Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Glöm inte att uppdatera din livförsäkring!

Tecknade du en livförsäkring för massa år sedan men har aldrig uppdaterat dina uppgifter? I den här artikeln går vi igenom vad som händer om du inte uppdaterar din livförsäkring.

Josefine

Uppdaterad 08 juni, 2023

Publicerad 08 juni, 2023

Kvinna jämför livförsäkring på happens

Hur ofta bör jag uppdatera min livförsäkring?

När din hälsostatus eller något annat i ditt liv ändras som kan ha betydelse för din livförsäkring så har du skyldighet att upplysa ditt försäkringsbolag om detta. Gör du inte det så riskerar du att din förmånstagare inte får ersättning efter din död. 

Vad kan hända om jag inte ger sanningsenliga uppgifter?

För att livförsäkringen ska gälla och ge utbetalning så är det oerhört viktigt att du uppger korrekta och sanningsenliga uppgifter till ditt försäkringsbolag. Om du inte gör det riskerar du att få nedsatt eller utebliven betalning. 

Hur ofta ska jag jämföra livförsäkring?

Livförsäkringar, precis som många andra försäkringar, har oftast en försäkringsperiod på ett år. Om kostnaden inte ändrats eller om du är nöjd med ditt försäkringsbolag så behöver du inte jämföra din livförsäkring särskilt ofta. Du kanske dock, precis som oss på Happens, tycker att det är kul att jämföra försäkringar för att se att man har det bästa priset och innehållet på marknaden. 

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.