Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Hedvig Kattförsäkring - Är Hedvigs kattförsäkring rätt för dig?

I den här artikeln kan du läsa om Hedvig kattförsäkring, fördelar och nackdelar samt omdöme för att lättare kunna se om det är rätt försäkring för er.

Skriven av Josefine

Publicerad 12 juni, 2023. Uppdaterad 19 mars, 2024.

Nakenkatt av rasen Sphynx är försäkrad med Hedvig Kattförsäkring efter att ägare har jämfört djurförsäkring på Happens

Kattförsäkring Basic

Hedvigs mest grundläggande skydd kallas för Kattförsäkring Basic. Med kattförsäkring Basic får du ett veterinärvårdsbelopp på 30 000 kr. Du får även skydd för kastrering/sterilisering, förlossning samt dolda fel. Kattförsäkring Basic ger inte skydd för till exempel tandvård, cellgiftsbehandling, plastikoperation eller avlivning. 

Kattförsäkring Standard

Hedvigs kattförsäkring Standard har ett veterinärvårdsbelopp på 60 000 kr. Precis som i Basic så får du i Standard skydd för dolda fel, kastrering/sterilisering och förlossning. Utöver detta får du även skydd för tandvård, datortomografi och diagnostik, specialkost, rehabilitering, medicin, strålning och cellgiftsbehandling samt avlivning och plastikoperation. Kattförsäkring Standard ger inte skydd för vård av djur (djur-vabb), sorgbearbetning eller livförsäkring för din katt. 

Kattförsäkring Premium

Kattförsäkring Premium är Hedvigs mest omfattande kattförsäkring. Med marknadens högsta veterinärvårdsbelopp på 160 000 kr och Sveriges första och enda försäkring som erbjuder vård av djur (djur-vabb). Det är minst sagt en heltäckande kattförsäkring som ger skydd för många tänkbara skador och olycksfall. Det ingår också en livförsäkring för din katt som ger ersättning upp till 20 000 kr. 

Hedvig Kattförsäkring Omdöme

På Trustpilot har Hedvig över 2000 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 4.5 av 5 stjärnor. 88% av alla omdömen är skrivna med högsta betyg 5 av 5 stjärnor. De som är nöjda med Hedvig skriver att de fått snabb utbetalning och att skadehandläggningen har varit smidig och enkel. De som är missnöjda kommenterar tvärtom på lång handläggningstid eller utebliven ersättning. 

Djur-vabb

Hedvig är den första och hittills enda försäkringen på svensk marknad som erbjuder “Djur-vabb” eller vård av djur. Om du har Hedvig djurförsäkring Premium så ingår fyra dagar per år då du får ett schablonbelopp på 500 kr per påbörjat dygn och därmed en maxersättning på 2 000 kr. Försäkringen gäller om du ordinerats stanna hemma från jobbet för att ta hand om ditt sjuka djur. 

Rasspecifika begränsningar

För Perser och Exotic (eller korsningar med dessa raser) täcker inte Hedvigs kattförsäkring kostnader för undersökning, behandling eller operation av näshåla eller näsborrar. Dessa raser har en särskild ansiktsstruktur som kan leda till problem med andningen och hälsorelaterade utmaningar i näsområdet. Ägare till dessa kattraser bör vara medvetna om dessa begränsningar och vidta nödvändiga åtgärder för att skydda sina katters välbefinnande. Rasspecifika begränsningar i djurförsäkringen införs för att hantera de specifika behoven och riskerna för vissa raser. Även om dessa begränsningar kan vara frustrerande, är de nödvändiga för att försäkringsbolagen ska kunna erbjuda rimliga priser och skydd för andra potentiella sjukdomar och skador hos husdjur.

Fördelar med Hedvigs Kattförsäkring

  • Marknadens högsta veterinärvårdsbelopp på 160 000 kr i Premium

  • Vård av djur (Djur-vabb) i Premium

  • Fria FirstVet samtal

  • TR/FORL i Standard och Premium

Nackdelar med Hedvigs Kattförsäkring

  • Rasspecifika begränsningar

  • Hög premie

Jämför Hedvigs kattförsäkring med andra försäkringar 

Gör en gratis jämförelse av kattförsäkringar och se om Hedvig kan vara ett bra alternativ. Genom att jämföra kattförsäkring kan du hitta rätt försäkring för dig och din katt!

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen