Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


ICA Bilförsäkring

Vi har samlat all information om ICA bilförsäkring med både för och nackdelar samt omdöme om hur bra ICA bilförsäkring är. Läs vidare nedan.

Skriven av Josefine

Publicerad 21 april, 2023. Uppdaterad 24 april, 2023.


Är ICA bilförsäkring bra?

ICA bilförsäkring har fått överlag positiva omdömen från kunder online. Många har berättat om en smidig och enkel process när de köpt en försäkring hos ICA. Kunderna har också uttryckt nöjdhet med den personliga servicen och snabba hanteringen av skadeärenden. En annan fördel som nämns är att ICA erbjuder flera olika typer av försäkringar som passar olika behov och budgetar, vilket ger kunderna möjlighet att välja den bästa försäkringen för dem.

Utifrån dessa positiva omdömen kan vi dra slutsatsen att ICA bilförsäkring är en bra försäkringsleverantör som kunderna har goda erfarenheter av.

Trafikförsäkring

En trafikförsäkring är den enda typen av bilförsäkring som är obligatorisk enligt lag. Den täcker skador du orsakar på andra personer, fordon eller egendomar i trafiken. Detta innebär att om du orsakar en olycka där någon annan person eller egendom skadas, så täcker din trafikförsäkring kostnaderna för skadorna. ICAs trafikförsäkring har ofta en låg premie och du får dessutom ICA-bonus. Hos ICA får du en trafikförsäkring som även inkluderar rättsskydd och personskador.

Halvförsäkring

Om du vill ha ett bredare skydd för din bil än vad trafikförsäkringen ger kan du välja en halvförsäkring. Denna typ av försäkring täcker utöver trafikförsäkringen även skador på din egen bil som orsakats av brand, stöld, glas- eller viltolycka. ICA:s halvförsäkring inkluderar också rättsskydd och personskador.

Helförsäkring

Helförsäkring är den mest omfattande typen av bilförsäkring och täcker förutom trafikförsäkringen och halvförsäkringen även skador som du orsakar på din egen bil vid till exempel kollision eller skadegörelse. Helförsäkringen kan också inkludera tilläggsskydd som exempelvis hyrbil, vagnskada, och självriskreducering. ICA:s helförsäkring inkluderar även rättsskydd och personskador.

Självrisk

När du köper en bilförsäkring hos ICA kan du välja olika nivåer av självrisk, som är det belopp som du som försäkringstagare står för vid en skada på din bil. Självrisken kan variera beroende på vilken typ av försäkring du har, såsom trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring.

Vid trafikförsäkring är självrisken satt av staten och är densamma för alla försäkringsbolag. För personskador är självrisken alltid noll. För skador på din bil är självrisken 1 500 kronor, eller 3 000 kronor om det är en skada som orsakats av ett djur.

Vid halvförsäkring kan du välja en självrisk på mellan 2 000 och 10 000 kronor beroende på vad du känner dig bekväm med. Ju högre självrisk du väljer, desto lägre blir din premie.

Vid helförsäkring kan du också välja en självrisk på mellan 2 000 och 10 000 kronor, men du har också möjlighet att välja en försäkring utan självrisk för vissa skador, såsom stöld, inbrott, brand och glas.

Det är viktigt att tänka på självrisken när du väljer din bilförsäkring hos ICA, eftersom självrisken kan påverka din premie och hur mycket du själv står för vid en eventuell skada. Det är därför en bra idé att noggrant överväga vilken nivå av självrisk som passar dig och din situation bäst.

ICA bilförsäkring kontakt

Om du har en generell fråga eller fundering kring ICAs bilförsäkringar kan du skicka ett meddelande via deras kontaktformulär på icaforsakring.se. Om du däremot behöver hjälp med ett försäkringsärende eller specifika frågor där ICA behöver behandla dina personuppgifter så behöver du ringa till ICA kundtjänst för försäkringar på telefonnummer: 033-47 47 90.

Du kan kontakta ICAs kundtjänst på:

  • Telefonnummer: 033-47 47 90

  • Kontaktformulär


ICA bilförsäkring omdöme

På Trustpilot har ICA försäkring över 1300 omdömen och ett genomsnittligt betyg på 4.0 av 5 stjärnor. De som är nöjda med ICA försäkring kommenterar på billig premie, trevlig kundservice samt att de uppskattar att man får ICA bonus på sin försäkring. De som är missnöjda med ICA försäkring kommenterar på utebliven ersättning vid stöld.

På Google recensioner finns det 203 recensioner med ett genomsnittligt betyg på 2,3 av 5 stjärnor. De missnöjda kommentarerna tar upp dålig kundservice samt att de förlorat sitt försäkringsskydd på grund av obetald försäkringspremie. De nöjda kommentarerna tar upp bra bemötande från kundtjänst samt låga priser på självrisker. Google verifierar inte de användare som skriver recensioner vilket innebär att vem som helst kan skriva en recension utan att ha varit kund hos ICA försäkring. Detta gör att Google recensioner inte har lika trovärdiga omdömen och recensioner som till exempel Trustpilot. 

ICA försäkring har 218 omdömen på Reco med ett genomsnittligt betyg på 4.0 av 5 Recos. De som är nöjda kommenterar på snabb, smidig och trevlig skadehantering medan de som är missnöjda kommenterar på låg ersättning och dåligt bemötande.

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen