Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring

Visste du att du kan spara tusentals kronor om året på din bilförsäkring genom att jämföra olika försäkringsbolag? Genom att ta dig tid att undersöka olika alternativ kan du hitta den försäkring som passar dina behov bäst, till ett pris som är rätt för dig. I denna artikel kommer vi att gå igenom vad du bör tänka på när du jämför bilförsäkringar, så att du kan göra ett informerat beslut och spara pengar samtidigt som du har rätt skydd för din bil.

Josefine

Uppdaterad 30 maj, 2023

Publicerad 02 maj, 2023

kvinna kör bil och funderar över när det är dags att gå in på happens och jämföra bilförsäkring

Här kan du jämföra bilförsäkring

Happens kan du jämföra försäkringar och filtrera på villkor och innehåll som du tycker är viktigt att en försäkring innehåller. Du får sedan rekommendationer utifrån både pris och villkor så att du kan välja den försäkringen som passar dig bäst. 

Det här ska du tänka på när du jämför bilförsäkring

När du jämför bilförsäkringar är det viktigt att tänka på följande saker:

Täckning

Kontrollera vilken typ av täckning som ingår i försäkringen och om det finns möjlighet att lägga till ytterligare skydd som du kanske behöver.

Pris

Jämför priser från olika försäkringsbolag och se till att du får likvärdig täckning för det pris du betalar. Tänk också på att det billigaste alternativet inte alltid är det bästa.

Självrisk

Kontrollera vilken självrisk som gäller för olika situationer och se till att du är bekväm med nivån av självrisk du väljer.

Rabatter

Se om försäkringsbolaget erbjuder några rabatter som kan sänka din försäkringspremie, till exempel för en säker bil eller för att du har flera fordon försäkrade hos samma bolag.

Kundservice

Kontrollera försäkringsbolagens omdömen och recensioner och kontakta dem för att ställa frågor eller be om hjälp. Se till att du väljer ett försäkringsbolag med god kundservice och som du känner dig bekväm med.

Begränsningar

Kontrollera om det finns några begränsningar eller undantag i försäkringen, till exempel vad som gäller för biluthyrning eller om du reser utomlands med din bil.

Betalningsalternativ

Kontrollera vilka betalningsalternativ som finns tillgängliga, till exempel om det går att betala en gång per år eller om du kan välja att betala månadsvis.

Körtjänster

Om du delar din bil med en annan person eller använder den för att köra för en tjänst som Lyft eller Uber, kontrollera vilken typ av försäkring som gäller för sådana situationer.

Genom att tänka på dessa faktorer när du jämför bilförsäkringar kan du göra ett informerat beslut och hitta den bästa försäkringen för dig och din bil.

Varför ska jag jämföra bilförsäkring?

Att jämföra bilförsäkringar är en viktig del av att ta hand om din bil och ditt ekonomiska välbefinnande. Det finns många fördelar med att jämföra bilförsäkringar, inklusive att du kan hitta den bästa försäkringen till det bästa priset. Här är några av de viktigaste fördelarna med att jämföra bilförsäkringar:

Du kan spara pengar

Att jämföra bilförsäkringar kan hjälpa dig att spara pengar på din försäkringspremie. Genom att jämföra flera försäkringsbolag och deras erbjudanden kan du hitta en försäkring med liknande täckning men till ett lägre pris. Detta kan leda till betydande besparingar över tid.

Du kan hitta bättre täckning

När du jämför bilförsäkringar kan du också hitta bättre täckning än vad du har för närvarande. Detta kan inkludera en högre nivå av ansvarsförsäkring, kollisionsskydd, stöldskydd eller andra typer av täckning som du kanske behöver eller vill ha. Genom att jämföra olika alternativ kan du hitta den försäkringen som passar bäst för dina behov.

Du kan få bättre kundservice

Att jämföra bilförsäkringar ger dig också möjlighet att utvärdera försäkringsbolagens kundservice. Du kan titta på omdömen och recensioner från andra kunder, kontakta försäkringsbolagen för att ställa frågor eller jämföra hur snabbt och effektivt de svarar på dina förfrågningar. Genom att välja en försäkring med en stark kundservice kan du få hjälp när du behöver det som mest.

Du kan undvika överraskningar

Att jämföra bilförsäkringar kan också hjälpa dig att undvika oväntade kostnader. Genom att förstå vad som ingår i din försäkring och vilka begränsningar som finns kan du undvika överraskningar om du behöver göra en ansökan eller göra en skadeanmälan. Genom att ha rätt täckning och förstå vilka situationer som täcks kan du undvika obehagliga överraskningar.

Hur hittar jag en bra bilförsäkring till min bil?

Genom att jämföra både innehåll och pris kan du hitta en bra bilförsäkring till din bil som har rätt skydd till rätt pris. När du väljer omfattning kan det vara bra att ha bilens värde i åtanke eftersom att försäkringen inte täcker reparationer över bilens värde. Det är just av den anledningen som de flesta väljer att endast ha en trafikförsäkring på en gammal bil. Jämför bilförsäkring innan du tecknar och kom ihåg att jämföra bilförsäkring varje år före huvudförfallodatum så att du inte fastnar med en onödigt dyr bilförsäkring.

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.