Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Jämför försäkringar - här kan du jämföra försäkringar

Jämför flera försäkringsbolag både på pris och innehåll. Så hittar du den bästa försäkringen för dig.

Skriven av Josefine

Publicerad 16 juni, 2023. Uppdaterad 15 januari, 2024.

Kvinna sitter med sin laptop och jämför försäkring helt gratis på happens.se

Jämför försäkring på Happens

Oavsett om du är på jakt efter en ny försäkring eller om du redan har en så är det alltid en bra idé att jämföra försäkringar. Det handlar inte bara om att hitta den billigaste försäkringen utan det är viktigt att se till ditt försäkringsbehov så att du jämför både innehåll och pris. När du jämför försäkring på Happens behöver du endast fylla i nödvändiga uppgifter och vi kommer inte att ringa upp dig efter att du jämfört. 

Så funkar det

Gå in på Happens.se och klicka på “Jämför försäkringar”. Välj vilken försäkring du vill jämföra. Du kan till exempel jämföra hemförsäkring, djurförsäkring och reseförsäkring. Följ stegen och fyll i nödvändig information om det du vill försäkra. Voila! På en minut har du flera erbjudanden från olika bolag som du antingen kan teckna försäkring hos, läsa mer om eller scrolla ner i listan med resultat för att se en översikt av vad de olika försäkringarna har att erbjuda.

Att välja försäkring

När du jämför försäkring ska du välja det alternativ som ger dig det skydd du behöver till ett så lågt pris som möjligt. Om du till exempel har en bil inne i stan så kanske inte tillägget djurkollision är lika relevant för någon som bor ute på landsbygd och troligen stöter på ett rådjur eller en älg vardagligen. 

Fördelar med att jämföra försäkring på Happens

  • Kostnadsfritt

  • Snabbt

  • Samma pris som hos bolagen

Fördelarna med att jämföra försäkringar på Happens är många. För det första är det kostnadsfritt att jämföra försäkring på Happens. En annan fördel är att det går snabbt. Vi ber inte dig fylla i långa formulär med massa onödig information. Istället ber vi bara om det absolut viktigaste så att du kan få fram priser snabbare. 

En annan fördel med att jämföra försäkring på Happens är att vi visar samma priser som hos bolagen så du betalar inget extra för att använda vår tjänst. Du kan jämföra helt och hållet själv i lugn och ro och teckna digitalt på egen hand. Vill du ha hjälp att teckna kan du ringa en av våra försäkringsförmedlare.

Går det att jämföra försäkring utan personnummer?

Ja, en del försäkringar går att jämföra utan att fylla i personnummer. Däremot behövs födelsedatum ofta fyllas i. När du jämför försäkring så behöver du fylla i en del uppgifter. Dessa uppgifter kallas för premiegrundande uppgifter och krävs för att du ska kunna få ett pris på försäkring. Priset för en försäkring sätts alltid individuellt och beroende på vilken typ av försäkring du jämför så kan de nödvändiga uppgifterna skilja sig. Till exempel så behöver du fylla i en hunds ras och födelsedatum för att få pris på en hundförsäkring medan du måste fylla i boyta när du jämför hemförsäkring. 

Att tänka på när du jämför försäkringar

När du jämför försäkringar finns det ett par grejer du behöver tänka på. Det kanske mest vanliga att man tittar på när man jämför försäkring är priset. Många vill ha en så billig försäkring som möjligt. Faktum är att det viktiga med priset för en försäkring är att du får rätt skydd till ett så lågt pris som möjligt. Därför kan det vara bra om du först och främst jämför innehåll och sedan priset.

Om Happens

Happens är inte bara en jämförelsesajt för försäkringar utan även en plats där du kan samla alla dina försäkringar. För oss spelar det ingen roll om du har 1 bolag eller 10 olika. Vi hämtar information om dina försäkringar och samlar de under ditt konto som du kommer åt med BankID. När din försäkring håller på att gå ut och ditt huvudförfallodatum närmar sig så kan vi påminna dig att det är dags att jämföra. 

Happens är ett registrerat bolag med tillåtelse av Finansinspektionen att förmedla försäkringar.

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen