Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Hedvig Kattförsäkring - Är Hedvigs kattförsäkring rätt för dig?

Hedvig är ett försäkringsbolag med full fart framåt. Deras nyaste tillskott bland försäkringar de erbjuder är djurförsäkring. I den här artikeln kan du läsa om Hedvig kattförsäkring, fördelar och nackdelar samt omdöme.

Josefine

Uppdaterad 12 juni, 2023

Publicerad 12 juni, 2023

Nakenkatt av rasen Sphynx är försäkrad med Hedvig Kattförsäkring efter att ägare har jämfört djurförsäkring på Happens

Kattförsäkring Basic

Hedvigs mest grundläggande skydd kallas för Kattförsäkring Basic. Med kattförsäkring Basic får du ett veterinärvårdsbelopp på 30 000 kr. Du får även skydd för kastrering/sterilisering, förlossning samt dolda fel. Kattförsäkring Basic ger inte skydd för till exempel tandvård, cellgiftsbehandling, plastikoperation eller avlivning. 

Kattförsäkring Standard

Hedvigs kattförsäkring Standard har ett veterinärvårdsbelopp på 60 000 kr. Precis som i Basic så får du i Standard skydd för dolda fel, kastrering/sterilisering och förlossning. Utöver detta får du även skydd för tandvård, datortomografi och diagnostik, specialkost, rehabilitering, medicin, strålning och cellgiftsbehandling samt avlivning och plastikoperation. Kattförsäkring Standard ger inte skydd för vård av djur (djur-vabb), sorgbearbetning eller livförsäkring för din katt. 

Kattförsäkring Premium

Kattförsäkring Premium är Hedvigs mest omfattande kattförsäkring. Med marknadens högsta veterinärvårdsbelopp på 160 000 kr och Sveriges första och enda försäkring som erbjuder vård av djur (djur-vabb). Det är minst sagt en heltäckande kattförsäkring som ger skydd för många tänkbara skador och olycksfall. Det ingår också en livförsäkring för din katt som ger ersättning upp till 20 000 kr. 

Hedvig Kattförsäkring Omdöme

På Trustpilot har Hedvig över 2000 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 4.5 av 5 stjärnor. 88% av alla omdömen är skrivna med högsta betyg 5 av 5 stjärnor. De som är nöjda med Hedvig skriver att de fått snabb utbetalning och att skadehandläggningen har varit smidig och enkel. De som är missnöjda kommenterar tvärtom på lång handläggningstid eller utebliven ersättning. 

Djur-vabb

Hedvig är den första och hittills enda försäkringen på svensk marknad som erbjuder “Djur-vabb” eller vård av djur. Om du har Hedvig djurförsäkring Premium så ingår fyra dagar per år då du får ett schablonbelopp på 500 kr per påbörjat dygn och därmed en maxersättning på 2 000 kr. Försäkringen gäller om du ordinerats stanna hemma från jobbet för att ta hand om ditt sjuka djur. 

Rasspecifika begränsningar

För Perser och Exotic (eller korsningar med dessa raser) täcker inte Hedvigs kattförsäkring kostnader för undersökning, behandling eller operation av näshåla eller näsborrar. Dessa raser har en särskild ansiktsstruktur som kan leda till problem med andningen och hälsorelaterade utmaningar i näsområdet. Ägare till dessa kattraser bör vara medvetna om dessa begränsningar och vidta nödvändiga åtgärder för att skydda sina katters välbefinnande. Rasspecifika begränsningar i djurförsäkringen införs för att hantera de specifika behoven och riskerna för vissa raser. Även om dessa begränsningar kan vara frustrerande, är de nödvändiga för att försäkringsbolagen ska kunna erbjuda rimliga priser och skydd för andra potentiella sjukdomar och skador hos husdjur.

Fördelar med Hedvigs Kattförsäkring

  • Marknadens högsta veterinärvårdsbelopp på 160 000 kr i Premium

  • Vård av djur (Djur-vabb) i Premium

  • Fria FirstVet samtal

  • TR/FORL i Standard och Premium

Nackdelar med Hedvigs Kattförsäkring

  • Rasspecifika begränsningar

  • Hög premie

Jämför Hedvigs kattförsäkring med andra försäkringar 

Gör en gratis jämförelse av kattförsäkringar och se om Hedvig kan vara ett bra alternativ. Genom att jämföra kattförsäkring kan du hitta rätt försäkring för dig och din katt!

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.