Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Jämför försäkringar - här kan du jämföra försäkringar

Jämför flera försäkringsbolag både på pris och innehåll. Så hittar du den bästa försäkringen för dig.

Josefine

Uppdaterad 20 juni, 2023

Publicerad 16 juni, 2023

Kvinna sitter med sin laptop och jämför försäkring helt gratis på happens.se

Jämför försäkring på Happens

Oavsett om du är på jakt efter en ny försäkring eller om du redan har en så är det alltid en bra idé att jämföra försäkringar. Det handlar inte bara om att hitta den billigaste försäkringen utan det är viktigt att se till ditt försäkringsbehov så att du jämför både innehåll och pris. När du jämför försäkring på Happens behöver du endast fylla i nödvändiga uppgifter och vi kommer inte att ringa upp dig efter att du jämfört. 

Så funkar det

Gå in på Happens.se och klicka på “Jämför försäkringar”. Välj vilken försäkring du vill jämföra. Du kan till exempel jämföra hemförsäkring, djurförsäkring och reseförsäkring. Följ stegen och fyll i nödvändig information om det du vill försäkra. Voila! På en minut har du flera erbjudanden från olika bolag som du antingen kan teckna försäkring hos, läsa mer om eller scrolla ner i listan med resultat för att se en översikt av vad de olika försäkringarna har att erbjuda.

Att välja försäkring

När du jämför försäkring ska du välja det alternativ som ger dig det skydd du behöver till ett så lågt pris som möjligt. Om du till exempel har en bil inne i stan så kanske inte tillägget djurkollision är lika relevant för någon som bor ute på landsbygd och troligen stöter på ett rådjur eller en älg vardagligen. 

Fördelar med att jämföra försäkring på Happens

  • Kostnadsfritt

  • Snabbt

  • Jämför utan att uppge telefonnummer

  • Teckna själv online

Fördelarna med att jämföra försäkringar på Happens är många. För det första är det kostnadsfritt att jämföra försäkring på Happens. Det är alltså helt gratis och du kan göra hur många jämförelser av försäkringar du vill. En annan fördel är att det går snabbt. Vi ber inte dig fylla i långa formulär med massa onödig information. Istället ber vi bara om det absolut viktigaste så att du kan få fram priser snabbare. 

En annan fördel med att jämföra försäkring på Happens är att vi inte samlar in ditt telefonnummer för att ringa dig efter en sökning. Du kan jämföra helt och hållet själv i lugn och ro och teckna digitalt på egen hand. 

Går det att jämföra försäkring utan personnummer?

Ja, en del försäkringar går att jämföra utan att fylla i personnummer. Däremot behövs födelsedatum ofta fyllas i. När du jämför försäkring så behöver du fylla i en del uppgifter. Dessa uppgifter kallas för premiegrundande uppgifter och krävs för att du ska kunna få ett pris på försäkring. Priset för en försäkring sätts alltid individuellt och beroende på vilken typ av försäkring du jämför så kan de nödvändiga uppgifterna skilja sig. Till exempel så behöver du fylla i en hunds ras och födelsedatum för att få pris på en hundförsäkring medan du måste fylla i boyta när du jämför hemförsäkring. 

Vad kostar det att jämföra försäkringar på Happens?

Ingenting! Det är helt gratis att jämföra försäkringar på Happens. Du behöver inte fylla i telefonnummer för att jämföra och vi kommer inte att ringa upp dig efter jämförelsen. Med andra ord kan du i lugn och ro göra hur många jämförelser du vill tills du hittar ett alternativ som passar dig bäst.Att tänka på när du jämför försäkringar

När du jämför försäkringar finns det ett par grejer du behöver tänka på. Det kanske mest vanliga att man tittar på när man jämför försäkring är priset. Många vill ha en så billig försäkring som möjligt. Faktum är att det viktiga med priset för en försäkring är att du får rätt skydd till ett så lågt pris som möjligt. Precis som att du aldrig skulle ha endast en trafikförsäkring på en ny bil så är det dumt att endast ha en hemförsäkring utan tillägg för huset om du bor i villa. Därför ska du först och främst se till  ditt försäkringsbehov och sedan på priset. 

Om Happens

Happens är inte bara en jämförelsesajt för försäkringar utan även en plats där du kan samla alla dina försäkringar. För oss spelar det ingen roll om du har 1 bolag eller 10 olika. Vi hämtar information om dina försäkringar och samlar de under ditt konto som du kommer åt med BankID. När din försäkring håller på att gå ut och ditt huvudförfallodatum närmar sig så påminner vi dig om att det är dags att jämföra. 

Happens är ett registrerat bolag med tillåtelse av Finansinspektionen att förmedla försäkringar.

Gratis jämförelse av försäkringar

Att jämföra försäkringar på Happens är helt gratis och även att ha ett konto där du samlar dina försäkringar. Allt med Happens är helt gratis och du behöver inte betala något extra för att använda våra tjänster. Vi vet hur mycket pengar man kan spara på att jämföra försäkringar, vet du?

Jämför Hemförsäkring

Jämför Villaförsäkring

Jämför Bostadsrättsförsäkring

Jämför Hundförsäkring

Jämför Kattförsäkring

Jämför Smådjursförsäkring

Jämför Hästförsäkring

Jämför Reseförsäkring

Jämför Hemförsäkring Inneboende

Jämför Hemförsäkring Student

Jämför Livförsäkring

Jämför Gravidförsäkring

Jämför Barnförsäkring

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.