Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

ICAs hundförsäkring - Allt du behöver veta

ICA är ett stort företag som inte bara har matbutiker och bank utan även försäkring för djur. Du känner troligtvis redan till ICA som varumärke men du kanske inte har koll på deras hundförsäkring. Vi har samlat all info du behöver veta om ICAs hundförsäkring så att du kan jämföra på rätt sätt.

Josefine

Uppdaterad 04 april, 2023

Publicerad 15 mars, 2023Vad kostar ICAs Hundförsäkring?

Priset för ICAs hundförsäkring bestäms utifrån hundens ålder, ras, om den är kastrerad, om den är registrerad i SKK samt vilket veterinärvårdsbelopp och vilka självrisker du väljer. Om du sedan dessutom också väljer till en livförsäkring för din hund så blir försäkringspremien dyrare. För en hundförsäkring hos ICA kan du räkna med att få betala allt mellan 200 kr till 900 kr per månad. En del raser så som bullterrier, mops, schäfer, labrador och fransk bulldog kan kosta över 2 000 kr per månad. Om du har en ras som är dyr att försäkra hos ICA rekommenderar vi att du gör en jämförelse för att hitta ett bättre alternativ. I jämförelsen får du upp ett mer specifikt pris för din hund.


Vad täcker ICAs Hundförsäkring?

ICAs Hundförsäkring är en försäkringsprodukt framtagen av Svedea. All skadereglering och ersättning utgår med andra ord från försäkringsbolaget Svedea. Du kan välja mellan två veterinärvårdsbelopp: 30 000 kr eller 60 000 kr. Oavsett vilket veterinärvårsbelopp du väljer så ingår alltid digitala veterinärsamtal via FirstVet samt ersättning för receptbelagda mediciner för din hund. 

Det här ingår alltid i ICAs hundförsäkring:

  • Veterinärbesök via FirstVet

  • Ersättning för medicin på recept

  • Skydd för ditt djur även inom EU/EFTA + Storbritannien i högst 365 dagar

Vad ingår i ICAs Hundförsäkring?

Magnetkameraundersökning, datortomografiundersökning och scintigrafi ingår upp till valt försäkringsbelopp. Cellgifts- och strålbehandling för din hund ingår också upp till valt veterinärvårdsbelopp. Ledimplantat samt dolda fel ingår också i ICAs hundförsäkring. Rehabilitering upp till 6 000 kr samt receptbelagda mediciner upp till valt veterinärvårdsbelopp ingår också.

Vad ingår inte?

ICAs hundförsäkring har rasspecifika begränsningar. Framför allt är det för trubbnosade raser så som mops, fransk bulldog, engelsk bulldog, boston terrier och pekingese. Om din hund är av ren eller blandning av någon utav dessa raser täcks inga sjukdomar eller olycksfall kopplat till svalg, mjuka gommen, andning, näsborrar eller luftstrupe. De har även begränsningar för kejsarsnitt på chihuahua tik och ögon-, öron- och hudsjukdomar hos både ren- och blandras Shar Pei.

Försäkra gammal hund

Det går att försäkra en gammal hund hos ICA men om du ska du försäkra en hund som är äldre än 7 år måste du gå via kundservice och uppvisa veterinärintyg om hunden inte har varit försäkrad i ett annat försäkringsbolag.

Tilläggsförsäkringar

ICA Försäkring erbjuder endast livförsäkring som tilläggsförsäkring. Tänk på att ersättningsbeloppet för livförsäkringen ser olika ut för olika raser samt hur gammal hunden är. Maximalt ersättningsbelopp är 15 000 kr. Beroende på hundens ras så slutar försäkringen att gälla vid 8, 10 eller 12 års ålder. 

Rabatt på ICA djurförsäkring

ICA Försäkring jobbar inte med rabatter för sina försäkringar. Samlingsrabatt för om du samlar flera försäkringar hos dem finns inte och du kan heller inte få rabatt för valp. ICA satsar istället på att erbjuda ett så lågt pris som möjligt från början. När du tecknar försäkring hos ICA så får du däremot ICA bonus på din försäkringspremie. 

Fördelar med ICAs hundförsäkring:

  • Ofta låg premie

  • ICA-bonus

  • Välkänt varumärke

Nackdelar med ICAs hundförsäkring:

  • Rasspecifika begränsningar

  • Låga veterinärvårdsbelopp

ICA hundförsäkring omdöme

På Trustpilot har ICA försäkring över 1300 omdömen och ett genomsnittligt betyg på 4.0 av 5 stjärnor. De som är nöjda med ICA försäkring kommenterar på billig premie, trevlig kundservice samt att de uppskattar att man får ICA bonus på sin försäkring. De som är missnöjda med ICA försäkring kommenterar på utebliven ersättning vid stöld.


På Google recensioner finns det 203 recensioner med ett genomsnittligt betyg på 2,3 av 5 stjärnor. De missnöjda kommentarerna tar upp dålig kundservice samt att de förlorat sitt försäkringsskydd på grund av obetald försäkringspremie. De nöjda kommentarerna tar upp bra bemötande från kundtjänst samt låga priser på självrisker. Google verifierar inte de användare som skriver recensioner vilket innebär att vem som helst kan skriva en recension utan att ha varit kund hos ICA försäkring. Detta gör att Google recensioner inte har lika trovärdiga omdömen och recensioner som till exempel Trustpilot. 

ICA försäkring har 218 omdömen på Reco med ett genomsnittligt betyg på 4.0 av 5 Recos. De som är nöjda kommenterar på snabb, smidig och trevlig skadehantering medan de som är missnöjda kommenterar på låg ersättning och dåligt bemötande.

Har ICA den bästa hundförsäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och din hund skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt djur rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolagJosefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.