Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Hur du väljer rätt livförsäkring till dig och din familj

Är du på jakt efter en bra livförsäkring men osäker på vad du ska titta på när du ska välja en? Vi vet att det kan vara svårt och därför har vi gjort en guide för hur du ska välja rätt livförsäkring till dig och din familj.

Josefine

Uppdaterad 02 juni, 2023

Publicerad 02 juni, 2023

Gravid kvinna med familj som är glada då de precis jämfört och tecknat livförsäkring på happens

Det här ska du tänka på när du väljer livförsäkring

När man ska välja livförsäkring till sig själv och sin familj kan det kännas som att man får lite samma skydd oavsett vart man tecknar men faktum är att det kan skilja sig beroende på hur ens individuella situation ser ut. Om du undrar vad den livförsäkring är kan du läsa mer här.

Försäkringsbelopp

Fundera på vilket försäkringsbelopp som ni behöver. Om ni har ett gemensamt bolån är det bra om försäkringsbeloppet täcker halva bolånet så att den efterlevande klarar av att betala kostnaden med endast en inkomst. 

Maxålder

När du väljer livförsäkring behöver du hitta ett bolag som tecknar livförsäkring för din ålder. Om du är yngre än 50 år behöver du sällan kolla upp detta men faktum är att en del bolag inte tecknar en livförsäkring efter att man har fyllt 56 år. Det räcker inte med att titta på hur länge en försäkring gäller då livförsäkringen kan gälla bra mycket längre efter att maxåldern för att teckna är uppnådd. 

Livförsäkringar gäller inte hur länge som helst utan slutar att gälla efter en viss ålder. Det är därför viktigt att kolla villkoren innan man tecknar så att man är införstådd med den maximala åldern som livförsäkringen gäller till. En del livförsäkringar gäller endast till 59 år medan till exempel JustInCase gäller ända till 90 år.

Månadskostnad

En annan viktig faktor när du väljer livförsäkring är månadskostnaden. Det är onödigt att betala för mycket när du kan få samma skydd och innehåll hos ett annat bolag men för ett lägre pris. Det är just därför du ska jämföra både innehåll och pris när du jämför livförsäkring. 

Jämför livförsäkring

Innan du tecknar livförsäkring är det viktigt att du jämför alla alternativ. Det kan kännas krångligt och tidskrävande att behöva gå in på varje enskilt bolag för att jämföra både pris och innehåll men faktum är att det är mycket enklare än så. Om du går in på Happens kan du jämföra livförsäkringar från flera bolag samtidigt. Happens jämför både innehåll och pris så att du kan vara säker på att du får rätt försäkring till rätt pris.

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.