Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Hur mycket kostar en livförsäkring? Pris livförsäkring

Är du på jakt efter en livförsäkring men osäker på vad ett rimligt pris är? I den här artikeln går vi igenom vad en livförsäkring kostar och vad som påverkar priset.

Josefine

Uppdaterad 06 juli, 2023

Publicerad 08 juni, 2023

Man jämför pris för livförsäkring på Happens

Hur sätts priset för en livförsäkring?

Priset på en livförsäkring påverkas mest av din ålder och vilket försäkringsbelopp du väljer. Om du är äldre får du betala lite mer än den som är yngre och statistiskt sett har längre tid kvar i livet. Du behöver också fylla i en hälsodeklaration och har du särskilda sjukdomstillstånd eller livsstilsvanor som kan utgöra en större risk för livet så kan premien påverkas av det med. 

Hur mycket kostar en livförsäkring?

En livförsäkring kan skilja sig rejält i pris beroende på hur gammal du är, vilken ersättningsnivå du väljer samt ditt hälsotillstånd. Mellan tummen och pekfingret så kan en livförsäkring kosta allt mellan 50 kr och 2000 kr i månaden. Försäkringspremien sätts med hänsyn till hur stor risken för dödsfall är. 

Kan jag påverka priset på min livförsäkring?

Eftersom att det är oerhört viktigt att du uppger sanningsenliga uppgifter i din hälsodeklaration för att försäkringen ska gälla så är det enda du kan göra för att påverka priset för din livförsäkring att sänka försäkringsbeloppet. Tänk dock på att välja ett försäkringsbelopp utifrån din inkomst och vad de efterlevande behöver för att kunna klara att betala exempelvis bolån och andra kostnader. 

Jämför livförsäkring för att få ett bra pris

Precis som med alla andra försäkringar så ska du alltid jämföra livförsäkring innan du tecknar. Det finns mycket bra sidor där du snabbt kan jämföra både innehåll och pris och där du också får en tydlig översikt. 

Jämför livförsäkring nu!

Nu blev något fel

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

Läs mer relaterat innehåll

Inga artiklar funna.

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.