Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Hedvig försäkring

Jämför och teckna Hedvig försäkring och se om de kan ge dig ett bra erbjudande. Se innehåll, kolla pris och teckna Hedvig försäkring direkt.

Skriven av Josefine

Publicerad 22 februari, 2023. Uppdaterad 25 mars, 2024.

Om Hedvig Försäkring

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag där du inte behöver ha koll på din huvudförfallodag eftersom att du kan avsluta och byta försäkring när som helst. Hedvig grundades 2017 med en idé om att skapa “nästa generations försäkring” som de själva kallar det. Hedvig satsar helhjärtat på snabb och fördomsfri skadehantering och vill kunna erbjuda ett bra skydd till ett bra pris. År 2020 expanderade Hedvig till Norge och år 2021 till Danmark. Samma år som Hedvig lanserade i Danmark fick de också en EU-licens så att de kan expandera till ännu fler länder i Europa. Hedvig har en app där man enkelt kan sköta sina försäkringar.

Vem äger Hedvig?

Hedvig Försäkringar AB ägs av koncernbolaget Hedvig AB. Hedvig är med andra ord inte ägda av ett annat försäkringsbolag. Hedvig har däremot ett flertal investerare som bidrar med kapital för tillväxt av bolaget. 

Vad har Hedvig för försäkringar?


Hedvigs olika typer av hemförsäkring:

 • Hyresrättsförsäkring

 • Bostadsrättsförsäkring

 • Villaförsäkring

 • Hemförsäkring Student

 • Hemförsäkring + Olycksfall

Hedvigs olika typer av bilförsäkring:

 • Trafikförsäkring

 • Halvförsäkring

 • Helförsäkring

Hedvig erbjuder hemförsäkring oavsett om du hyr eller äger din bostad. Om du är student så erbjuder Hedvig en anpassad hemförsäkring med studentrabatt. Du kan också lägga till Olycksfallsförsäkring om du har din hemförsäkring hos Hedvig. Det är dock den enda tilläggsförsäkringen som erbjuds. Hedvig djurförsäkring är på gång att lanseras och om du vill bli notifierad när den släpps kan du skriva upp dig på väntelistan på deras hemsida. 

Hedvig kontakt & kundtjänst

 • App: Hedvig

 • Hedvig telefonnummer: 075-101 20 00

 • Hedvig mejladress: team@hedvig.com

Om du vill komma i kontakt med Hedvig kundservice gör du det lättast via Hedvig-appen. Om du inte har en försäkring hos Hedvig idag och vill komma i kontakt med kundtjänst så kan du också använda chatten på Hedvig.com/se eller mejla in på team@hedvig.com.

Hur gör jag en skadeanmälan till Hedvig?

Du kan anmäla skada till Hedvig genom:

Hedvig skadeanmälan skiljer sig från traditionella försäkringsbolag. För att anmäla en skada till Hedvig gör du det via deras app. Där kan du filma och fota skadan direkt och spela in ljudfiler så att du slipper allt krångel med papper och dokument. De hjälper dig med ditt skadeärende direkt och ofta tar det bara några minuter att få hjälp. Om du av någon anledning inte vill eller kan använda Hedvig app så kan du också mejla in ditt skadeärende till de på team@hedvig.com.

Kan jag överklaga nekad ersättning?

Om du är missnöjd med hanteringen av ett skadeärende ska du i första hand vända dig direkt till Hedvig via din app eller maila complaints@hedvig.com. Om du fortfarande känner dig missnöjd kan du sedan vända dig till Hedvigs klagomålsansvarig på omprovning@hedvig.com och begära en omprövning. Tänk på att det här måste göras inom 6 månader efter att beslut har givits av handläggare. Det är ditt ansvar att visa att du har rätt till ersättning. Därför är det viktigt att du läser försäkringsvillkoren noggrant.

Om du fortfarande skulle vara missnöjd även efter omprövning kan du i många fall överklaga till en nämnd eller domstol. Det är alltid kostnadsfritt för dig som konsument att överklaga till en nämnd. Vilken nämnd du ska vända dig till beror på vad ärendet handlar om. Vid överklagan av beslut för ersättning av försäkring kan du vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) då de prövar de flesta tvister mellan konsument och företag. 

Hållbarhet

Hedvig donerar eventuell vinst till Milkywire som är en plattform som arbetar för att rädda planeten via noggrant utvalda ideella organisationer världen över. Tidigare år har Hedvig donerat över 200 000 kr till Barncancerfonden, närmare 200 000 kr till SOS barnbyar Sverige och nästan 40 000 Norska kronor till SOS barnbyar Norge. 

Är Hedvig bra?

Hedvig har fler än 2000 omdömen på Trustpilot med ett genomsnittligt betyg på 4,6 av 5 stjärnor. De användare som är nöjda är särskilt nöjda med den snabba och smidiga skadehanteringen. De användare som är missnöjda anmärker på specifika försäkringsfall där ersättning inte utgått. Betyg och omdöme för Hedvig försäkring på Trustpilot ger en bra översikt då det finns över 2000 skrivna recensioner. 

På Google har Hedvig 163 recensioner med ett genomsnittligt betyg på 3,7 av 5 stjärnor. De som är nöjda kommenterar på snabb service via appen och bra pris medan de som är missnöjda kommenterar på att de upplever det som oseriöst med skadehantering via appen. Värt att kommentera är dock att Google inte verifierar sina omdömen. Recensioner för Hedvig på Google bör därmed inte ses som lika pålitliga som källor där kunder verifieras, t.ex. Trustpilot.

Har Hedvig rabatt?

Hedvig erbjuder en rabatterad hemförsäkring för studenter förutsatt att man är under 30 år gammal. Just nu kan man få ytterligare studentrabatt för sina första månader på Hedvig hemförsäkring via mecenat och studentkortet. 

Hedvig har en värvningsrabatt som de kallar för Hedvig Forever. Du kan få upp till 100% rabatt och få ner din försäkringskostnad till 0 kr genom att bjuda in dina vänner. Man har en personlig kod som ger både dig och din vän 10kr rabatt så länge ni båda har en aktiv försäkring hos Hedvig. 

Är Hedvig den bästa försäkringen?
Vilket skydd som passar bäst för dig skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen