukvårdsförsäkringen men den kan tillgodoräknas som en av två huvudförsäkringar vilket ger rabatt på övriga försäkringar. 


Samlingsrabatt

Om du samlar dina försäkringar hos Gjensidige kan du få upp till 15% rabatt. 2 huvudförsäkringar + minst en annan övrig försäkring ger dig 10% rabatt på dina försäkringar medan 3 huvudförsäkringar + minst en annan övrig försäkring ger dig 15% rabatt på dina försäkringar. 


Har Gjensidige den bästa försäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och ditt försäkringsbehov skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt liv rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag.

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen