Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Hundförsäkring till en Flatcoated retriever

Flatcoated retrievern är en underbar hundras med ett socialt och aktivt sinnelag som passar perfekt för ägare som lever ett liv fyllt av äventyr och aktiviteter. Men vad ska man tänka på när man väljer en hundförsäkring till en Flatcoated retriever?

Josefine

Uppdaterad 06 november, 2023

Publicerad 06 november, 2023

En svart Flat coated retriever som har en hundförsäkring

Försäkring för din Flat Coated Retriever

Flatcoated retrievern är en underbar hundras med ett socialt och aktivt sinnelag som passar perfekt för ägare som lever ett liv fyllt av äventyr och aktiviteter. Att försäkra din flatcoated retriever är ett klokt beslut för att skydda dem och säkerställa deras välmående genom livet. Välj en försäkring som passar dina specifika behov och se till att din älskade hund får den vård och uppmärksamhet den förtjänar. 

Utseende och Storlek

Flatcoated retrievern är en medelstor hund med ett intelligent uttryck. De finns i två godkända färger: svart och leverbrun. Deras päls ska vara tät och så rak som möjligt. En av de mest karakteristiska dragen är de stora fanorna på deras ben och svans.

Tikar blir vanligtvis 56-58 cm i mankhöjd och väger mellan 25-32 kg, medan hanar blir 58-61 cm i mankhöjd och bör väga mellan 27-36 kg.

Motion och Aktivering

Med sin bakgrund som apporterande fågelhund behöver flatcoated retrievern daglig motion och aktivering både mentalt och fysiskt för att må som allra bäst. Deras öppna sinne och positiva attityd gör dem till utmärkta "allround-hundar" som kan delta i olika hundsporter och aktiviteter. De är också populära på hundutställningar och gör sig väl i olika tävlingar.

Dessa hundar älskar rörelse och har en stark passion för vatten, vilket gör dem till utmärkta simmare och apportörer, både på land och i vatten. Däremot är de också utmärkta sällskapshundar som kan koppla av inomhus och gärna kryper upp bredvid dig i soffan på kvällen.

Hälsa

Flatcoated retrievern har generellt sett en låg frekvens av skelettrelaterade problem, men en viss överrepresentation av olika cancerformer. Det är viktigt att vara uppmärksam på deras hälsa och regelbundet konsultera med veterinären för hälsokontroller och förebyggande vård. Rasen har visat en ökad medianlivslängd under senare år.

Pälsvård

Pälsen på en flatcoated retriever är relativt lättskött. För att undvika tovor bör den borstas regelbundet, schamponeras och trimmas lätt. Inför utställningar trimmas öronen, halskragen och svansen för att uppnå de rätta linjerna.

Hitta försäkring till din Flatcoated retriever

När du ska försäkra din Flatcoated retriever är det viktigt att du funderar över rasspecifika problem såsom skelettsjukdomar och cancer. Fundera över om det kanske är aktuellt med ett tillägg som täcker röntgen och datortomografi. Fundera också över vilket veterinärvårdsbelopp som passar er bäst. 

Hundförsäkring till Flatcoated retriever

Nu blev något fel

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

Läs mer relaterat innehåll

Inga artiklar funna.

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.