Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

If Djurförsäkring - Jämför Djurförsäkring

If försäkrar både katt och hund samt häst. If’s djurförsäkring finns i flera omfattningar och går att anpassa efter ditt behov. Ska du försäkra din hund eller katt och håller på att jämföra djurförsäkring? Vi har samlat all info du behöver veta om if’s djurförsäkring så att du kan göra en välgrundad jämförelse.

Josefine

Uppdaterad 17 april, 2023

Publicerad 20 mars, 2023Försäkring för katt och hund

If’s djurförsäkring finns i tre omfattningar: Djur, Stor Djur och Stor+ Djur. Oavsett vilken omfattning du väljer på din djurförsäkring så ingår alltid digitala veterinärbesök hos FirstVet, kostnader för avlivning samt Djurens vårdguide vilket är som 1177 fast för djur. 

Det här ingår alltid i If’s djurförsäkring:

  • Djurens vårdguide

  • 3 besök hos FirstVet

  • Kostnader för avlivning


Rabatt på djurförsäkring

If erbjuder rabatt på deras försäkringar. En rabatt är dock inte alltid likställt med ett schysst pris. Därför rekommenderar vi dig att alltid jämföra försäkring innan du tecknar.

Samlingsrabatt

Om du samlar dina försäkringar hos if så kan du få upp till 15% rabatt. Alla försäkringar ger inte rabatt men om du till exempel har hemförsäkring och hundförsäkring så får du samlingsrabatt på 15%.

Betala digitalt och få rabatt på din djurförsäkring

Om du endast har en hundförsäkring eller kattförsäkring så kan du få rabatt ändå. Du kan få 10% rabatt på din djurförsäkring om du väljer att betala digitalt med autogiro eller e-faktura. 

Valprabatt

Om du tecknar hundförsäkring för din hundvalp innan hunden fyllt 1 år gammal kan du få valprabatt. Rabatten är på 20% och gäller det första försäkringsåret. 

Kattungerabatt

Första året får du kattungerabatt hos if. Om du tecknar kattförsäkring för din kattunge innan den fyllt 1 år. Rabatten är på 20%. 


Är if bra?

På Trustpilot har if över 9000 omdömen och ett genomsnittligt betyg på 4,5 av 5 stjärnor. 76% av alla omdömen är satta med 5 stjärnor och endast 10% av alla omdömen är satta med 3 stjärnor eller lägre. De användare som är nöjda med if försäkring kommenterar att de blivit bra bemötta och smidig skadehantering. De användare som är missnöjda kommenterar tvärtom att de blivit dåligt bemötta och haft en lång skadehantering utan ersättning.

På Reco har If 44 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 2.0 av 5 Recos. Eftersom att If inte har en företagsprofil hos Reco så varken ber de om nya eller svarar på gamla omdömen. 

På Google Reviews har de 201 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 3,2 av 5 stjärnor. De användare som har lämnat högsta betyg har kommenterat att de upplever trevligt och kunnigt bemötande. De användare som har lämnat lägsta betyg har kommenterat att de upplever dåligt kundbemötande, att försäkringspremien höjts kraftigt  eller att skador inte täcks som förväntat.  Eftersom att Google inte kollar om recensionerna som skrivits är av kunder som faktiskt haft If försäkring så är inte det en lika trovärdig källa för omdöme som till exempel Trustpilot.

Har If den bästa djurförsäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och ditt djur skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt djur rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

Hund

Katt

Hem

Spar

Bil

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.