Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

ICAs Kattförsäkring - Allt du behöver veta

ICA är ett stort företag som inte bara har matbutiker och bank utan även försäkring för djur. Du känner troligtvis redan till ICA som varumärke men du kanske inte har koll på deras kattförsäkring. Vi har samlat all info du behöver veta om ICAs kattförsäkring så att du kan jämföra på rätt sätt.

Josefine

Uppdaterad 12 maj, 2023

Publicerad 15 mars, 2023

Kattunge med ljusblå ögon och grå-vit randig päls ligger på sidan ihop med ICA Försäkring logga

Vad kostar ICAs kattförsäkring?

Priset för ICAs kattförsäkring bestäms utifrån kattens ålder, ras, om den är kastrerad, registrerad i SVERAK, om den är ID-chip märkt samt vilket veterinärvårdsbelopp och vilka självrisker du väljer. Om du sedan dessutom också väljer till en livförsäkring för din katt så blir försäkringspremien högre. För en kattförsäkring hos ICA kan du räkna med att få betala allt mellan 100 kr till 500 kr per månad.  Om du vill ha ett specifikt pris för kattförsäkring kan du göra en jämförelse här.

Vad täcker ICAs kattförsäkring?

ICAs Kattförsäkring är en speciellt framtagen försäkringsprodukt av Svedea. All skadereglering och ersättning utgår med andra ord från försäkringsbolaget Svedea. Du kan välja mellan två veterinärvårdsbelopp: 30 000 kr eller 60 000 kr. Oavsett vilket veterinärvårsbelopp du väljer så ingår alltid digitala veterinärsamtal via FirstVet samt ersättning för receptbelagda mediciner för din katt. 

Det här ingår alltid i ICAs kattförsäkring:

  • Veterinärbesök via FirstVet

  • Ersättning för medicin på recept

  • Skydd för ditt djur även inom EU/EFTA + Storbritannien i högst 365 dagar

Vill du jämföra ICA's kattförsäkring?

Nu blev något fel

Vad ingår i ICAs kattförsäkring?

Skydd för Tandresorption TR/FORL ingår om din katt har varit oavbrutet försäkrat hos ICA sedan före två års ålder. Du kan få ersättning för TR/FORL även utan att ha varit försäkrad hos ICA tidigare men då gäller en karenstid om 365 dagar. Magnetkameraundersökning, datortomografiundersökning och scintigrafi ingår upp till valt försäkringsbelopp. Cellgifts- och strålbehandling för din katt ingår också upp till valt veterinärvårdsbelopp. Ledimplantat samt dolt fel ingår också i ICAs kattförsäkring. 

Vad ingår inte?

ICA kattförsäkring har rasspecifika begränsningar för Scottish Fold, Perser och Exotic. Inga kostnader för undersökning eller behandling av sjukdom och olycksfall kopplat till leder ersätts för Scottish Fold. För Perser och Exotic gäller rasspecifika begränsningar för näsborrar och då får man ingen ersättning för sjukdom och olycksfall kopplat till det. Även liversättning för katt uteblir om det är kopplat till rasproblem. Ersättning för tandresorption TR/FORL ges inte ut till katter äldre än 8 år. 

Försäkra gammal katt

Det går att försäkra en gammal katt hos ICA upp till en viss ålder. Ska du försäkra en katt som är äldre än 7 år måste du gå via kundservice och uppvisa veterinärintyg om katten inte har varit försäkrat i ett annat försäkringsbolag. Hos ICA Försäkring upphör försäkringen att gälla när katten fyller 13 år gammal.

Tilläggsförsäkringar

ICA Försäkring erbjuder endast livförsäkring som tilläggsförsäkring. Tänk på att ersättningsbeloppet för livförsäkringen ser olika ut för olika raser samt hur gammal katten är. Minsta ersättningsbelopp är 1 000 kr.

Rabatt på ICA djurförsäkring

ICA Försäkring jobbar inte med rabatter för sina försäkringar. Samlingsrabatt för om du samlar flera försäkringar hos dem finns inte och du kan heller inte få rabatt för valp eller kattunge. ICA satsar istället på att erbjuda ett så lågt pris som möjligt från början. När du tecknar försäkring hos ICA så får du däremot ICA bonus på din försäkringspremie. 

Fördelar med ICAs kattförsäkring:

  • Ofta låg premie

  • ICA-bonus

  • Välkänt varumärke


Nackdelar med ICAs kattförsäkring:

  • Rasspecifika begränsningar

  • Låga veterinärvårdsbelopp

ICA kattförsäkring omdöme

På Trustpilot har ICA försäkring över 1300 omdömen och ett genomsnittligt betyg på 4.0 av 5 stjärnor. De som är nöjda med ICA försäkring kommenterar på billig premie, trevlig kundservice samt att de uppskattar att man får ICA bonus på sin försäkring. De som är missnöjda med ICA försäkring kommenterar på utebliven ersättning vid stöld.

På Google recensioner finns det 203 recensioner med ett genomsnittligt betyg på 2,3 av 5 stjärnor. De missnöjda kommentarerna tar upp dålig kundservice samt att de förlorat sitt försäkringsskydd på grund av obetald försäkringspremie. De nöjda kommentarerna tar upp bra bemötande från kundtjänst samt låga priser på självrisker. Google verifierar inte de användare som skriver recensioner vilket innebär att vem som helst kan skriva en recension utan att ha varit kund hos ICA försäkring. Detta gör att Google recensioner inte har lika trovärdiga omdömen och recensioner som till exempel Trustpilot. 

ICA försäkring har 218 omdömen på Reco med ett genomsnittligt betyg på 4.0 av 5 Recos. De som är nöjda kommenterar på snabb, smidig och trevlig skadehantering medan de som är missnöjda kommenterar på låg ersättning och dåligt bemötande.

Har ICA den bästa kattförsäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och din katt skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt djur rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.