Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Inred ditt hem gratis - 7 spartips för heminredning

Visste du att du kan inreda ditt hem nästan helt gratis? I den här artikeln går vi igenom 7 spartips för hur du kan spara pengar på heminredning.

Skriven av Josefine

Publicerad 26 juni, 2023. Uppdaterad 26 juni, 2023.

Heminredning som förvärvats som bortskänkes via blocket, tradera och facebook marketplace

Spara pengar på inredning

För dig som tycker att inredning är kul kan pengarna lätt springa iväg då det ständigt kommer in nyheter. I en rådande lågkonjunktur tvingas de flesta spara in pengar på en del saker och inredning kan tyvärr vara en av dem. Det går dock att inreda ett helt hem för ett par hundralappar om man är flexibel och tar till dessa knep. Nedan har vi listat 7 tips för hur du hittar möbler och inredning billigt och ofta gratis. 

1. Hitta möbler begagnat

Det kanske absolut lättaste och mest välkända sättet att spara pengar på heminredning är begagnade möbler. Kanske har du tidigare varit på jakt efter en begagnad soffa eller köpt ett soffbord på blocket för en billig peng.
Ofta går det att hitta nya och moderna möbler begagnat på grund av felköp eller liknande situationer. Genom att köpa möbler begagnat så kan du uppdatera ditt hem för en liten peng. 

2. Möblera om

Om du bor i ett större hem med flera rum så är en annan smart lösning att möblera om och använda möbler som du tröttnat på i ett annat rum. Kanske kan det vara så att färgen inte riktigt funkar längre då du valt att måla om eller så vill du bara ha en förändring. Oavsett så är det ett riktigt billigt trick att byta plats på möbler, antingen på placeringen av möblerna eller om man råkar ha flera möbler som har liknande funktion så kan man även byta rumsplacering. 

3. Gör det själv

Att återbruka och upcycle som det så fint kallas har blivit mer och mer vanligt. Vi tänker mer på miljön och vill ta vara på våra resurser och det som redan producerats. Ett sätt att göra det på är att “renovera” eller upcycle gamla möbler och ge de ett nytt liv. Det kan handla om att måla om en trämöbel till att bygga om en gammal ikea bokhylla till en handdukshållare istället. Det finns oändligt många möjligheter att återbruka dina gamla möbler, det är bara fantasin som sätter gränser!

4. Gå på loppis

Ett annat bra knep för att spara pengar på inredning är att köpa möbler och dekoration på loppis. Fördelen med en loppis mot att köpa begagnat på sidor som Blocket, Tradera och Facebook marketplace är att du får möjlighet att förhandla på ett helt annat sätt. På en loppis så är tiden ofta knapp och säljare vill gärna bli av med det de har ställt ut. Detta ger i sin tur dig en bra möjlighet som köpare att göra en bra deal. Ibland kan du hitta en enstaka möbler men ofta är det lättare att hitta mindre dekorationsobjekt så som vaser, tavlor etc. Med loppisfynd kan du uppdatera ditt hem för småpengar!

5. Köp & sälj-grupper

Något som kanske inte är lika välkänt som Tradera och loppis för att hitta begagnade möbler är köp & sälj-grupper som finns på Facebook. Det finns både lokala och regionala grupper där människor dagligen lägger upp annonser för möbler och dylikt som de önskar bli av med. Köp & sälj-grupper är bra för den som tycker om att köpa begagnat och som gärna håller utkik efter nya fynd. 

6. Ha tålamod

Om du är ute efter att spara pengar så är tålamodet din bästa vän. Vi människor gör oftast dåliga affärer när vi känner oss stressade och pressade. Om vi istället är ute i god tid och vågar vänta så kommer rätt deal dyka upp och du kommer kunna få ditt drömbord eller din drömsoffa för en tiondel av ursprungspriset. 

7. Shoppa tidlöst

En oerhört viktig aspekt för shopping rent generellt, vare sig det gäller en möbel, ett klädesplagg eller ett djur så ska man alltid utgå ifrån vad man själv tycker om och inte vad någon annan vill ha. Det kan låta självklart men faktum är att många blir mer påverkade av trender än vad de tror och behöver därav byta ut sina möbler hemma oftare än andra. Om du istället är förankrad i din stil och vet vad du tycker om så kan du istället fokusera på möbler som har en stil som känns tidlös för dig. 

Fler sätt att spara pengar på

Om du inte vill kompromissa på inköp av inredning så finns det fler sätt att spara tusenlappar på. Genom att jämföra dina försäkringar så kan du spara flera tusenlappar varje år. På Happens kan du jämföra försäkring och få resultat direkt. Med andra ord är det snabbt, kostnadsfritt och enkelt. 

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen