Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Hedvig hundförsäkring

Det finns många hundförsäkringar på marknaden så vad gör Hedvig till en bra hundförsäkring just för dig? Läs vidare!

Skriven av Josefine

Publicerad 12 juni, 2023. Uppdaterad 13 mars, 2024.

En brun labradoodle på ett fält med hundförsäkring jämförd på Happens

Hundförsäkring Basic

Hedvigs hundförsäkring går att välja i tre olika nivåer och Basic är den med mest grundläggande skydd. Den omfattar veterinärvårdsbelopp upp till 30 000 kr, dolda fel, förlossning samt kastrering eller sterilisering. Hundförsäkring Basic täcker inte kostnader för tandvård, diagnostik, medicin, avlivning, obduktion, plastikoperation, strålning och kemoterapi, rehabilitering, specialkost, sorgbearbetning, vård av djur, liv eller kostnader relaterade till förhållanden som existerade före försäkringens giltighetstid enligt veterinärintyg.

Hundförsäkring Standard

Med Hedvigs hundförsäkring Standard får du istället ett veterinärvårdsbelopp på 60 000 kr. Utöver det skydd som även finns i Basic så ingår det skydd för specialkost, medicin, tandvård, avlivning, plastikoperation, rehabilitering, strålning och cellgiftsbehandling samt diagnostic i form av bildundersökning. I hundförsäkring Standard ingår ingen livförsäkring för din hund. Du har heller inte skydd för sorgbearbetning, vård av djur (djur-vabb) eller kostnader relaterade till anmärkningar i veterinärvårdsintyg. 

Hundförsäkring Premium

Hundförsäkring Premium har marknadens högsta veterinärvårdsbelopp på 160 000 kr. Hedvig är först ut med att erbjuda djur-vabb och i hundförsäkring Premium får man ersättning på upp till 2 000 kr om man behöver stanna hemma för att vårda sin sjuka hund. I Hedvigs hundförsäkring Premium ingår också skydd för sorgbearbetning samt en livförsäkring som ger ersättning om din hund dör upp till 30 000 kr. 

Hedvig Hundförsäkring omdöme

Hedvig har fått över 2000 omdömen på Trustpilot med ett genomsnittligt betyg på 4.5 av 5 stjärnor. Hela 88% av omdömena har getts det högsta betyget, 5 av 5 stjärnor. De nöjda kunderna berömmer Hedvig för snabba utbetalningar och en smidig och enkel skadehantering. Å andra sidan kommenterar de missnöjda kunderna långa handläggningstider eller utebliven ersättning.

Det är viktigt att notera att omdömena på Trustpilot är subjektiva och baserade på individuella upplevelser. Det kan vara användbart att läsa olika recensioner för att få en övergripande bild av försäkringsbolaget Hedvigs rykte och hur kunder har upplevt deras tjänster.

Att ta hänsyn till både positiva och negativa omdömen kan ge en mer nyanserad bild av företagets prestationer och hjälpa potentiella kunder att fatta informerade beslut vid val av försäkringsbolag.

Djur-vabb

Hedvig är det första försäkringsbolaget på den svenska marknaden som erbjuder "Djur-vabb" eller vård av djur. Med Hedvig djurförsäkring Premium inkluderas fyra dagar per år där du får en schablonersättning på 500 kr per påbörjat dygn, med en maximal ersättning på 2 000 kr. Denna försäkring gäller när du behöver stanna hemma från jobbet för att ta hand om ditt sjuka djur.

Rasspecifika begränsningar

Vissa raser, såsom engelska och franska bulldoggar, bostonterrier, chihuahua och mops, eller korsningar med dessa raser, omfattas inte av försäkringens kostnadstäckning för förlossningskomplikationer eller kejsarsnitt. Det innebär att om ditt djur tillhör någon av dessa raser och behöver genomgå en förlossning som kompliceras eller kräver ett kejsarsnitt, kommer du inte få ersättning för de kostnader som uppkommer i samband med detta.

Utöver detta inkluderar inte försäkringen heller kostnader för undersökning, behandling eller operation relaterade till luftstrupen, mjuka gommen, näshålan, näsborrarna eller förträngningar i svalget för bostonterrier, engelsk bulldogg, fransk bulldogg, mops eller korsningar med dessa raser. Det innebär att om ditt djur av dessa raser drabbas av något av dessa hälsoproblem och behöver medicinsk vård, kommer du inte få ersättning för de kostnader som uppstår i samband med behandlingen eller operationen av dessa specifika områden.

Det är viktigt att vara medveten om dessa begränsningar när man överväger att teckna en djurförsäkring för en hund av dessa raser eller deras korsningar. Att noga läsa och förstå försäkringsvillkoren är avgörande för att få en tydlig bild av vad som täcks och inte täcks för ditt djur.

Fördelar med Hedvigs hundförsäkring

  • Fria samtal till FirstVet

  • Hund-vabb (Premium)

  • Marknadens högsta veterinärvårdsbelopp (Premium)

  • Årlig hälsokoll för förebyggande av sjukdomar

Nackdelar med Hedvigs hundförsäkring

  • Rasspecifika begränsningar

  • Hög premie

Jämför Hedvigs hundförsäkring med andra helt gratis!

För att hitta rätt försäkring till dig och din hund är det viktigt att jämföra. Du kan jämföra Hedvigs hundförsäkring med andra hundförsäkringar helt gratis. Klicka på knappen nedan och se om Hedvig och du är en match!

Happens desktop hemsida logo

Jämför hundförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför hundförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen