Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Har du kört in i en stolpe? Så funkar försäkringen!

I den här artikeln har vi samlat all info om hur det funkar med försäkringen när du har kört in i en stolpe.

Skriven av Josefine

Publicerad 09 juni, 2023. Uppdaterad 12 mars, 2024.

Volkswagen bil som har en bilförsäkring som är jämförd på HappensDet här ska du göra när du har kört in i en stolpe

När du har kört in i en stolpe bör du vidta följande åtgärder:

  1. Stanna bilen på en säker plats: Försök att parkera din bil på en plats där den inte utgör en fara för dig själv eller andra trafikanter.

  2. Kontrollera eventuella personskador: Innan du undersöker skadorna på fordonet, se till att du och eventuella passagerare inte har skadats. Om någon behöver medicinsk hjälp, ring omedelbart 112.

  3. Dokumentera olycksplatsen: Ta bilder av skadan på bilen, omgivningen och stolpen. Det kan vara till hjälp att ha dokumentation av olycksplatsen och skadorna i händelse av att det uppstår en tvist senare.

  4. Kontakta försäkringsbolaget: Ring ditt försäkringsbolag och rapportera olyckan. De kommer att ge dig instruktioner om hur du ska hantera skadan och vilka dokument som behövs.

Singelolycka

Om du kör in i en stolpe så kallas det för en singelolycka. En singelolycka inträffar när du kolliderar med ett objekt utan att vara inblandad i en kollision med ett annat fordon. Exempel på singelolyckor inkluderar att köra in i en stolpe, träffas av ett träd eller kollidera med en vägbarriär. Vid en singelolycka är det viktigt att följa samma steg som vid en kollision med ett annat fordon, inklusive att stanna på en säker plats, kontrollera eventuella skador på personer och fordon samt rapportera olyckan till ditt försäkringsbolag.

Vilken försäkring gäller om jag kör in i något?

Om du kör in i något och får skador på bilen så är det vagnskadeförsäkringen som ger skydd. Du måste med andra ord ha en helförsäkring på din bil för att få eventuella skador ersatta. Om du har en äldre bil med ett lågt marknadsvärde så kan det dock vara så att du inte får bilen reparerad även om du har helförsäkring på grund av att kostnaderna överstiger värdet på bilen. Det är något som är bra att tänka på när du jämför bilförsäkring. 

Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring nu

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring nu

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen