Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

1 Hundförsäkring för Dansk-svensk Gårdshund: Skydd och Priser

Att hitta rätt hundförsäkring utifrån vilken hundras man har är viktigt. Vi ger dig råd för hur du ska tänka när du letar hundförsäkring till din Dansk-svenska gårdshund.

Josefine

Uppdaterad 30 oktober, 2023

Publicerad 17 oktober, 2023

Glad dansk-svensk gårdshund som är rätt försäkrad tack vare Happens jämförelsetjänst för hundförsäkring

Försäkra Dansk-svensk gårdshund

Dansk-svensk gårdshund är en hälsosam och livlig ras med en passion för mental och fysisk aktivitet. Traditionellt använd som vakthund och råttjägare, har denna ras blivit en uppskattad sällskapshund för de som kan tillgodose dess dagliga träningsbehov. Med en rik historia som en del av det svenska kulturarvet, lider dansk-svensk gårdshund sällan av allvarliga sjukdomar. Ändå är det viktigt att vara förberedd om olyckan skulle inträffa. Kräkning och diarré är de vanligaste orsakerna till veterinärbesök bland dansk-svenska gårdshundar.

Vad kostar hundförsäkring för en Dansk-svensk gårdshund?

Priset för din hundförsäkring varierar beroende på faktorer som ras, kön, bostadsort och det försäkringsskydd du väljer. De faktorer som påverkar mest är ersättningsbeloppet och självrisken. En lägre självrisk resulterar i en högre premie, men täcker fler av dina veterinärkostnader. Å andra sidan kan en högre självrisk sänka din premie, men innebär att du står för en större del av kostnaden vid veterinärbesök.

Alla hundförsäkringar har en fast och en rörlig självrisk. Den fasta självrisken betalas endast en gång inom en period satt av försäkringsbolaget. Blir hunden sjuk en gång till efter att den perioden löpt ut så behöver man alltså betala den fasta självrisken på nytt. Den rörliga självrisken tillkommer vid varje veterinärbesök.

Här kan du räkna på pris

Nu blev något fel

Hur väljer jag rätt hundförsäkring för min Dansk-svenska gårdshund?

Det finns flera faktorer att överväga när du väljer rätt försäkring. Vad är du beredd att själv betala hos veterinären? Vilka moment inkluderas i försäkringen, och vad skulle du vilja att den inkluderar? Försäkringar kan variera i omfattning, och du kan även göra tillval för att täcka kostnader som medicin och rehabilitering.

Hundförsäkring för Dansk-svensk gårdshund

Din Dansk-Svenska Gårdshund kan försäkras mot en mängd olika situationer. Det kan till exempel vara olyckor, sjukdomar, MR & CT-undersökningar, livförsäkring, läkemedel, specialfoder, rehabilitering och mycket mer. Du har flexibiliteten att välja mellan olika nivåer när det kommer till veterinärvårdsbelopp och tillägg i hundförsäkringen. Dessutom har du möjligheten att jämföra hundförsäkring med och utan livförsäkring om det är något du vill ha till din hund.

Jämför hundförsäkring gratis

Nu blev något fel

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.