Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Hundförsäkring till en Flatcoated retriever

Vad kan vara bra att tänka på när man väljer en hundförsäkring till en Flatcoated retriever? Läs vidare!

Skriven av Josefine

Publicerad 06 november, 2023. Uppdaterad 25 mars, 2024.

En svart Flat coated retriever som har en hundförsäkring

Försäkring för din Flat Coated Retriever

Flatcoated retrievern är en underbar hundras med ett socialt och aktivt sinnelag som passar perfekt för ägare som lever ett liv fyllt av äventyr och aktiviteter. Att försäkra din flatcoated retriever är ett klokt beslut för att skydda dem och säkerställa deras välmående genom livet. Det kan vara bra att välja en försäkring som passar dina specifika behov.

Utseende och Storlek

Flatcoated retrievern är en medelstor hund med ett intelligent uttryck. De finns i två godkända färger: svart och leverbrun. Deras päls ska vara tät och så rak som möjligt. En av de mest karakteristiska dragen är de stora fanorna på deras ben och svans.

Tikar blir vanligtvis 56-58 cm i mankhöjd och väger mellan 25-32 kg, medan hanar blir 58-61 cm i mankhöjd och bör väga mellan 27-36 kg.

Motion och Aktivering

Med sin bakgrund som apporterande fågelhund behöver flatcoated retrievern daglig motion och aktivering både mentalt och fysiskt för att må som allra bäst. Deras öppna sinne och positiva attityd gör dem till utmärkta "allround-hundar" som kan delta i olika hundsporter och aktiviteter. De är också populära på hundutställningar och gör sig väl i olika tävlingar.

Dessa hundar älskar rörelse och har en stark passion för vatten, vilket gör dem till utmärkta simmare och apportörer, både på land och i vatten. Däremot är de också utmärkta sällskapshundar som kan koppla av inomhus och gärna kryper upp bredvid dig i soffan på kvällen.

Hälsa

Flatcoated retrievern har generellt sett en låg frekvens av skelettrelaterade problem, men en viss överrepresentation av olika cancerformer. Det är viktigt att vara uppmärksam på deras hälsa och regelbundet konsultera med veterinären för hälsokontroller och förebyggande vård. Rasen har visat en ökad medianlivslängd under senare år.

Pälsvård

Pälsen på en flatcoated retriever är relativt lättskött. För att undvika tovor bör den borstas regelbundet, schamponeras och trimmas lätt. Inför utställningar trimmas öronen, halskragen och svansen för att uppnå de rätta linjerna.

Hitta försäkring till din Flatcoated retriever

När du ska försäkra din Flatcoated retriever kan det vara bra att fundera över rasspecifika problem såsom skelettsjukdomar och cancer. Fundera över om det kan vara aktuellt med ett tillägg som täcker röntgen och datortomografi. Fundera också över vilket veterinärvårdsbelopp som passar er bäst. 

Happens desktop hemsida logo

Hundförsäkring till Flatcoated retriever

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Hundförsäkring till Flatcoated retriever

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen