Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Har du kört in i en stolpe? Så funkar försäkringen!

Är du osäker på vad som gäller när du har kört in i en stolpe? I den här artikeln har vi samlat all info om hur det funkar med försäkringen när du har kört in i en stolpe.

Josefine

Uppdaterad 13 juli, 2023

Publicerad 09 juni, 2023

Volkswagen bil som har en bilförsäkring som är jämförd på HappensDet här ska du göra när du har kört in i en stolpe

När du har kört in i en stolpe bör du vidta följande åtgärder:

  1. Stanna bilen på en säker plats: Försök att parkera din bil på en plats där den inte utgör en fara för dig själv eller andra trafikanter.

  2. Kontrollera eventuella personskador: Innan du undersöker skadorna på fordonet, se till att du och eventuella passagerare inte har skadats. Om någon behöver medicinsk hjälp, ring omedelbart 112.

  3. Dokumentera olycksplatsen: Ta bilder av skadan på bilen, omgivningen och stolpen. Det kan vara till hjälp att ha dokumentation av olycksplatsen och skadorna i händelse av att det uppstår en tvist senare.

  4. Kontakta försäkringsbolaget: Ring ditt försäkringsbolag och rapportera olyckan. De kommer att ge dig instruktioner om hur du ska hantera skadan och vilka dokument som behövs.

Singelolycka

Om du kör in i en stolpe så kallas det för en singelolycka. En singelolycka inträffar när du kolliderar med ett objekt utan att vara inblandad i en kollision med ett annat fordon. Exempel på singelolyckor inkluderar att köra in i en stolpe, träffas av ett träd eller kollidera med en vägbarriär. Vid en singelolycka är det viktigt att följa samma steg som vid en kollision med ett annat fordon, inklusive att stanna på en säker plats, kontrollera eventuella skador på personer och fordon samt rapportera olyckan till ditt försäkringsbolag.

Vilken försäkring gäller om jag kör in i något?

Om du kör in i något och får skador på bilen så är det vagnskadeförsäkringen som ger skydd. Du måste med andra ord ha en helförsäkring på din bil för att få eventuella skador ersatta. Om du har en äldre bil med ett lågt marknadsvärde så kan det dock vara så att du inte får bilen reparerad även om du har helförsäkring på grund av att kostnaderna överstiger värdet på bilen. Det är något som är bra att tänka på när du jämför bilförsäkring. 

Jämför bilförsäkring nu

Nu blev något fel

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.