Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


If bilförsäkring

If är en av Nordens största försäkringsbolag och erbjuder ett brett utbud av försäkringar, inklusive bilförsäkringar.

Skriven av Josefine

Publicerad 02 maj, 2023. Uppdaterad 13 mars, 2024.

Är If’s bilförsäkring bra?

På Trustpilot har If över 9 000 omdömen med ett högt genomsnittligt betyg på 4,5. Majoriteten av de nöjda omdömena kommenterar på trevlig service och att de varit nöjda kunder länge. De omdömen som är negativa kommenterar på utebliven ersättning och att de inte fått tydliga svar kring ersättning. Vad gäller If’s bilförsäkring och huruvida den är bra eller ej så är det alltid viktigt att jämföra innan man tecknar. Det som är bra för en person anses vara mindre bra för någon annan. 

Trafikförsäkring

If’s trafikförsäkring har en självrisk på 0 kr förutsatt att föraren inte kört vårdslöst. Trafikförsäkringen som If erbjuder har det lagstadgade skydd som gäller enligt svensk lag. 

TrafikXtra

If’s tillägg till trafikförsäkringen täcker stöld av bil, vägassistans samt rättskydd. Det är olika självrisker på olika moment men de ligger mellan 500 kr och 8 000 kr. 

Halvförsäkring

If’s halvförsäkring täcker allt som en vanlig halvförsäkring brukar täcka. Om du har en halvförsäkring hos If så får du skydd för stöld, brand, glas, rättskydd, maskinskydd samt skydd för feltankning. 

Helförsäkring

If’s helförsäkringen innehåller både skydd i trafik och det skydd som finns i halvförsäkringen plus skydd för vagnskada vilket innebär yttre skador på din egna bil. Om du får en buckla eller repa på lacken så täcks den skadan om du har en helförsäkring. 

If Bilförsäkring Stor bil

If’s bilförsäkring Stor bil är en helförsäkring med tillägg. I If’s bilförsäkring Stor bil ingår skydd för kupéskada, olycksfall för förare och passagerare upp till 600 000 kr, hyrbil, förlust och skada av bilnyckel samt självriskreducering vid bärgning. Om din bil är yngre än 3 år får du If’s VärdeXtra där du får en ny bil om din bil stjäls eller totalförstörs.

Självrisk

Självrisk för att nyttja trafikförsäkring är 0 kr så länge föraren är över 25 år gammal, har körkort och inte kört rattfull eller vårdslöst. Självrisk för glasskada är 200 kr för stenskott och 1 500 kr för inbyte av hel glasruta. Vägassistans har en självrisk på 1 500 kr, likaså stöld. Självrisken för vagnskada är valbar mellan 3 000 kr och 6 000 kr. 

If bilförsäkring kontakt

Om du behöver kontakta If angående din försäkring eller har några frågor om deras tjänster, finns det flera sätt att göra det.

Du kan kontakta If via deras hemsida genom att fylla i kontaktformuläret eller använda deras chattfunktion för att tala direkt med en kundtjänstrepresentant. Där kan du få svar på dina frågor, ändra dina försäkringsuppgifter eller rapportera en skada.

Du kan också ringa If:s kundtjänst på telefonnummer 0771-14 00 00. Kundtjänstens öppettider varierar beroende på vilken dag det är och vilken typ av fråga eller ärende du har.

Om du behöver göra en skadeanmälan kan du göra det direkt på If:s hemsida genom att fylla i formuläret för skadeanmälan. Du kan också ringa deras skadeavdelning på telefonnummer 0771-96 00 00 för att rapportera skadan.

Det finns också möjlighet att kontakta If via deras sociala medie-plattformar, såsom Facebook och Twitter, där du kan skicka meddelanden till dem.

Oavsett vilket sätt du väljer att kontakta If på, är det viktigt att ha dina försäkringsuppgifter och eventuella relevanta dokument till hands, så att du kan ge så fullständig information som möjligt och få bästa möjliga hjälp.

If bilförsäkring omdöme

På Trustpilot har if över 9000 omdömen och ett genomsnittligt betyg på 4,5 av 5 stjärnor. 76% av alla omdömen är satta med 5 stjärnor och endast 10% av alla omdömen är satta med 3 stjärnor eller lägre. De användare som är nöjda med if försäkring kommenterar att de blivit bra bemötta och smidig skadehantering. De användare som är missnöjda kommenterar tvärtom att de blivit dåligt bemötta och haft en lång skadehantering utan ersättning.

På Reco har If 44 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 2.0 av 5 Recos. Eftersom att If inte har en företagsprofil hos Reco så varken ber de om nya eller svarar på gamla omdömen. 

På Google Reviews har de 201 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 3,2 av 5 stjärnor. De användare som har lämnat högsta betyg har kommenterat att de upplever trevligt och kunnigt bemötande. De användare som har lämnat lägsta betyg har kommenterat att de upplever dåligt kundbemötande, att försäkringspremien höjts kraftigt  eller att skador inte täcks som förväntat.  Eftersom att Google inte kollar om recensionerna som skrivits är av kunder som faktiskt haft If försäkring så är inte det en lika trovärdig källa för omdöme som till exempel Trustpilot.

Har If den bästa bilförsäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och din bil skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt liv rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag. 

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen