Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Hur säger man upp hemförsäkring?

Vill du säga upp din hemförsäkring? Låt oss ta hand om det åt dig - helt kostnadsfritt! Så här gör du för att säga upp din hemförsäkring.

Skriven av Josefine

Publicerad 27 juni, 2023. Uppdaterad 19 mars, 2024.

Kvinna jämför hemförsäkring på Happens och kommer på att hon måste säga upp sin gamla då hon ska flytta

När kan jag säga upp min hemförsäkring?

De flesta hemförsäkringar har en försäkringsperiod på ett år vilket innebär att du endast kan säga upp eller byta din hemförsäkring en gång per år. Du kan se det lite som att det finns en uppsägningstid för hemförsäkring och att du endast kan byta tidigare om ditt försäkringsbehov upphör. Nedan ser du exempel då du kan säga upp din hemförsäkring trots att försäkringsperioden ej löpt ut.

Säga upp hemförsäkringen vid flytt

Bestäm om du vill behålla ditt nuvarande försäkringsbolag eller byta till ett nytt. Om du vill behålla samma försäkringsbolag, meddela dem om din flytt så att de kan uppdatera dina försäkringsvillkor. Det kan påverka din månadskostnad. Faktorer som kan påverka kostnaden för hemförsäkringen inkluderar antal personer, boyta och försäkringsbelopp. Se till att uppdatera försäkringen med korrekta uppgifter. När du jämför och tecknar hemförsäkring via Happens kan du få hjälp med uppsägningen. Vi säger upp din nuvarande hemförsäkring åt dig så du slipper göra något!

Tänk på det här när du ska flytta

Om någon flyttar ut från hushållet, behöver du uppdatera försäkringen för att justera antalet personer som omfattas av försäkringen. Om du flyttar till en större eller mindre bostad kan detta påverka din månadskostnad. Informera försäkringsbolaget om förändringen.

Försäkringsbeloppet är också bra att se över när du ska flytta och behöver säga upp hemförsäkringen och täcka en ny. Försäkringsbeloppet ska täcka värdet av dina tillhörigheter. Om du flyttar och ändrar mängden ägodelar bör du justera försäkringsbeloppet därefter.

Flytta inte oförsäkrad

Om du har dubbla bostäder under en övergångsperiod behöver du ha försäkringar för båda boendena. Kom ihåg att säga upp hemförsäkringen för det boende du flyttar ifrån från och med den sista dagen på ditt bostadskontrakt.

Det rekommenderas att vänta med att säga upp hemförsäkringen tills kontraktet på det gamla boendet löper ut, även om du flyttar in i den nya bostaden tidigare. Detta för att skydda dig i händelse av eventuella skador eller olyckor under flytten.

Byta hemförsäkring

Om du vill byta försäkringsbolag och få en bra och billig hemförsäkring kan du gå in på Happens för att jämföra flera hemförsäkringar på en och samma gång. Happens jämför både innehåll och pris så att du kan vara säker att du får rätt skydd till rätt pris! Vi kan även hjälpa till med bytet och säga upp din nuvarande försäkring åt dig. Smidigt, snabbt och enkelt!

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen