Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


ICA Försäkring - Omdöme

Jämför ICA försäkring och se om det kan vara ett bra alternativ för dig att försäkra dina saker hos. Läs, jämför och teckna här!

Skriven av Josefine

Publicerad 03 mars, 2023. Uppdaterad 25 mars, 2024.

ICA-forsakring

Om ICA försäkring

ICA har historia så långt som 100 år bakåt i tiden då Hakon Swenson grundade Hakon-bolaget som är grunden till det vi idag känner till som ICA. Aktiebolaget ICA registrerades år 1938. 

ICAs försäkring är ett nytt tillskott till ICA-gruppen och tillkom först 2015. ICA försäkring har sedan dess blivit ett alltmer känt försäkringsbolag i Sverige. 


Vem äger ICA försäkring?

Precis som avslöjat av namnet så ägs ICA försäkring av ICA. Försäkringsbolaget är ett dotterbolag till ICA bank och är en del av ICA gruppen. 

Vad har ICA för försäkringar?

ICA’s olika typer av hemförsäkring:

 • Hyresrättsförsäkring

 • Bostadsrättsförsäkring

 • Villaförsäkring

 • Fritidshusförsäkring

 • Studenthemförsäkring

ICA’s olika typer av fordonsförsäkringar:

 • Bilförsäkring

 • Husbilsförsäkring

 • Husvagnsförsäkring

 • MC-försäkring

 • Mopedförsäkring

 • Släpvagnsförsäkring

 • Snöskoterförsäkring

 • Båtförsäkring

ICA’s olika typer av djurförsäkring:

 • Hundförsäkring

 • Kattförsäkring

ICA’s olika typer av personförsäkring:

 • Olycksfallsförsäkring

 • Barnförsäkring

 • Gravidförsäkring

 • Livförsäkring

 • Reseförsäkring (tillsammans med Europeiska ERV)

Hos ICA kan du försäkra det mesta eftersom att de har ett stort utbud. ICA erbjuder bilförsäkring i flera omfattningar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Du kan också teckna andra fordonsförsäkringar hos ICA så som husbilsförsäkring, husvagnsförsäkring, MC-försäkring, mopedförsäkring samt försäkring för släpvagn, snöskoter och båt.

ICA Försäkring erbjuder även försäkringar för dig och dina nära. Du kan teckna olycksfallsförsäkring, reseförsäkring, barnförsäkring, gravidförsäkring och livförsäkring. 

ICA Försäkring kontakt & kundtjänst

Du kan kontakta ICA försäkrings kundtjänst på:

 • Telefonnummer: 033-47 47 90

 • Kontaktformulär

Har du frågor du vill ha svar på om ICA försäkring och behöver kontakta ICA försäkrings kundtjänst? Om du har en generell fråga eller fundering kring ICA försäkringar kan du skicka ett meddelande via deras kontaktformulär på icaforsakring.se. Om du däremot behöver hjälp med ett försäkringsärende eller specifika frågor där ICA behöver behandla dina personuppgifter så behöver du ringa till ICA kundtjänst för försäkringar på telefonnummer: 033-47 47 90. Du når ICA Försäkrings kundtjänst vardagar mellan klockan 8 och 17:30.

Hur gör jag en skadeanmälan till ICA försäkring?

Du kan anmäla skada till ICA genom:

 • Hemsidan

 • Post

 • Telefonnummer: 033-435 98 00

För att anmäla en skada till ICA försäkring gör du det enklast via deras hemsida. Där kan du enkelt välja vilken typ av försäkring det gäller samt vilken typ av skada som du vill anmäla. Om du behöver hjälp med din skadeanmälan eller är osäker på vilket skadeformulär du ska fylla i så kan du ringa ICAs försäkringsavdelning på telefonnummer: 033-435 98 00. En del skador, som till exempel när din hund eller katt har avlidit, behöver fyllas i på webben samt postas in i fysiskt pappersexemplar. 


Kan jag överklaga nekad ersättning av en skada?

Om du är missnöjd med hanteringen av en skada ska du i första hand vända dig direkt till din skadehandläggare hos ICA. Om du inte vet vem som är du skadehandläggare kan du höra av dig till ICA försäkring kundtjänst så hjälper de dig. 

Om du ändå inte skulle bli nöjd efter ytterligare kontakt med skadehandläggare så kan du begära en omprövning genom ICA Försäkrings Överprövningsnämnd. Om du vill ompröva ett skadeärende hos ICA försäkring följer du anvisningarna du har fått i ditt skadebeslut. Om du har ett generellt klagomål på hantering av ett ärende eller om du är missnöjd med kundservice kan du höra av dig till ICAs klagomålsansvarig på klagomalsansvarig.icaforsakring@ica.se

Om du fortfarande skulle vara missnöjd även efter omprövning kan du i många fall överklaga till en nämnd eller domstol. Det är alltid kostnadsfritt för dig som konsument att överklaga till en nämnd. Vilken nämnd du ska vända dig till beror på vad ärendet handlar om. Vid överklagan av beslut för ersättning av försäkring kan du vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) då de prövar de flesta tvister mellan konsumenter och företag. 

Hållbarhet

ICA har valt ut verkstäder som håller deras miljökrav så att när din bil behöver repareras så görs det på ett sätt som är lite snällare för miljön. Det är tyvärr oklart vad dessa krav är och hur ICA säkerställer att bilverkstäderna upprätthåller dessa. 

ICA har en del tips och råd på sin hemsida för hur man kan köra mer miljövänligt och spara på energin i hemmet. De har också ett skydd i ICA villaförsäkring för de husägare som har solceller så att de får kompensation för förlorad el om solcellerna skulle vara trasiga eller behöva repareras. 

Alla som har en försäkring hos ICA får tillgång till kostnadsfria samtal hos appen BlueCall för att förebygga psykisk ohälsa. Det spelar alltså ingen roll om du har en trafikförsäkring, halvförsäkring, helförsäkring, djurförsäkring, hemförsäkring eller olycksfallsförsäkring hos ICA utan stödsamtal ingår alltid. 

Är ICA bra?
Det kan vara bra att tänka på att det försäkringsbolag som passar bra för en person inte nödvändigtvis passar lika bra för dig. Just därför kan det vara bra att jämföra försäkringar och bolag utifrån ens egna livssituation och plånbok.

På Trustpilot har ICA försäkring över 1300 omdömen och ett genomsnittligt betyg på 4.0 av 5 stjärnor. De som är nöjda med ICA försäkring kommenterar på billig premie, trevlig kundservice samt att de uppskattar att man får ICA bonus på sin försäkring. De som är missnöjda med ICA försäkring kommenterar på utebliven ersättning vid stöld.

På Google recensioner finns det 203 recensioner med ett genomsnittligt betyg på 2,3 av 5 stjärnor. De missnöjda kommentarerna tar upp dålig kundservice samt att de förlorat sitt försäkringsskydd på grund av obetald försäkringspremie. De nöjda kommentarerna tar upp bra bemötande från kundtjänst samt låga priser på självrisker. Google verifierar inte de användare som skriver recensioner vilket innebär att vem som helst kan skriva en recension utan att ha varit kund hos ICA försäkring. Detta gör att Google recensioner inte har lika trovärdiga omdömen och recensioner som till exempel Trustpilot. 

ICA försäkring har 218 omdömen på Reco med ett genomsnittligt betyg på 4.0 av 5 Recos. De som är nöjda kommenterar på snabb, smidig och trevlig skadehantering medan de som är missnöjda kommenterar på låg ersättning och dåligt bemötande.

Har ICA försäkring rabatt?

Nej, ICA försäkring erbjuder inga rabatter. Samlingsrabatt för om du samlar flera försäkringar hos de finns inte och du kan heller inte få rabatt för valp eller kattunge. ICA satsar istället på att erbjuda ett så lågt pris som möjligt från början. När du tecknar försäkring hos ICA så får du däremot ICA bonus på din försäkringspremie. Om du till exempel har en halvförsäkring på din bil som kostar 500 kr i månaden så får du 500 poäng tillagt på din ICA bonus varje månad.

Har ICA den bästa försäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och ditt försäkringsbehov skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt liv rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag. 

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen