Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Kan jag ha flera livförsäkringar?

Funderar du på att skaffa en till livförsäkring men är orolig över om du kan ha flera livförsäkringar eller inte? Läs vidare!

Josefine

Uppdaterad 06 juli, 2023

Publicerad 19 juni, 2023

Glad familj som jämfört och tecknat livförsäkring på happens

Kan jag ha flera livförsäkringar och få utbetalt från alla?

Ja, det går bra att ha flera livförsäkringar och låta dina efterlevande få utbetalning från alla. Eftersom att en livförsäkring endast ger utbetalning en gång och med ett engångsbelopp så kan du ha flera livförsäkringar. 

Det går däremot inte att ha flera sakförsäkringar, så som hem-, bil- och djurförsäkring eftersom att dessa försäkringar täcker flera skadetillfällen och med ett maxbelopp. Med en livförsäkring så är det du själv som väljer ersättningsbelopp och du betalar en premie därefter. Du kan med andra ord ha en livförsäkrings med ett belopp på 500 000 kr, en livförsäkring på ett belopp om 1 000 000 kr och ytterligare en på ett par hundra tusen kronor. 

Du kan även välja olika förmånstagare om du vill. Tänk på att du i sådant fall måste göra ett aktivt val och en ändring eftersom att det annars går som standard på förmånstagare, vilket oftast brukar vara den partnern man lever med. 

Jämför livförsäkring nu!

Nu blev något fel

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.